1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582192 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2045553

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Inget inställt hos mig och jag är i närheten av minst lika många en normal arbetsdag som på en hockeymatch. Har nog lågt räknat vistats inomhus med ~300 pers idag. Riktigt nära kanske 100 pers. Så att ställa in evenemang innan man stänger ner sjukhus och skolor känns ju märkligt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tänker att problemet med vissa virus är att de inte bara smittar direkt utan lever kvar på föremål som har människors kroppsvätska. Ergo folk kan bli sjuka relativt långt efter att en sjuk varit i en lokal. Att då samla människor gör det bara värre så jag tycker att det är bra att klubbarna får köra inför tomma läktare. Eventuella förlorade publikinkomster får klubbarna stå ut med.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Känns jättemärkligt, med all respekt för smittorisker.
Det är ju inte så så att vi i Västernorrland har en massmitta. Sen kan man ju rekommendera, men det är ju en annan sak.
Jobbar själv på Tele2, fd Comhem, och vi är oerhört kollade och folk sitter på karantän, inställda reson via jobbet mm.
Men inget sånt här.
Låter konstigt..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Folkhälsomyndigheten föreslår en begränsning om att inga allmänna sammankomster med fler än 500 personer ska få hållas.

Syftet med förslaget är att förhindra tillfällen då ett stort antal människor kommer från olika delar av landet, och kanske också från omvärlden, och samlas på en och samma plats. Det gäller alltså exempelvis stora idrottsevenemang, stora konserter, mässor och konferenser.

– Det är en smittskyddsåtgärd som kan ha effekt i det läge vi befinner oss nu, och för att vara effektiv så bör åtgärden gälla över hela landet, säger Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.
Kommentera