1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580904 inlägg · 6216 ämnen

Leksand och Brynäs

535626 · » Till forumet


Sv: Leksand och Brynäs
Smokey: Ingen som reflekterat hur det blir med Lind nu då ?
Blir de Oh Ah Micke Lind eller ej nästa säsong ?
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Gäst: Mora kommer givetvis att få kämpa i bottenträsket. Men laget har ett stort lokalt angagemang. Det var väl mer det jag ville belysa. Jag som trodde att Leksand och Mora "typ" slogs om samma sponsorer i patriotiska Dalarna...

Men lagen har likt Bulgariska maffian delat kurbits-sibirien i två delar.

Måste väl finnas fler lirare än Lilja som vill till Mora? Falukorven och Dalahästarnas förort där den hårresande filmen "Fäbodjäntan" spelades in borde väl om inte annat locka en och annan porrig LHC-are...
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Smokey: Än är det långt till seriestart, men Mora känns alltmer som en soon-to-be-parentes i elitseriehistorien. Förutsatt att det inte blir en ny helårslockout, förstås. Vet inte hur Moras ekonomi ser ut, men det skulle förvåna mig om man ens omsätter lika mycket som Schleffte gör i Allsvenskan. Nu har bäste backen (efter Lilja 4-ever) dragit till Luleå, och de spillror som är kvar ser ut att vara copy-and-paste:ade från Almtunas truppsida.

Skulle behövas en storsatsning modell Malmö -tidigt nittiotal om Mora ska ha skuggan av en chans. De resurserna finns inte. Och även om man drog in en del charmpoäng genom att inte bli dyngsist i år tror jag knappast det räcker för att locka bra spelare till låga löner. Alla vet varför Mora lyckades hänga kvar. Att prestera utan Hossas, Horcoff och grabbarna är däremot en helt annan sak.

Det är möjligt att jag har fel, men jag ser enbart en gigantisk uppförsbacke och en närmast omöjlig ekvation. Vore dock kul om jag har fel.
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Bragd-Birger: Räkna inte bort Mora... Jag trodde Leksand var hela Dalarnas lag. Men efter att ha rotat ner mig i masmyllan så har en annan bild växt fram...

Dalarna egen järnridå går i höjd med Rättvik. I norra Dalarna så är det Mora som gäller. Leksand har väl ungefär samma status som HV71 har i Norrköping om man drar en vetenskaplig liknelse mellan södra och norra delen av masriket. Dalarna får svettiga derbyn och hockeyn kommer att vara hetare än på länge...

Malmös publiksiffror runt 3000 pers kommer ingen att sakna.
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
TD: Frågan är om dom Tjänar nått på de ?
Flyg till Malmoe är nog inte dyrare än att åka buss till Leksand (inkl. övernattning i Leksand) Dessutom förlorar dom tid bara på att sitta i en buss.
Så frågan är vilket som igentligen är bäst ?
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
ståpäls: Har serien varit stängd har man säkert tagit upp skelefteå för nåt år sen, men det är ju det här som tjusningen... Timrå IK gör ett klipp som slipper åka ner till Malmö, och det är pengar spart nu blir det resa till dalom istället och spar ca 120 mil i resor.
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Onekligen lite småcoolt av Leksand att greja det. För andra gången i rad, dessutom. Om skellefteåspelarna tycker att dom har press på sig är det knappast en viskning i jämförelse med leksingarna.
Blir intressant att se hur Leksands framtid ser ut. Ny arena, märkligt god ekonomi och en lokalkonkurrent i Mora. Kan gissa att Simons kammar luggen med något darrig hand idag. Hans dagar som elitserieklubbspatriark är räknade, and he knows it.

Brynäs imponerar också en smula. Dom lyckades få ut vad som krävdes - och fanns - i laget när det som mest behövdes. Det räckte till fortsatt elitseriespel, men frågan är om man kan undvika samma situation nästa år. Då med ett hårdsatsande Malmö och ett, förmodligen, än mer desperat Skellefteå.

För nu måste något göras i Skell-hell. Visst har man vikit ner sig, men man har heller inte räckt till sportsligt. Laget är helt enkelt för klent. Det saknas ordentlig spets. Wernblom och Söderberg må imponera på Sundsvall eller Löven, men näppeligen på Brynäs eller Leksand. Peo får dra upp storlädret och gambla. Köpa in ett par spelare av riktigt hög elitserieklass. Skaffa en förstafemma som inte räds Fan själv. Annars går det inte, nästa år heller.
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Redax 2: Peter Westermark kastar själv första stenen idag
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
En tanke slog mig. Nu vet vi att det blir en vår i år också när SAIK missade elitserien. Men hur vet de i USA och Kanada att det är vår när NY Rangers inte har något Stanley-cup spel att missa?
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Redax 2: Vi "vek inte ner oss" men vi klappade ihop, precis som SAIK gör nu, precis när man fått drömbruden i säng blir man impotent...
Very Timraaish indeed!
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Jag minns att jag en gång (typ 97) hade en eldig debatt med en kille i SAIK:s gästbok pga att han hävdade att Timrå alltid vek ner sig när det gällde ngt. Undrar om han vidhåller den teorin idag...
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Dream Team: nog går det att prata om kvalseriespöke för Skellefteå. Otur ifjol? du måste skämta, snarare handlade det om mental kollaps. Först hade de chansen att avgöra mot ett avsågat Bajen hemma men torskade. Sedan mot ett avsågat Leksand borta med torskade igen. Sanslöst!
I år spelade Skellefteå kanonbra fram till slutet då laget rasade ihop på ett sätt vi sällan skådat förut.
Spöke används i sportsammanhang när nån eller några drabbas av mentala spärrar.. som det helt klart verkar vara i Skellefteås fall
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Dream Team: Håller med till fullo. Larsson var stor i nederlagets stund och erkände att man inte haft ett tillräckligt bra lag helt enkelt.
I övrigt tycker jag att ett lag som Malmö har spelat lite konstigt emellanåt. Dom har saknat det tålamod och kyla som Brynäs verkar ha infört iom Flemings tillträde.
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs

actionleif: Det där spöket är nog inget annat än en dålig myt. Förra säsongen var man riktigt nära, men hade en grym otur emot sig. I år var man inte nog bra, där talar resultaten sitt alldeles övertydliga språk. När de vinnande lagen i kvalet, (Leksand och Brynäs) gjorde vad som krävdes precis när det gällde som mest, vek istället SAIK ner sig fullständigt. Tre förluster i rad de senaste matcherna, med en fantastiskt oduglig målskillnad, 6-22, berättar inget annat än att man inte är nog bra.

Den jag tycker lite synd om är Peo Larsson, som jobbat arslet av sig för att få upp laget under flera säsonger nu. Fast otack är världens lön, heter det väl. Bättre att ha fört upp Timrå IK i Elitserien en gång än att aldrig ha gjort det med Skellefteå, eller nåt.. ;)

Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
TD: Ryktet går att Leksand och Brynäs har ändrat sig och nu vill ha en stängd tolvlags-serie. ;)
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Måste ändå tycka lite synd om SAIK som verkar ha ett kvalseriespöke runt ikring sig .. kan inte vara roligt
Kommentera

Sv: Leksand och Brynäs
Nu kanske vi får hålla Jonte ändå om han inte åker över Atlanten.
Kommentera

Leksand och Brynäs
Grattis till ES platsen för nu är det nog klart. Tur att inte serien är låst men visst skulle det va kul med fler lag. Skulle tro att man utökar serien till 2006-2007
Kommentera

535626 · »