Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2708963 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Kloka tankar.

Seriespelet gälla mer. Har ibland tänkt att hur kan se låta varje match i sparkbollens allsvenska ha betydelse, medan vi i hockeyn kan snöa in på slutspelet och prata ned novemberlunjmatcher. Hur skulle det se ut om vi ändrade på det? Hockey och slutspel ligger ju lite i hockeyns själ, men kul tankeexperiment.

En annan fundering. Vore intressant hockeyn gemensamt arbetade för att lyfta upp hockeyallsvenskan ytterligare. Gärna genom att pengarna till hockeyns SHL och Allsvenskan fördelades bättre. Se t ex nu med Djurgårn, Gnaget, Tälje och nedflyttade andra lag som går mellan SHL och Allsvenskan. Finns en hel del bra där och publikt intresse samt inte minst en j-a massa Fjollträskbaserad media som fokuserar ditåt. "SHL behöver Stockholmslag"? Kanske ska heta "Allsvenskan behöver Stockholmlag"? Men att motverka Ligans jobb för att mobba bort allsvenskan kan vara intressant: jobba fram intresse för båda ligorna; 28 lag av intresse i stället för att bara fokusera på de i SHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: samt att seriespelet skulle gälla mer o båda ligorna
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Hmm, då skulle 1-2 allsvenska lag gå upp varje år. Låter intressant.

Ditt förslag skulle gynna allsvenskan mer än det förslag som ligan och även det som allsvenskan nu vill ha. Jag kan tycka som du:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Skulle inte ha ngt emot att lag 14 åkte ur direkt, bytte plats med vinnaren av Allsvenska grundserien
Lag 13 shl kvalar mot vinnaren av allsvenska slutspelet
(Som då spelas mellan lag 2-9)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Jo, såg det. Lite mer rättvist för det uppflyttade laget också. Sammantaget borde det innebära att de, som går upp, har lite lättare att hålla sig kvar medan de, som ramlar ur, har lite svårare att ta sig tillbaka.

Så ett litet steg i rätt riktning.

När det gäller hur lag flyttas upp/ned mellan serien har det nuvarande systemet (där allsvenska slutspelets vinnare flyttas upp, medan SHL:s förlorare i bäst av 7 matcher mellan lag 13 och 14 flyttas ned) om ett år testats under försöksperiod på fem år och man ska utvärdera det och besluta om framtiden.

Allsvenskan vill behålla det system vi nu kört med, medan Ligan vill ha tillbaka det tidigare som man körde under fem år innan: direktkval mellan SHL lag 13 - Allsvenskan lag 2, samt SHL lag 14 och Allsvenskan lag 1.

Ser man efter hur det gått med båda systemen har alltså ett allsvenskt lag gått till SHL årligen med nuvarande system, medan det med direktkvalsystemet gick upp 1, 1, 1, 2 allsvenskt lag varje år sista året den perioden ställdes ju kvalet in pga pandemin, men det skulle nog ha blivit 2 lag då också. Lag 13-14 Trottoaren och Oskars var svaga och hade nog ramlat ur).
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ser åtminstone ut som att fallskärmen försvinner framöver för det nedflyttade laget
Blir mer rättvist för övriga allsvenska lag framgent då
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
björn power: Jo, du har rätt. Organisationen av Division 1 och Allsvenskan i landet är verkligen extremt snedfördelar. Vägen från enskilda Division 1-grupper via "kval" av alla möjliga slag vilket pågår i det evinnerliga till bara enstaka återstår med möjlighet nå Allsvenskan är förvirrad, otydlig och mer eller mindre otydlig att förstå sig på.

Extra illa för Luleå som, sedan Aspis försvann från Allsvenskan, saknar ett närliggande lag på hygglig nivå att placera spelare hos. Bra plats för duktiga junisar som inte riktigt når vårt SHL-lag att kunna spela på hög seniornivå för att kunna utvecklas något-några år och kanske mogna upp till starkare kort att prövas i Luleå Hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Svarade oxå med ett JA på frågan om ned/upp mellan SHL-HA.
Seriesegrare SKA flyttas upp, oavsett serie!
För mig kunde SHL utökas till 16 lag om ex 3 lag "kan åka ut". Lag 16 åker ut o ersätts av seriesegaren fr HA. Sen ex. kvalserie med lag 14-15 fr SHL och 2 lag fr HA där 1 o 2 spelar i SHL.

Ännu viktigare tycker jag är mellan HA-H1 som är nästan omöjligt idag. Om det skulle vara "lättare" att ta sig upp skulle nog den ekonomiska dopningen minska, tror jag.
(Många sk. experter menar ju att det är "ingen idé att skicka mer pengar nedåt för då satsas det hejvilt i småklubbarna som vid ett misslyckande konkar..). Svensk hockey ska vara mycket rädda om småklubbarna där många storspelare börjat sina karriärer,.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Luleå Hockeys ledning har skickat ut en enkät till oss medlemmar inför årsmötet. Bra initiativ.

Mycket frågor, men speciellt reagerade jag för "Tycker du att Luleå Hockey ska arbeta för att det blir enklare för allsvenska lag att ta plats i SHL?

Vilket jag förstås besvarade med ett rungande "JA!".

Fint att klubben tar reda på vad medlemmarna - klubbens ägare - tycker i en sådan fråga. Och hoppas att svaren ger Luleå Hockey mandat och uppdrag att motverka alla krater i ligan som arbetar för "stängd Elitserie" på olika sätt.

En självklar del av ett sådant uppdrag tycker jag ska vara att Luleå Hockey tar ställning för att ersättningen från CMore/nu TV4 ska fördelas mer än nu till de allsvenska lagen, vilket jag påpekade.

Känner mig stolt för att vara medlem i en klubb där man tar reda på hur medlemmarna (ägarna) önskar att klubben agerar i sådana frågor. Jämfört med klubbar som till 100% arbetar för att endast ligan egoistiskt ska jobba för egna fördelar utan att ta ställning för landets hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Nu ryktas det i lokalbladen, samt citeras på hockeysajten, att det "snart kan vara klart med Bromé till Luleå".

Diskussionen om en BromÉ till Luleå har ju pågått i många månader.

Tidigare kom plötsligt rykten om att HuVa var ute efter honom, men HuVa har sedan dess sparkat köpglade Nubben och efter det vet man inte hur det står till med HuVas eventuella intresse.

Häromveckan kom rykten om att Pungen var ute efter Bromé, men det tycks bara ha varit spekulationer på Pungensupportraras Forum.

Öret sitter ju lite inmålad i hörnet, eftersom de har ett kontrakt med Bromé på många år som sammanlagt kostar Öret 20-25 miljoner när man räknar in sociala avgifter. Men samtidigt har envise Niklas Eriksson satt Bromé i kloster och tidigare i liknande situationer har Niklas vägrat ge sig, och Niklas har stor makt i öret.

Så Öret vill bli av med honom, men kommer att behöva nå överenskommelse med en klubb, som Bromé accepterar, samtidigt som denna klubb är villig att ta över så stor del som möjligt av Bromés lön, som lär vara ett av SHL:s dyraste alltså.

Av intervjuer med var GM samtalar Luleå med Bromés agent, men inte direkt med klubben Öret. Agenten i fråga är tidigare Luleåspelaren Finnen Finnström och han har tidigare varit inblandad vid fina överenskommelser för Luleå så det talar för oss. Men det är som sagt ett j-a jätteavtal att lösa och Gangsteröret är förstås svårt klämda.

Tomas Fröberg säger att man jobbar med att säkra upp den siste forwarden man ska rekrytera och det är ovisst hur länge det kan ta, men kanske är det klart om 1-14 dagar?!

Det låter som att Luleå nu via Finnen lagt ett bud till Öret att bedöma. Skambud? Dyrt bud? Vete fan, men lite spännande är det nu.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sverige vinner mot Staropramen-Kanada med 4-2 och "tar" brons.

Efter - vad är det - sex år då man inte passerat kvarten blir det nu en "jätteframgång".

Nej, Tre Kronor är inte tillbaka. Inte alls.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Bronsmatch i VM Tre Kronor - Kanada. 1-0 till oss efter en period. Svenskarna bryr sig knappast, kanadensarna ännu mindre.

Tror att Kanada testat rejält med Staropramen i natt, efter torsken mot Schweiz på straffar. De är ju hemma mest vana vid öl som är like making love in a canoe.

Fucking close to water,

Viaplays kommentatorer ägnar större delen av paus till att förklara att spelarna vill verkligen vinna det här.

Fake news.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
The 2024 IIHF Ice Hockey World Championship Disciplinary Panel has issued a one (1) game suspension to Czechia’s Rutta, Jan (number 44) for violating Official Playing Rule 45 (Elbowing) against Sweden's Lundestrom, Isac (number 37).

The incident occurred at 34:20 in the 2nd period of Game number 61 between Sweden and Czechia on 25 May 2024.

The Championship Disciplinary Panel determined that because the Player extended his elbow away from his body to make direct head contact with Sweden’s number 37, the Player recklessly endangered Sweden’s number 37, therefore violating Official Playing Rule 45 (Elbowing).


Den ruttna Rutta får inte spela i VM-finalen. Som väntat. Fulspelare!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Schweiz slog Kanada med 3-2 på straffläggning. Känns fortfarande konstigt att matcherna i slutspelet ska avgöras g3nom kort sudd 3 mot 3, följt av straffar.

Gissar att kontinenten vill ha lättplanerade tider för matcherna och inga >100 minuters matcher. Snart kommer väl en framstöt att lira så även i värt nationella slutspel.

Tjeckien-Schweiz i final i morgon. Avgörs på straffar?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Nu 8-3 i tom kasse med 27 sek kvar av matchen. Nu jävlars flödar Staropramen i natten i vackra Prag.

Tillägg: bortdömt. Tjeckien får nöja sig med 7-3.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sverige målade inte på två PP i rad och nådde inte det 5-4 vi behövde. Därefter har en tjeck i friläge dragit Persson och hängt 6-3.

Bara halva tredje återstår. Mycket liten möjlighet för kronorna att vända detta.

Kul för Tjeckien att få spela final i morgon. Är ju tydligen en folkfest utan dess like, drygt vad vi sett i Luleå i slutspel.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Iceman99: Du har noll koll. Judas Kempe var bäst betald i Luleå och sägs det i SHL. Var inte riktigt redo efter knäskadan, åkte på annan knäskada. Kom först till nästa höst halvt tränad in och då gick det bra. Presterade i sex veckor, fick bra plusminus eftersom han fick spela med bra medspelare, sedan gjorde han lite mål för Sverige i koskenkorva och efter det la han totalt av i Luleå för att skaffa mer pengar - han fick bäst betalt första säsongen då han inte bidrog alls, något sämre andra säsongen och då var det hejdå.

Luleå gick bättre under hösten då vi bland annat hade en förstacenter som bidrog. Varför Judas Kempe fick bra plusminus, men under den perioden var det en massa andra spelare som hade klart bättre plusminus än Judas. Sedan gick Luleå sämre december-mars - eftersom vår förstecenter bäst betald i serien valde att "otrivas" - och den spelarförlusten var omöjlig att ersätta. Så alla spelare som hade bättre plusminus än Judas under hösten fick sämre plusminus för hela säsongen.

Men för att förstå det måste man tänka lite, och det är inte lätt om man har svårt med tänket.

Kölhalad? En av de absolut värsta rekryteringar som vi gjort.

"Överdrev om Filip"?

Nejdå. Antingen var du helt oinformerad eller så ljög du utan att skämmas.

Även om du inte märkt det, pågår det hockeymatch som kommenteras här. Då innebär netiquette att utomstående ger fan i att komma in här för att tjafsa om annat.

Nu är du informerad och fortsätter du så följer åtgärd.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Iceman99: Kempe? Vem?
Aldrig hört talas om karln.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Givetvis överdrev jag då det gäller Filip men vad sägs om Kempes år i Luleå? Näst bäst i +/- ändå ändå misslyckades han.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Iceman99: "Lurade iväg Filip till Luleå"?

Nu var Filip talangfull och skulle in på Apans hockeygymnasium, men visste att Apan inte hade någon målvaktstränare för sitt hockeygymnasium, för sina B-junisar och inte för sina A-junisar.

Filip frågade hur det skulle bli, om de skulle ändra sig, men fick nej och begärde också samtal med klubbledningen och fick samma svar.

Då sökte han till Luleås hockeygymnasium som 15-åring och kom in. Där fick han Linda Blomqvist som målvaktstränare, Och förklarade när han nått NHL att han hade henne att tacka för allt. Och på frågan vad han hade fått för målvaktsutbildning tidigare i Apans pojklag. De gav mig instruktionen "Ta pucken!" bara, berättade Filip.

I Luleå Hockey blev han yngst målvakt i SHL, kom till NHL där han nu haft bra avtal och i fjol blev näst bäste av >100 vakter i NHL p stats för räddningsprocent. Och nu VM-målakt för Tre Kronor.

"Lurade iväg Filip till Luleå"?

Ja, det är ju typiskt uttalande av apsupporter.

Ljug, som vanligt.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lundeström hämnas på äckel-idioten Hutta, som gav honom armbågen tidigare. Åker på Huttas klipp och ramlar, varpå Hutta blir utvisad. Tycker att Lundeström "sökte" den där utvisningen. Hä hä.

Fast inte mål ännu i PP, men vi inleder tredje 5 mot 4, för nu är det paus.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ja det var riktigt skit att nån lurade iväg Filip till Luleå, där lär man sig bara att vara sämst när det gäller, det vet hela hockey Sverige sedan gammalt. Vänligen när jag även är på tråden, sluta att gnälla på Adrian Kempe, han var näst bäst i Luleå i +/- statistiken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Svenskt PP och JEE blir frispelat i slottet och nyper till och vi får iaf 5-4.

Tycker att det är Warulfvar som övertygat bäst i Sverige. Följt av Luleås Lundeström och Filifjonken som var oskyldig till de flesta tjeckmålen idag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
2-3 för Tjeckien, Puck tar på domaren och studsar till två tjecker som står 2 mot 0 framför Filifjonken och pass-skott-mål.

Å andra sidan var Sveriges 2-1 också tur, pass som träffade tjeckskridsko och styrdes in.

Och direkt efteråt 2-4. Tek med direktpass till tjeck mitt i slottet. Mellan honom och målet Erik Karlsson som inte går i skottlinjen utan gör sig smal med enda effekt att han skymmer Filifjonken, Som inte hinner se det tunga skottet.

Jahaja.

Tycker att Sveriges offensiv är mest framgångsrik att ta fram backskott från blå men hittills leder det till intet, det där accepterar och fixar tjeckerna.

Tjeckien däremot spelar sig passande in i slottet och hugger där bra mot ett Sverige som är usla på markeringar och positioner.

Nu spelvändning och Tjeckien kommer 3 mot 1. Tjecken med puck lurar att det kommer pass till de två andra tjeckerna, Filifjionken på väg in mot mitten men då drar tjecken på in i femte luckan på Filifjonken som inte hinner tillbaka.

5-2 och Filifjonken slipper fortsätta, får byta av.

Jahajahajaha.

Det mest utmärkande för det svenska spelet är ett värdelöst försvarsspel, när man inte stoppat Tjeckien i mittzon. Jag tror fan hälften av lagen i SHL skulle presterat mycket bättre försvarsspel i de lägena. Inklusive Luleå.

För övrigt en riktigt ful medveten armbågstackling på käken på Lundeström blindside när alla domarna ser åt annat håll där pucken och spelet är. Lundeström mer eller mindre knockas.

Domarna har alltså inte sett något alls och det blir därför inget straff. Men jag förutsätter att denne tjeck, Hutta, får se finalen mot Kanada från läktaren.

Kan inte tro att Tre Kronor ska kunna vända på detta 2-5, då ska de ha tur. Vilket de saknat tidigare när man haft två skott i stolpen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Siffrorna 1-0, 1-1, 2-1, 2-2 med Sveriges siffror först och nu paus efter första perioden.

Tjeckernas mål a) hårt slagskott av tjeck i bröstet på Filifjonken, retur ramlar ned framför honom och där volleylobbar tjeck in pucken l lyra över Filifjonken utan att närvarande svenska backar hinner hundra
b) inspel från Gretzkyläge till tjeck i slottet, 5-6 m framför Filifjonken. Sverige har 5 spelare framför tjecken men de står 2 m framför tjecken och markerar varandra om något. Tjecken smäller in lågt skott vid stolpen, en svensk skymmer skottet för Filifjonken.

Sammantaget alltså båda tjeckiska målen efter tafatt försvarsspel i slottet av svenska och så har de ju uppträtt tidigare under VM. För övrigt har ju Tre Kronor varit bra, t o m riktigt bra på det mesta i VM och i matchen. Även här har Sverige varit bättre än Tjeckien, men tjeckerna inte alls ofarliga utan varit starka offensivt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kempe blir utvisad efter 4 sekunder av matchen Sverige-Tjeckien. Nej, det är halvduktige Adrian, inte hans storebror sommer koncentrerar sig på att otrivas än att spela hockey.

Tre Kronor fixar boxspelet - är ju 100% på BP i VM - och sedan sätter vi själva 1-0. Nu får Sverige spela PP efter sex minuter. En billig utvisning tycker jag. Och hemmapubliken. Blev inget mål i vårt PP heller.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
forza luleå: Ja, det hoppas man löser sig.

Men Öret har kontrakt med Bromé på 4 år med lön 300 000 i månaden något vilket med sociala avgifter blir bortåt en halv miljon i kostnad per månad. Om Niklas Ericsson vägrar ta in honom i laget står Öret med 24 miljoner i ren förlust. Inget annat lag kommer att ge honom de pengarna, så för att Öret ska bli av med honom måste de förstås acceptera stå för en del av de kulorna.

Nu ligger förstås Gangsteröret inne med svarta pengar på skattefria öar, men vill förstås nå så bra avtal som möjligt för att släppa honom. Men medan de väntar förlorar de förstås bortåt en halv miljon per månad. Så hur länge väntar de? Kanske är de beredda vänta ett år bara på pur jävlighet? Vem vet?

Tidigare i vår ansågs ju Luleå ligga bäst till, men sedan rapporterades väl att HuVa var beredda att gå in och konkurrera. Därefter har ju HuVa sparkat Nubben och ersättaren kan knappast vara lika köpgalen, så man får se.

Men en förstalina med Bromé - O'Neill - Limpan vore inte fy skam.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
I pågående VM har vi nu morgondagens semifinalerna klara:
• Sverige-Tjeckien
• Kanada-Schweiz

Tre Kronor vann alltså i förlängning - som spelas 3 mot 3 i tio min, sedan straffar, helt sjukt - med 2-1 mot Finland, sedan finnarna åkt på en utvisning och Kronorna avgjort i 4 mot 3.

Sverige hade det mesta av spelet och puckinnehavet matchen igenom, men finnarna släppte till få chanser och Larmi var en levande vägg i det blåvita målet. Men efter Sveriges 1-0 växlade Finland över och gick hårt offensivt och spelade ut Sverige avslutande fenm minuter (då de också kvitterade) samt delvis detsamma under förlängningen.

Men i efterhand klagar finnarna på den utvisning som gav Sverige vinstmålet i PP. Och man håller definitivt med. En svensk kommer fri och en finne snett bakifrån försöker hindra honom. Live såg man inget ojuste, men tänkte väl att han slitit i kläder eller varit på plats med klubba där den inte ska vara. Men när man ser det i slowmotion finner man att finnen knappast gjorde något fel och visst var det ett grovt misstag av domarna. Men det kommer väl ingen ihåg i framtiden, bara att Tre Kronor vann.

Det påminner mig om SM-finalen mellan Luleå och Apan 2013. Visst, Apan hade att riktigt starkt lag och vinst med 4-0 i matcher tyder på utklassning.

Men i första matchen, som spelades i Skellefteå, stod Luleå emot trots kraftig apdominans. Och det blev förlängning.

I denna förlängning trippar Chris Abbott en apa och åker ut, men Luleå står emot Apans PP. När Luleå blivit fulltaliga igen kommer en situation där nämnde Chris Abbott bryter ett ap-pass och helt ohotad från egen zon kan passa till medspelare, där Luleå ger allt och kommer 4 mot 1.

MEN. Bakom ryggen på Chris står Apan Bellemare och väljer att ta en så kallad nödvändig utvisning. Han lyfter fram klubban, hakar den runt Chris fötter och drar omkull honom..

Men i närheten står det förbannade zebrafiaskot Sören Persson och SKITER I ATT BLÅSA för att inte förarga apans hemmapublik, och vad händer?

Pucken ligger fri, sedan Bellemare sänkt Chris Abbott, Luleås spelare är i full fart igenom mittzon i spelvändningen och i vår egen zon är det mest apor. Inom 5 sek från fällningen har Bellemare passat highsticking Lindström som passat Bud Holloway som slår in pucken bakom JG.

Vi drabbades då som Finland drabbades igår. Ett uselt domarmisstag sänker Luleå som det igår sänkte Finland. när vi båda gick för vinst.

De följande två matcherna är Luleå enligt samfälld expertis det bättre laget, men Apan vinner knappt båda de matcherna.

I underläge 0-3 i matcher orkar inte Luleå mobilisera sig i sista matchen utan låter Apan vinna den tydligt.

I historieböckerna står vi som utklassade men utan zebraspektaklet Sören Perssons ynkligt fega blundande kunde hela finalen blivit annorlunda.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Jo, de flesta av de starkaste namnen är förstås kvar. Men Apan slog nog Röglet och tog SM genom att laget var så gediget när alla no-names gjorde så bra ifrån sig och plockade bort Röglets stjärnforwards. Undrar om ni kan ta in så många som är beredda till detsamma. Nå vi får se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Hehe, tackar för tipset om Kempe. Jag hoppas och tror att Forsell avstår😃
Tycker nog att SAIKs trupp ser riktigt ok ut.
Relativt lite "etablerade" spelare som försvinner, speciellt efter en så stark säsong. Då brukar det försvinna spelare till höger och vänster.
Minst sagt oskrivna kort som kommer in dock, en allsvensk poängkung som ska fylla 39(!) och någon norsk supertalang som just blivit byxmyndig typ, kan bli succe eller inte.
Optimist som jag är tror jag på det förstnämnda.
Pratas om en back och en forward till som ska in i truppen. Personligen hoppas jag på en förlängning med Sikura och Adam Wilsby, den sistnämnda verkar dock tyvärr inte vara aktuell.
Verkar i alla fall bli en om möjligt ännu tightare serie nästa år då många lag ser starkare ut än tidigare. Ser inte ut att bli några "lätta" matcher nästa säsong som det kanske funnits förut om åren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Hörrudu, Apan har meddelat att de tappar följande:

Tim Barkemo (back):
1 säsong, 13 SHL-matcher, 5 slutspelsmatcher.

Petter Granberg (back):
9 säsonger, 372 SHL-matcher, 100 slutspelsmatcher, 44 CHL-matcher.

Anton Olsson (back):
2 säsonger, 59 SHL-matcher, 19 slutspelsmatcher, 14 CHL-matcher.

Elias Salomonsson (back):
3 säsonger, 69 SHL-matcher, 33 slutspelsmatcher, 19 CHL-matcher.

Martins Dzierkals (forward):
1 säsong, 45 SHL-matcher, 16 slutspelsmatcher, 11 CHL-matcher.

Theo Keilin (forward):
2 säsonger, 45 SHL-matcher, 1 slutspelsmatch, 12 CHL-matcher.

Simon Robertsson (forward):
5 säsonger, 121 SHL-matcher, 29 slutspelsmatcher, 25 CHL-matcher.

Elias Stenman (forward):
4 säsonger, 120 SHL-matcher, 23 slutspelsmatcher, 23 CHL-matcher.

De flesta inga kanonnamn precis, men hur ser det ut för Apan 2024-2025.

Tips! Judas Kempes agent har ännu inte lurat Berlin att signa stjärnan. Där har ni något! Snabba på!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Jo, vi får se.
De flesta uppfattar att vi har fyra linor med

Omark - O’neill - ?
Levtchi - Koivistionen - ?
? - Lundin - Shinnimin
? - Berglund - Hedqvist

Och så ska varje lina kompletteras med en vinge där vi har Andreasson, Nurmi och Lilja att välja på. Men det saknas alltså ett namn ytterligare och de flesta hoppas att det ska bli Bromé. Sedan varierar det hur folk tycker att dessa fyra vingar ska placeras.

Det finns också förslag på att sätta ihop en superlina med de tre stjärnorna Levtchi, O´Neill och Omark. Men där finns förstås risk för att motståndarna satsar på en fysisk ryggsäck/dra i tröja lina för att neutralisera denna.

Ja vi får se. Tror inte vi riskerar fisk. Fågel eller flygfisk blir det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Tycker att Luleås lagbygge ser intressant ut. Kan vara fågel eller fisk, eller mittemellan... Misstänker dock att Bulan kommer att få jobba hårt med många nya spetsspelare som ska rättas in i ett nytt system.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Jag försöker spegla Apan eftersom det är tunt med egen sida. Pettersson missade jag, bra att du säger till!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: UNDERBART! Nu satsar vi på riktigt. Landar man Bromé också blir det riktigt härligt, inte bara med full trupp och ett lag med chans, men också att slippa "vi saknar 2-3 viktiga spelare men de räknar vi med att ta in under säsongen".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage:

Brian O’neill klar!

Laget:

Omark - O’neill - Andreasson
Levtchi - Koivistionen - (Brome?)
Nurmi - Lundin - Shinnimin
Lilja - Berglund - Hedqvist

Einar - Granberg
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Du har lite svårt att inte nämna SAIK i dina inlägg, är det lite avundsjuka som lyser igenom 😉 Du glömde faktiskt några som spelat "kulhockey" i karriären. Marcus Pettersson och Jesper Fröden, även om den sista knappast kan klassas som SAIK-produkt. I övrigt är det riktigt kul med ett starkt Tre Kronor.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
6-1 till slut. I Tyskland skälls det på egna landet som tydligen kommit tvåa i VM och OS nyligen.

Men då talar vi om "mästerskap" där lag som Sverige avstår från typ sina 150 bästa spelare.

Nu har vi ett annat lag och när vi ställer upp med Erik Karlsson och Victor Hedman i ett backpar är det bara att acceptera faktum och kalla detta för Tre Kronor.

Det visas ju också när man i truppen har två målvakter från Luleå Hockey samt Lundström - tre spelare som utbildats hela tiden Luleå Hockeys hockeygymnasium. Då blir det bra:-)

På motsvarande sätt kan man konstatera att det saknas apor. Dvs de har Sörensen som var hos Apan som 19-åring, fick spela en SHL-match och skickades sedan till Borås. Inklusive Timheed som kötes in som senior för några säsonger.

Snacka skillnad mot dårpippin gnomen Mårts som öste in apor - tog ut en ren Ap-lina sex månader före OS; där den hypade förstalinan visade sig vara Sveriges sämsta någonsin. Lyckades göra ett helt mål och det var Möller som satte det i tom kasse på brytning och snyggt pass v Limpan Omark; som blev bäste svenska poängplockare - förstås - och därefter tackat nej från att delta i landslaget.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
3-0 för Kronorna efter första perioden. Tyskarna börjar spela lite fult nu, känner väl att de inte har så mycket chans annars. Inte för att de har så mycket chans när de fula sig, fick en utvisning och då behövde Tre Kronor bara 9 sekunder för att måla.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tre Kronor - Tyskland 3 min spelade och världens bästa Karlsson drar in 1-0 via båda stolparna,
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Enligt rykten ska Judas Kempe skriva på för Eisbären Berlin, sedan han gjort fiasko och mest varit bänkad i Ljugano dit han smet från Luleå.

Man räknade ju med att han skulle till Djurgårn nu, för att kunna bo hemma med frun och småbarnen. Eftersom han deppat ihop.

Nejdå. Djurgårn i Allsvenskan betalar säkert inte lika mycket som att göra fiasko även i Tyskland. vad blir nästa? Norge?

Mannen som gör allt för 30 silverpenningar fortsätter säkert att bjuda ut sig, låt vara i sämre och sämre ligor. Kanske uppskattas han för sin frisyr känd under namnet "rännskita"?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Intressant att konstatera att Hallam kunde fylla större delen av laget med spelare från NHL. Vilket visar att han plus hans medhjälpare har god kontakt med svenskar i NHL.

Lite skillnad det, jämfört med när Tre Kronor leddes av surkarten gnomen Mårts.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Vi vann med 5-2. Inte oväntat med så bra fôlk med, vilket vi tidigare konstaterat. Bland annat det att "halva laget" är utbildat av Linda Blomqvist:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Bra fôlk från både er och oss. Så de kanske fixar detta i år.

Trots att Sellgren bytts ut mot no-names som Karlsson, Hedman och Dahlin.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: och för ovanlighetens skull en karlstadpôjk som nätar
Är faktiskt hela tre födda i solstaden med i denna trupp om jag tänker rätt
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Tre Kronor mot US of Disneyland I hockey-VM just nu. 1-0 för oss just nu, 5 min kvar av första perioden.

Noterar att vi har Isac Lundström som center i tredjeligan samt Filip Gustafsson med spaden. Fina Luleåprodukter båda två, så det här kan nog ordna sig. Också intressant att se om backarna Karlsson och Hedman kan ta för sig, när de nu - konstigt nog - tog plats från vår Sellgren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Intressant fortsatt väntan på om vi lyckas landa Bromé eller inte. Och många hoppas också på att Brian O´Neill rekryteras som Mr X. Vidare talas det alltmer om att bilda en helfinsk lina.

Skulle det bli som nedan känns det mycket spännande.

Omark - O´Neill - Bromé
Nurmi - Koivistoinen - Levtchi
Shinnimin - Lundin - Andreasson
Lilja - Berglund - Hedqvist

Emanuelsson, (Ihs Wozniak), (Granberg)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Saik-Småland: Ja, det är bara att applådera. Visserligen en hel inköpta "naturaliserade" obygdebor men denna säsong fick ni ihop det bra med starka hemvändare eller kvarvarande som ful-oskarlindberg, perlindholm, arvidlundberg, linusindström och bröderna forsfjäll, men inköpta johnsonbröder. Bra fixat och oväntat att ni fick sådan kontroll över Röglets spetsforwards som tappade stilen efter att ha svept serieåttan, serieettan och serietvåan.

Men nästa år kan det bli annorlunda. Bulan funderar på en finnlina med Anton Levtchi, Eetu Koivistoinen och Markus Nurmi. Det vete fan om Apan kan stå emot den. Låter som en gludlina, tycker jag.
Kommentera

2708963 · »