1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580615 inlägg · 6216 ämnen

HA Slutspelsserien 2020

« · 2048217 · » Till forumet


Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: vi har klarat oss i HA i flera år utan fallskärm, vi har haft en extremt billig trupp den här säsongen med väldigt många juniorer och unga spelare vars motivation är istid. Fallskärmen är inget någon klubb någonsin livnärt sig på, det är bara till för att landa lite mjukare i en ny serie. Det är inget hål som ska fyllas, det är inget som används för att försöka studsa tillbaka direkt. Tycker du timrås värvningar skriker "VI SKA TILLBAKA"?

Fattar inte vad du ylar om faktiskt, eller vill du bara försöka hitta något att klaga på? Och vad säger att timrå inte lagt hela fallskärmen i pengabingen och har hela skiten kvar? Ingen här vet, så ingen här kan ge dig det svar du söker. Förstår dock att gnäller här i sorg över eran situation, hade jag varit du hade jag oroat mig mer för ditt eget lag.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Fast vi får ju 6 mille inför nästa år så jag förstår inte problemet. Eller är säsongen inte struken?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Tycho: Precis så är det. Men denna konspirationstänkande modoit verkar inte kunna acceptera det. Han drar verkligen halmstrå efter halmstrå.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
TIK-Lund:

Fast hur ska ni ha det?
En säger att 6m gick till att ställa om, och det är nu gjort så att tappa dessa är ingen fara.

En annan säger att omställningen inte var så stor eftersom ni körde med ungefär samma organisation. Då borde detta synas i resultatet och det ska vara rejäl vinst om ni inte lagt detta på resurser runt laget, spelare, tränare osv.

Antar att ni minst vill ha samma grund nästa år, så har delar av de 6m gått till detta är det en relevant fråga att ställa hur man ska ta igen detta tapp.

Nu var ju inte frågan till dig utan de tre ekonomerna som hånade modo efter dagens beslut. Men antar att dom inte hade någon koll på fallskärmen och vad detta tapp kan innebära för er.

Ja du har nog en poäng att pengarna kan ha löst möjligheten att ta hem Dahlén.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Med tanke på kostnader som SHL uppflyttningen innebar med diverse krav så är jag övertygad att kostnaden är minst 6 miljoner eftersom det också var 6 miljoner mindre vi fick året vi var i SHL. Så det är knappast pengar som har någon betydelse för budgeten nästa år, även om du verkar vilja att det ska vara så.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Tycho:

Beskriv gärna den omställningen och hur den kostade 6m att genomföra?

Skulle vara intressant att höra hur er allsvenska organisation ni hade i shl har krympt till i år. Hur många tjänster har försvunnit t.ex? Har för mig att detta var något nubben tryckte på när ni gick upp, att ni inte skulle växa direkt utan ta första året med fokus på att hålla sig kvar, och sedan växa. Hur såg det ut ifjol hade ni en huvudtränare och två assisterande och en målvaltstränare, eller körde ni samma numerär som i år?

För modo som hade en stor organisation efter flera år i shl var det en stor operation att krympa organisationen till nått som var hållbart i ha.

Gäller detta verkligen för Timrå som gjorde en säsong i shl?

Eller är det mest förhoppningar så det inte innebär ett hål i budget att fylla?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Då förstår jag vad du menar!

Du behöver inte vara orolig Rytter!

Omställningen H.A - SHL - H.A var inte så omfattande för oss, med undantag på de kraven SHL ställde på verksamheten så snålade man rejält med både lag och organisation.

Det enda jag personligen är lite sådär över är förfarandet med Dahléns uppgörelse. Kan vara så att man lagt rätt stora pengar där då fallskärmen blev en ren bonus.

Annars ser jag inga bekymmer med truppen eller organisationen i övrigt och man har garanterat inte nallat på eget kapital.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: "Sedan är inte sista ordet sagt kring ekonomisk kompensation än"

Jo, men vad hjälper det egentligen? Eller du kanske tror att ni är de enda som ska bli kompenserad? I sann modoanda så tror man väl så, antar jag..
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: naturligtvis har de pengarna gått till att ställa om från att vara ett SHL lag till att vara ett HA-lag.
Eftersom omställningen är gjord så har pengarna ingen betydelse nästa år då vi inte har någon kostnad för omställning.
Behöver man inte vara ekonom för att räkna ut...
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
TIK-Lund:

Tänk om tänk rätt. I år hade ni 6m extra i intäkt, som så klart ingår i årets bokslut.

Beroende på hur dessa är använda så är det antingen ett hål att fylla eller inte.

Det enda vi vet är att nästa år har ni dom inte, har delar av detta använts på truppen eller andra funktioner kring laget som ni tänkt ha kvar så är det såklart ett hål att fylla i nästa år eller?

Jag vet inte hur ni gjort, det var därför jag ställde frågan till ekonomerna här på ert forum som bekymrar sig över modos ekonomi.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bragd-Birger: ja vi är alla förlorare idag, utom Fuskland och IKO då. Känns som att vi hade en kanonbra chans att vinna kvalserien och sedan möta förloraren i HA finalen. Visst Nubben har hållit i slantarna men det är nog många spelare som drar och blir svåra att ersätta om vi ska vara topplag även nästa säsong. MÖRKER!
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Jag är medveten om hur förfarandet med fallskärmar fungerar.
Vad jag däremot inte förstår är varför vi skulle vara berättigade till 6m efter detta säsongsavslut.
Kulorna IKO är skyldig är såvitt jag vet redan inkasserade.

Eller Är du orolig för att vi fortfarande inte vidtagit åtgärder ekonomiskt från SHL till HA?

Kan verkligen inte se hur ”uteblivna intäkter i form av fallskärm” som vi inte ens är berättigade skulle påverka bokslutet.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Vaddå? Alla resultat är väl strukna? Säsongen ska ju spelas om. Utgår från att fallskärmen kommer betalas ut till de lag som senast trillade ur SHL. Så.... mora och Timrå kommer självklart att få 6 millar var.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter:

Håller helt med där👍
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
TIK-Lund:

Skämtar du med mig? Du har alltså inte koll att 6m från iko:s tv pengar går till er (Det lag som åker ur shl) för omställning till lägre serie.

Detta är pengar som försvinner efter denna säsong och alltså måste besparingar göras, eller nya intäkter skapas beroende på hur man använt dessa i år.

Det är detta tapp jag pratar om och frågar ekonomerna här hur Timrå fyller detta hål.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Timrågogogo:

Fast det där med att satsa över sina tillgångar är ju en sanning med modifikation. Modo utökade spelarbudget när man låg bra till eftersom man antingen fick minst 2 matcher i finalen eller 3 i slutspelsserien. Då valde man att värva och inte lägga allt på årets vinst då vi redan har eget kapital som matchar shl nivån, vi slog dessutom publikbudget i år. Så satsningen var inte en aik som byggde på att man gick upp.

Att sedan något osannolikt som att en pandemi bryter ut och avbryter ligan tycker jag inte man kan anklaga vd för. Säg mig vilket företag som ser detta som en risk värd att ta höjd för och kalkylera för.

Sedan är inte sista ordet sagt kring ekonomisk kompensation än

Att fansen snart fyllt 2m av de tappade intäkterna är magiskt.

Så fortsätt gotta dig du åt att spelet är avbrutit, men kan vara lite tidigt att gotta dig åt lövens och modos olycka.

Skönt att du vet att er klubb är ekonomiskt opåverkad och trots tapp från slutspelsserien och borttagen fallskärm på 6m, kommer ni kunna göra en ännu större satsning nästa år. Bara gratulera er, ni måste ha sparkat snubben som bara lyckades fixa en vinst på 600 ksek med billigaste truppen i shl.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter
du snackar dynga
gråååt grååt
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Vad är detta för fallskärmsrikedomar som lämnar stora gap i ekonomin för Timrå du syftar på?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Heisenberg:

Väntar fortfarande på svar från er tre ekonomer hur tappet på 6m i fallskärm ska tas igen eller sparas in på och hur detta påverkar er spelarbudget för nästa år.

Inte bara löven och Modo som har ett stort intäktstapp till nästa år.

Men fortsätt gärna stoppa huvudet i sanden och ignorera detta faktum.

Vi får se när årsredovisningen kommer hur det gått för klubbarna och när trupperna sätts vilka som har ekonomi eller inte.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
mikenomad: grejen är att vi räknade inte med att gå upp i år, allt annat har varit bonus samtidigt som vi hållit i plånboken för att förmodligen satsa till kommande säsong som ser ut att bli vårt år. Nu har två stora konkurrenter satsat över sina tillgångar denna säsong som det verkar och får fortsätta harva i HA. Det är ju lite det som är det roliga i kråksången. Tror även nubben är lite förtjust i läget trots allt och ser med tillförsikt på kommande säsong.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
DalleRalle: ojoj akta så inte modioten blir ledsen över allt du skriver, det är måndag imorgon och de behöver få sova 😁
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Jo men det kommer inte "synas" som du uttrycker dig eftersom vi inte räknat in de intäkterna i budgeten. Är det svårt att förstå? Klart pengarna hade varit bra, men det betyder inte att vår årsredovisning är dålig utan dem. För er lär det svida desto mer.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Klart som fan jag själv är bitter över hur allt slutade, jag och alla vi andra såg själv hur jävla heta vi var nu på slutet, vi hade lätt haft en kanonchans att gå igenom alla 3 stegen.

Men samtidigt vet jag att vi inte var de enda utmanarna, det var ni och Löven, sen kom vi. Lägg därtill vilka summor ni lagt på spelare hit och dit, där våran Nubben istället haft en otrolig fingertoppskänsla. Så nog fan är det surt för oss alla 3 i slutet.

Du verkar mer irriterad över att Timrå visade sig vara skarpare i pengaflödet denna gång, något som ni inte riktigt förstod innebörden av. Men visst, ni har säkert ett dunderlag nästa säsong, ett lag som säkert kunnat utmana i KHL också, jajamen!
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Heisenberg:

Vi får se när årsredovisningen kommer vad det betyder.

Men kul att det bara var en bonus för er, du tror inte att pengarna hade varit bra att stoppa i 6m hålet ni har att fylla?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Ja vi är också förlorare. Förmodligen hockeysveriges tredje största efter er och Löven. Vi har inga anledningar att jubla
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Lugna er med modolidhånen nu, timråiter. Det här är en dag när vi alla förlorar. Och låt oss fokusera på och oroa oss för vårt eget bokslut och lagbygge.

Dryga oss kan vi göra när vi smiskat rumporna på dom i nästa derby.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
DalleRalle:

Ja jag är bitter över att blivit blåst på bästa tiden på året och anledningen att man följt en serie i 52 omgångar. Såg fram emot en fantastisk finalserie och sedan följande matcher oavsett hur det gått för oss.

Är du inte bitter så antar jag att du mer ser det som en lättnad att slippa spela slutspelsserien, bo3 och shl kval eftersom du bedömmer era chanser som låga.

Det måste vara det enda logiska och enda anledningen att någon kan glädjas åt denna situation.

Du som verkar intresserad av ekonomi. Kan du inte redogöra för vad missade hemmamatcher betyder för er.

Sedan kan du utveckla resonemanget kring hur ni ska ta igen 6m tapp i fallskärm och hur detta påverkar spelarbudget nästa år.

Gissar att tappet av fallskärm är större än vad vi räknat som intäkter finalen.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Vi budgeterade inte för varken Meca eller finalspel, så de där extra hemmamatcherna är bara en bonus som ej inföll för vår del - inget vi går minus/back på.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: välkommen! Varför har ni inte varit härinne och härjat idag? Inget kul o vara modiot längre? Timrås ekonomi är inte världsklass som er men den är stabil. Ledningen har inte gjort några dyra panikvärvningar i slutspurten så många miljoner sparade vi in på det. Vad har ni fått ut av era nyförvärv kontra vad de kostat? Varför skriker widebro efter pengar i media?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
mikenomad:

Tror msn ska vara lite försiktig och garva åt löven modo som satsat. Detta slår på alla klubbar och att inte få 3 extra hemmamatcher kommer säkert synas för er också. Det ska dessutom bort 6m i fallskärm för er nästa år. Hur detta påverkar satsningen nästa år tror jag ingen här inne vet. Eller vart man sparar in de 6m, eller ökar intäkter motsvarande. Om ni inte är behov av dessa så borde det ju vara 6m plus i år då.

Märkligt att några här inne ser sig som vinnare, det finns bara förlorare nu när serien och allt spel avbryts. Möjligen att Almtuna och andra lag utanför topp-8 ser sig som vinnare då de spelat klart och ekonomin kan jämna ut sig när de i toppen satsat bort sig.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
jå1: Starka trupper lär de absolut ha, men frågan är vad som är starkt i deras ögon efter detta?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
DalleRalle: Jag tror att både Löven och Modo ställer starka trupper på isen nästa säsong.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Ska du inte avsluta med "Ja ä int bitter"?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rytter: Kan på rak arm säga att vår insamling inte är i närheten av er. Där är det klasskillnad
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
jå1: Ingen har väl påstått att Modo är pank. Däremot är deras resurser otroligt begränsade, till skillnad mot vad det var inför 19/20.

Skulle jag spå lite, så tror jag Modo kommer ha en lite halvtaskig säsong, ett mittenlag. Man tar sig till en kvartsfinal, men inte längre än så. Mer eller mindre så blir det så. Jag tror absolut inte det blir en AIK, bättre än så är de. Löven, de kan säkerligen göra en AIK. Där verkar man ha noll koll på grejerna.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
DalleRalle:

Ja vi får väl se när årsredovisningen kommer hur det gått för oss och för er.

Ekonomin är stark och att vi gjort vinst många år i rad är viktigt nu. Enligt vd så betyder det ett stort minus såklart, men vårt egna kapital är starkt och existensen är inte hotad pga detta.

Att våra supportrar snart samlat ihop 2 miljoner är inget annat än fantastiskt.

Hur går er insamling? Behöver ni ens den ifall ni har så fantastisk ekonomi? Med så fantastiska fans är ni väl uppe på 5-6 miljoner nu va?

Vi får se när årets resultat kommer vilka som klarat detta bäst sett till förutsättningar.

Skulle fundera lite om jag var du vad som händer för er när ni tappar 6m i fallskärm rakt av till nästa år och vad detta innebär för truppbygget.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
jå1: desperation, tonläget på han widebro, de har förmodligen satsat med pengar som inte fanns men som skulle dyka upp då de räknat med att gå långt i slutspel. Svindyra sistaminutenspelare har gjort läget prekärt. Inte första gången ett lag går i den fällan.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
DalleRalle: Hur ser du att Modo är pank nu?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Timrågogogo: Var lite som jag tänkte, om inte Modo går upp nu så kommer deras stora starka mur falla pladask! Vilket vi ser nu. De har mer eller mindre satsat allt på RÖTT, en färg som det först ser ut att bli, men i sista stund skiftar kulan.

Det blir jävligt mycket cash för förbundet att langa fram, om klubbar helt plötsligt ska kräva ersättning för en virus-storm som bara uppstått huxflux.

Kräver i princip en hel stad att man ska kolla Monpetits mål flera dagar senare, då kan man nog göra såhär också..
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
DalleRalle: ja förbundet har tagit beslut i detta och följt reglementet så det är bara att acceptera och gå vidare. Bara pinsamt att grina ut i media som en femåring.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Timrågogogo: Om Modo seriöst söker kompensation, då hoppas jag alla gör det, jag förväntar mig samma sak från oss.

Ponera att vi hade slagit Löven hemma sist, bara en sån match hade förändrat läget helt. Offerkoftan som Modo har nu är nog den fetaste man kan hitta! Herregud säger jag bara!
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Timrågogogo: ojojoj, klarar modo elitlicensen nästa säsong, blir de ett nytt aik, var kistan full med monopolpengar? Ja frågorna är många.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Tycho: Vad håller Modo och Löven på med? Som om de var de enda som hade en rimlig chans att ta steget upp?

Dethär blir löjligt, ska de flytta upp lag ska det va alla 8 eller inget.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Får hoppas att Modo och IFB lyckas få förbundet att flytta upp dem. Då blir det enklare för oss att ta direktuppflyttningen nästa år...
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
TD: shl är nog ganska nöjda att stoppa ligan nu. Att ha Leksand i shl är deras dröm. Nu har både Oskar och Leif ännu större chans att etablera sig i finrummet.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Synct: 100 miljoner får LIF o IKO dela på håller med ha lagen Slutspelslagen bör ha del av kaka n annars är nåt fel
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Om ingen flyttas upp eller ner - borde man få med sig poängen till nästa säsong och spela vidare med.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
När kommer sillytråden 20/21?
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
roger_sundsvall: det är lugnt, modo har ju världens största kassakista så nästa säsong köper de in lite soldater från KHL, nemas problemas. Fattar inte varför deras ledare går ut i tidningen och grinar, de har ju bästa ekonomin och den mest eftertraktade klubben att spela för 😁
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
surt att inte få spela om det....
men kunde ha varit värre

modo..löven fans ..snyftar just nu
Låst ämne

« · 2048217 · »