Vetgirig.nu

3612 inlägg · 31 ämnen

Hur spelar ni?

1040184 · » Till forumet


Sv: Hur spelar ni?
Huge:
Tokfrågor är ju också olika för olika människor.
Mina tokfrågor är frågor om olika levels i spel jag aldrig hört talas om. Det finns ingen risk att jag skulle kunna nöta in sådana svar, eftersom jag är fullständigt ointresserad av att släppa till minsta minnescell för tocken information.

Jag lovar samtidigt att det finns folk som lever för dessa levels, som i sin tur ger blanka fan om det historiskt sett fanns sju, nio eller elva emirat vid Piratkusten.
Kommentera

Sv: Hur spelar ni?
Wayne Gresky: Ja, jag resonerade strikt ur ett rättviseperspektiv vad gäller ev möjligheter att fuska, och inget annat.
Tokfrågorna är nog rätt så jämnt fördelade på alla deltagare skulle jag tro.
Det bästa vore annars att även ha en liga utan svarsalternativ där du själv måste svara med egna ord.
Den skulle nog vara den mest prestigefyllda av alla ligor....
Kommentera

Sv: Hur spelar ni?
Huge: De är rättvisa på ett sätt, samtidigt så är de ju väldigt orättvisa på ett annat. Det är svårt att fuska ja. Däremot så kan du vara i stort sett chanslös i lyckoträffen om det kommer helt omöjliga frågor hela tiden vilket bara resulterar i en radda nollnollmatcher. I HS-raketen så är du ju ganska beroende av hur svåra frågor det är i matchen du inte deltar i pga det är så få matcher. Eftersom jag har flest titlar i HS-raketen så måste det trots allt ligga en del i ditt resonemang.
Kommentera

Sv: Hur spelar ni?
Wayne Gresky: "Sen spelar jag väl HS-raketen och lyckoträffen utan något större fokus."

Dessa 2 ligor är väl egentligen de mest rättvisa iom att möjligheten att fuska är lika med noll, i praktiken.
Att det sen dyker upp konstiga frågor är en annan sak.
Spelar själv alltid så tidigt som möjligt under dagen. Då är hjärnan som piggast och chansen att vinna ökar.
Kommentera

Sv: Hur spelar ni?
ChriZt3r: Det finns alltid en risk att det finns fuskare. Märker jag att vissa tar väldigt god tid på sig utan anledning gång på gång så minskar jag tiden till nästa säsong. Annars är ju förhoppningen med Discovery League att frågorna där man kan sitta och fundera en liten stund och sedan komma på det rätta svaret ska bli vanligare.

Själv brukar jag spara det bästa till sist, och kanske spela kategorivis. Har matcher i Sportraketen, Sportforum och HS-ligan så spelar jag dem i den ordningen. Sen byter jag till geografi t ex. Burners liga har jag som ren uppvärmning för att få upp farten och kolla skärpan. Sen spelar jag väl HS-raketen och lyckoträffen utan något större fokus. Sen hamnar man ju i likgiltighetssvackor där man inte bryr sig om några matcher utan bara tycker allt är fjantigt. Men när man har korn på en serieseger eller cupvinst så brukar man fokusera lite iaf.
Kommentera

Sv: Hur spelar ni?
ChriZt3r: Jag googlar aldrig. Däremot kan min fru stå bakom axeln ibland och när jag har kryssat i ett svar och hör att hon fnissar så är det läge att byta svarsalternativ.
Kommentera

Sv: Hur spelar ni?
Metal Guru: Jag tänkte bara skjuta in en fråga om det är någon som använder något hjälpmedel som google eller liknande. Jag själv använder inte det utan tycker det är fusk men hur resonerar ni.
Discovery Ligan tex tycker jag det är lite mycket tid att svara på frågorna så det är nog lätt att fuska lite där.
Kommentera

Hur spelar ni?
Jag vet att en del av oss spelar efter principen 'hakuna matata', dvs man kör uppifrån och ner - och eventuellt kollar efteråt hur det gick.

Men tanken med denna tråd är för oss andra, som väger in ett mått av strategi i spelandet. Hur gör ni?
Jag tänker utveckla själv ikväll hur jag resonerar inför olika matchtyper.
Kommentera

1040184 · »