1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580563 inlägg · 6216 ämnen

Forum

2694173 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
Per HApps: jag kan inte någonstans tolka att kommunen ens skulle motsätta sig klubbmärket istället för texten, jag uppfattar det som något som bara rullat på utan klubbens motsättning.

Svårt att veta om inte klubben förklarar vidare, finns någon rimlig anledning kan man väl informera om det?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon:
Känns som att kommunen har hybris i ärendet.

Tycker det är patetiskt med att inte Timrå IK inte tillåtas ha Klubbmärket på bröstet som alla andra klubbar i SHL har.

Förstår inte riktigt syftet med det.

Sedan det här med "from Timrå with love" vad fan är det för skit ? Och på Engelska till på köpet. Det är ju fan hybris på uppåttjack.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: vi får skicka in en motion om att alla motioner ska publiceras på Timraik.se i sin helhet med beslut och svar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ÅlliJåkkinän: Nu läste du mig (möjligen medvetet) helt galet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Propagandus: Tyvärr är idrottsföreningar i sverige något av en cirkus, om det inte står i stadgarna så blir det väldigt mycket upp till styrelsen att hantera medlemmarna på ett lämpligt sätt.

I ekonomiska föreningar och bostadsrättsföreningar finns det tydliga lagkrav där t.ex. motioner ska bifogas i kallelse och styrelsen svars ska finnas med osv.


För övrigt en intressant grej i stadgarna: "Valbar till styrelse och valberedning är röstberättigad medlem av föreningen. Arbetstagare inom föreningen får dock inte väljas." Tror därmed att styrelsen gjort fel om Lars suttit kvar som ordförande och samtidigt varit avlönad Klubbchef/VD.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ÅlliJåkkinän: Jag ska skicka in en motion på att medlemskapet skall ha automatisk förnyelse. Det har definitivt hållit mig undan rösträtt genom åren när man hamnat fel i tidspannen för rösträtt när man inte orkat krångla sig genom Timrås förlegade webbformulär för medlemskapet.

Årsmötet hålls ju alltid när man är naiv och hoppfull inför en säsong. Det borde hållas i slutet av säsongen när man alltid är som mest upprörd, haha!

Sen kan jag bara stämma in hos den som tipsade om ChatGPT. Där kan alla, även de som är kassa på att formulera sig i text be chatten "Jag vill formulera en motion till Timrå IK:s årsmöte. Förbättra denna text: *förslag på motion*" Så får man jättebra hjälp i formulering och strukturering.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Det är ju kaffepengar man säljer ut sig för....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Propagandus: Timrå IK vill inte ha aktiva medlemmar. Då får de inte jobba i lugn och ro. Allt rullar på i samma hjulspår säsong efter säsong. Enklast så. Räcker ju att se reaktionen från HS-profilen som påstås sitta i styrelsen. Allt vi gör är onödigt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: Skillnaden är att vara medveten utan motion än att jobba utifrån ett medlemsbeslut utifrån en motion. Jag har jobbat i styrelser där medlemmarna beslutat frågor som styrelsen har blivit tvungna att jobba med.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
För alla som funderar över att lämna in motioner:

12§ Motion från medlem
Förslag från medlem som ska behandlas av årsmötet ska vara styrelsen till handa
senast den - - 1 juni - - . Styrelsen ska till årsmötet avge skriftligt yttrande över förslaget

Kan man inte börja publicera motioner? Ur senaste årsmötesprotokollet från hemsidan kan man ju till exempel läsa:

− Medlemsdemokrati
Årsmötet beslutar att avslå motionen.

Haha, jaha liksom? fler skulle nog bli motiverade att både bli medlem och skriva motioner om själva processerna och motionerna lyftes fram för fler att se och ta del av.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: varför skrev ni nytt avtal med kommunen om ni är medvetna om ett stort stöd för tallarna? Nej, att lämna över denna fråga på er känns bara livsfarligt. Nu vet vi faktan och allt ni sagt tidigare framstår som smått otroligt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: Förstår din tanke, men det finns faktiskt ett syfte med att ta beslutet att medlemmarna vill ha Tallarna på bröstet.
Sen är det upp till Styrelsen att behandla frågan så att medlemmarna förstår hur snabbt det går att få till och vad det i så fall skulle innebära.
Att ta beslutet i år kan fortfarande innebära att det tar 15 år innan det blir möjligt pga eventuella avtal.
Om det är tillräckligt viktigt för medlemmarna kan man säkert hitta ekonomiska sätt att komma ur de avtalen. Men det viktigaste är att medlemmarnas beslut kommer till styrelsen och att de utför besluten utifrån de förutsättningarna som finns samt förmedlar dessa till medlemmarna.
Om medlemmarna vill att Timrå lägger 50 miljoner för att tallarna ska finnas på bröstet ska styrelsen arbeta för det.
Sen att det är rent idiotiskt är en helt annan fråga. 😉
Att sitta i styrelsen i en elitförening är en fantastisk bedrift och uppoffring som också ger en del tillbaks.
Så vill avsluta med att ge ett kudos för det arbete ni gör. De som varit i samma situation vet vad det innebär och vad det krävs.
Extra kudos att du är här och bryggar mellan HS och styrelsen(aka klubben)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Ska förtydliga mig. Motioner är bra - kör på! Jag ville bara framföra att detta är en fråga som Timrå IK redan är medvetna om bara så att man inte tror att det krävs en motion för att detta ska nå Timrå IK. Tar ju lite tid och kraft att skriva en motion. Bara ren omtanke.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Kör på!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: Varför skriver man avtal med partners som inte vill hockeylaget Timrå IKs bästa? Jag förstår att det är business och vissa saker behöver man "offra" för att bedriva elitverksamhet, men i en värld där partners, som uppenbarligen sponsrar klubben och vill väl så förstår jag verkligen inte hur man inte kommit till insikten under 15 år att klubben ska ha sin logga på bröstet. För mig är det otroligt knepigt, utan att veta detaljer.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: Håller inte med. Märkligt att uppmana att medlemmar ska avstå från att skicka in sina motioner för att det är ”meningslöst”. När ny information tillkommer som nu kan man anpassa sina förslag och motioner för att få ett mer exakt förslag som står i linje med vad klubben måste ta i beaktning som du nämner.

Jag tycker det är helt rätt att skicka in motioner som detta, som är både relevant och aktuell kring frågor som medlemmar känner sig berörda av, trots att det har tagits upp tidigare.

Av utkastet av motionen som nämns skulle jag gärna lägga till att Timrå IK ska aktivt verka för att få detta till en verklighet, då vi vet nu att detta kan diskuteras med kommunen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Labban: Definitivt!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: Med all respekt, en motion är väl en demokratisk rättighet att kunna framföra i en förening oavsett utgång?
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Gorkyman: Avdelning breddvärning.
Men de som kan vara spännande med en sådan värvning är att Kimmo/Jokinen tagit del av scoutingen och sagt dom vill ha han. Så dom vet kanske något inte vi vet
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
jens_88: En riktig poängspruta Stenman ;-)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
{Zäta75: Tanken med motion angående tallarna på tröjorna är tyvärr både onödig och meningslös. Först och främst är styrelsen helt medveten om att det finns ett starkt stöd för en sådan förändring. Vi ser över den frågan. I den mån frågan hänger ihop med olika avtal med olika partners förutsätter en förändring att man kan komma överens med dessa berörda partners. Vilka avtal som eventuellt berörs är dock inget vi kan diskutera öppet.

Som sagt - släpp tanken på motion om detta och vila i att vi vet att ni vill att tallarna ska ta större plats.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Gorkyman: Oj läste inte ordentligt innan, såg att det redan var föreslaget. Jaja, då är vi iaf 2 som tycker ärmarna är en bra plats.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jag tycker Timrå kommun och Sundsvall kommun slår ihop och blir ett stort jävla Timrå istället. Sundsvall varade i 400 år men nu krävs det drastiska åtgärder. Vi bygger arena i stan och precis alla blir nöjda och glada inklusive Giffarna som får byta namn till GIF Timrå.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Ja skriv kräver istället för överväga. Och skriv också gärna att vi är de enda i SHL som inte har klubbemblemet på vårt bröst som argument.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Vore det inte lite tufft att ha TIMRÅ längs med en av armarna?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jag tycker att det märkligaste i allt det här är att kommunen är så benhårda på att det ska stå "Timrå" på tröjan. Fattar inte folk var vi är ifrån annars? Kommer vi att heta "det där laget från Medelpad" i media om vi bara har klubbmärket på bröstet?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Om man kollar in Org.Nr som är angivet så är det - Timrå IK Ishockey AB
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Stort tack för infon! Nu finns det inget som hindrar att vi får våra fina tallar på bröstet. Vi drar ihop något här i forumet så att motion läggs och vi går och röstar igenom det. Borde inte vara svårt att få ihop 25 personer eller hur? Vi skrider till verket!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Märket på bröstet, TIMRÅ kan stå på ärmarna uppifrån och ned, då får kommunen två texter med TIMRÅ och borde bli nöjda, win-win.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: storm i vattenglas för att vi äntligen tar tag i det? Som folk småtjatat om i minst 15år. Ja vi kan lägga det på is i 10år till och hoppas att styrelsen plötsligt tröttnar på TIMRÅ. Hur tror du sånt här fungerar?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Tycker det är bra, finns säkert detaljer att putsa på som någon retoriker kan ta sig an.

Värt att nämna enligt mig, är ju att vi är det enda laget i hela ligan som inte har sin logga på bröstet. Precis alla andra har det, förutom Timrå.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: överväga bör bytas mot kräver tex. Annars röstar vi bara om att Timrå ska ge det en tanke. Motionen ska vara tydlig med vad vi vill uppnå.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Vi måste väll börja någonstans? Tröjan är väll realistiskt iallafall än att fixa en ny arena. En ny arena kan vi nog bara drömma om tyvärr
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Börjar inte detta med tallarna på bröstet bli lite väl mkt storm i vattenglas. Jag håller med om att det skulle vara snyggt och att alla andra har det utom vi men nog finns det väl viktigare saker... arena frågan t ex hur faan ska vi kunna spela i en arena i Sundsvall om det står Timrå på tröjan ;-)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana:

Motion angående införande av logga på matchtröjor

Till årsmötet för Timrå IK,

Vi föreslår att Timrå IK överväger att införa en logga på bröstet av våra matchtröjor. Vi är medvetna om det existerande avtalet med Timrå kommun angående tryck på tröjorna, där syftet är att stärka varumärket och platsen Timrå.

Enligt avtalet är det inte specificerat hur detta ska uppnås förutom att "Timrå" ska synas på tröjorna. Detta öppnar möjligheter för att inkludera andra symboler, som vår logga, utan att bryta mot avtalet.

Genom att införa vår logga på matchtröjorna kan vi ytterligare förstärka vårt varumärke och identifiera oss tydligare som en del av Timrå. Detta skulle även ge oss en möjlighet att synliggöra våra sponsorer och partners på ett effektivt sätt.

Vi uppmanar därför styrelsen att ta ställning till detta förslag och utvärdera möjligheterna att införa loggan på våra matchtröjor, med beaktande av det befintliga avtalet med Timrå kommun.

Skulle nått sånt funka för en motion?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Förstod att det var så, egentligen är det Timrå ik som väljer hur tröjan ska se ut så länge TIMRÅ finns med. Alltså går det att ha båda? Verkar som Lars B inte vill säga det rakt ut.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Precis! Jag uppmanar verkligen att bli medlem, gå på mötet och aktivt rösta så finns alla förutsättningar för att det ska bli en verklighet! Vårt märke är alldeles för snyggt för att inte finnas på framsidan. Hoppas detta gav er lite info och tro på framtiden ang detta! :D
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: 25 pers in på årsmötet och en motion inlämnad o det är klappat o klart till säsongen 25/26.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Jamendåså! Då är det väl bara att köra! 👍
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Här är också uttalandet från handläggare i Timrå kommun gällande detta:

”Syfte med den del av avtalet som berör tryck på tröjorna är att Timrå IK:s verksamhet också ska kunna fungera som en budbärare i att stärka varumärket och platsen Timrå. Det är inte i detalj reglerat hur detta ska komma till uttryck mer än att "Timrå" ska framgå på tröjorna. Det behöver inte betyda ett hinder mot att det därutöver också finns andra symboler på tröjorna. Vad avtalet innebär får ytterst uttolkas mellan berörda representanter för Timrå IK och Timrå kommun.”
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: uppenbarligen behövs det en mer aggresiv försäljningsansvarig!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: En sak jag tyckte var intressant är att avtalet ska vara mellan VD/Klubbchef och Kommunchef. Lars Backlund är bara Ordförande. Har han rätten på sin sida att skriva ett sådant avtal? I och med att detta är en så stor sak för oss supportrar med att ha tallarna på framsidan, varför har han inte startat någon form av "kampanj" där vi medlemmar får rösta om Tallarna eller texten innan han skriver ett avtal bakom ryggen på oss?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: 350 känns väldigt litet för den platsen på matchtröjan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: Det låter väldigt billigt, 2022/2023 kostade reklam på ismaskinen 104k. Att få de två bästa tröjspotsen och reklamskyltar mm för 350k är generöst.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Observera att Jokinen också är med och själv tränar när laget kör fyspass. Respekt!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: nu är ju Timrå en liten kommun, men visst känns 350K lite väl billigt? Om det inte vore för hockeylaget skulle ingen i det här landet känna till Timrå kommun!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Av det här avtalet tolkar jag det som att det viktigaste är att texten "TIMRÅ" samt "from Timrå with love" finns med på tröjan, inget angående vart eller hur det ska se ut på tröjan, bortsett från SHL reglerna.

Det innebär rent teoretiskt att vi skulle kunna få tallarna på bröstet? :D
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Missimurpen: Min initiala reflektion är att avtalet är med fel part, det är Timrå IK Ishockey AB som har elitlicensen i SHL. Däremot så ska alla Timrås ungdomslag enligt avtalet ha TIMRÅ text och "from Timrå with love".
Kommentera

2694173 · »