1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483977 inlägg · 4079 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2709270 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season
Heyerdal:

Jag håller med. Om han inte har några planer på att flytta är det ju bara att skriva ett ettårsavtal och bevisa sig först under något sorts brokontrakt.

Presterar han så kommer han nog kunna få ett ganska fint kontrakt och belönas med något ytterligare år för att han tog den största risken.

Bör finnas större manövreringsutrymme för hinken nästa säsong och han borde typ kunna sikta på att ersätta Rundblad fast runt 150/mån.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:
Få hoppar han tränar upp snabbheten nu i sommar,
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG: Ranta är väldigt svårplacerad. Han var dessutom inte särskilt bra i PP då han ofta drog ned tempot och höll pucken för länge. Svårt att se honom i en bumper-roll faktiskt.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: kommer bli kul och intressant att se hur pp ställs upp

jag gissar att en enhet blir näsen, bernhardt, woods, sam och mikkel

jasek och olofsson kommer spela tillsammans så det är troligt att dom gör det även i pp, i varsin teknikscirkel gissar jag. blir det då true framför mål, ranta centralt (men ranta är ranta) och rundblad på blå?
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:

Jo det blir nog true eller vigneault då båda har rejält med räckvidd.

Men beror lite på hur man resonerar med sam, dvs om man vill få ut mer offensivt av honom eller om man tycker han ska fortsätta utgöra ankaret och leverera stabilitet i en s.k. tredjekedja.

MK arbetar ju en del efter devisen att inte gå över ån efter vatten så ligger ändå nära till hands att tro att han paras ihop med riley och går in som en rak ersättare till josh i pp.
Kommentera

Sv: Silly season
Trilske: Det är i regel väldigt ovanligt att ha en center placerad framför mål i pp. Det är nog mycket mer i undantagsfall lag spelar med Dickinson och Vigneault i den positionen, men samtidigt så var bägge väldigt storväxta och starka så de fungerade där.
Däremot kommer inte Jasek hamna där, utan möjligen True och Vigneault av de centrar vi har.
Kommentera

Sv: Silly season
JoJo2613:

Sörjde inte halloran alltför mycket men hans skott från vänsterkanten i pp hade inte skadat förra säsongen.

Där kommer nog jasek göra succé i år, tror inte direkt han kommer vara positionerad längst förlängda och bredvid mål som dickinson var utan han kommer nog få avlossa en del från vänstra tekningscirkeln.

Om han paras ihop med woods så kommer sam ta dickinsons position i pp, till frontsys förtret.

När vigneault lämnade gick ju dickinson in som en rak ersättare där, något nog många har glömt.

Ge sig in i en diskussion med den där är för övrigt lika hopplöst som att försöka förklara hur obetydligt kedjenumret är, det är som att hälla vatten på en gås...
Kommentera

Sv: Silly season
JoJo2613: jo det känns positivt!
Tror vi får mer ut av jasek än vad vi fick av råma.
True är ju plockad från en betydligt högre hylla än både dickinson och vignault. Känns troligt att han är bättre än vignault och förhoppningsvis ligger han i nivå med dickinson(helst över såklart).
Olofsson kommer garanterat överträffa oreagan.
Måns carlsson känns mer spännande än walli walterholm, men det känns väldigt osäkert hur det faller ut.

Sen har ju många fått ett år i shl, Ranta t.ex. kommer starta på en högre nivå än förra året.
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein: Skärpning det är fin sommar nu. Finns ingen anledning att vara orolig just nu, serien har ju inte ens startat.
Skulle nog sätta Jasek på samma nivå som Dickinsson, han kommer producera framåt. True kommer också bli riktig intressant o följa. Vet att många kollade på Danmarks VM matcher men hela deras lag var ju rätt så lamt så skulle nog inte ta för mycket från där. Personligen så kollade jag på några av hans slutspels matcher i AHL, och där såg han riktigt intressant ut.
Det som sägs är väl att vi har ca 5 miljoner för att få in en topp back och troligtvis en bredd back också. Allt pekar väl mot Hägg och han ska väl i stortsett vara klar, verkar dock som han försöker o vänta in NHL lite. Så Hinken o Co kollar säkert på några andra namn också.
Och enligt Svensson så har vi några som sitter på tunga kontrakt just nu, låter som till exempel Vigneault's år 2 på sitt kontrakt är ganska saftigt.
Sen förstår jag inte varför så många tycker att majoriteten av Hinken värvningar förra säsongen var skit, ni kan ju inte ha sett många matcher? Dessutom så missade vi en Play-In plats på en målskillnad. Enda floppen var Hutsko, resterande måste ju få godkänt med det utgångs läge vi hade. Visst några var lite svagare och några lite bättre med det var ju inga skitvärvningar.
Topping var intressant men hade säkert blivit rätt så dyr om vi hade vilja behålla honom och sen var det inte lite som Hallorant att han hade något klart inför nästa säsong? Kan ha fel men har för mig att jag läste det. Där får istället in Måns som jag tror kommer göra det fin fint i MoDo.
Tycker du borde ta ett steg tillbaka och njuta av den här varma sommaren medans Hinken och MoDo fixar resten.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: sitter Hinken nöjd i båten med en Ludvig byström som sista utpost och en center bara i klass med halvmotiverad dickinson och sedan färdigvärvat så slantar jag in en veckolön på 13e plats.

Vi har i ärlighetens namn inte mycket bättre lag i år än ifjol och motståndarna är fan inte vekare.

Ranta spelade absolut upp sig som flipp, men väger lätt.
Hur dyr var topping? Skulle inte skeppat han om det inte fanns nåt absolut värre.
Ärligt talat tycker jag big Sam på sikt är en breddspelare i shl. Trög , bra helhet absolut men absolut ingen som gör skillnad .

Budgeten verkar vara typ slut enligt många.
Vad fan lyfter ledningen i lön, vilka kontrakt har Hinken målat in sig i.

Nej, har sagt det tidigare och är genuint orolig.
Bara för att man är polare med foppa innebär det inte att man är världens bästa sportchef.
Mardrömmen om Lassi pajar .
Jag tycker Hinken gjort majoriteten skitvärvningar på SHLnivå kontra succé.

Vill fan inte höra ursäkter i november att "marknaden är tunn" när det lovas uppgradering.

Krävs mycket för att bli en ny Bengt Hedin
Kommentera

Sv: Silly season
hanzon: Sjukt mycket nostalgi
Kommentera

Sv: Silly season
Lite nostalgi
Kommentera

Sv: Silly season
Zinch :

Tänkte att det kanske satt i kontraktslängden då han tidigt gick ut och kommenterade den och sa något i stil med att "de har inte direkt slängt fram ett femårsavtal".

När man hör det där med roll och hierarki blir man ju lite konfunderad med tanke på att det bör finns goda möjligheter för honom att avancera och plocka andelar om t.e.x. Rundblad skulle ha en lika trevande säsong som ifjol.

Men samtidigt kanske det avspeglas i lönekuvertet.

Hittade iaf nyheten:

x.com/HockeynewsSe/status/1778074283270369363
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: Nu är jag rätt säker på att Victor inte kommer den här säsongen, men samtidigt tror jag att Jesper undviker att sätta press på brorsan.
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: ”Men det är en fråga som alla Modosupportrar nu ställer sig när Jesper Olfsson kommit hem: när gör brodern Victor Olofsson som nyligen vann VM-brons detsamma?
– Vi får se. Han blir ju ”restricted free agent” i sommar. Han ska väl testa den öppna marknaden när Buffalos rättigheter släpps. Men vi har snackat lite om VM, även om vi inte var nere och kollade, säger han och fortsätter:
– Men det kommer väl dröja några veckor innan de hör något, då får vi se var han hamnar. Han borde ju signa några år till där minst… sen får vi se.
Väl på VM antydde samtidigt Victor att det ”är en dröm” att få spela med brorsan i Modo i framtiden.
– Jag sade till honom att han kanske kommer hem mitt sista år. Men han får jobba på så hoppas vi att det löser sig för honom. Men absolut, på sikt hade det varit kul för oss att spela tillsammans.”
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: någon som har tillgång till AB, artikel om Olofssonbröderna.
Kommentera

Sv: Silly season
Sigge: ingen här kan säga hur bra/ dålig Byström blir kommande säsong, måste gå att lägga en prestationslön, lägre första året sen omförhandlas för ett längre kontrakt med liknande morot. Bidrar även till att Byström, förhoppningsvis, är extra motiverad.
Kommentera

Sv: Silly season
Trilske:

... dessutom hade vi antagligen förlängt med Ruohomaa vilket hade blivit ett rejält aber när man inte lyckats hitta en ersättare och en lekkamrat till honom år 2.

Så nej, mycket som talar för att vi "dodged a bullet" och en huvudvärk år 2 genom att inte sajna strömwall (om vi nu även hade haft råd med Ruohomaa)

;-)
Kommentera

Sv: Silly season
Zinch : han kanske har inside via frugan att frugan är sjukt less på att flytta ?
Kommentera

Sv: Silly season
Sigge: Tror det blir någon oprövad AHL/import som bredd back tillslut.
Kommentera

Sv: Silly season
M Horava:

Handlade ju mest bara om att överleva första året, sen är jag osäker på om vi hade haft råd med den duon.

Men hade vi tagit oss till slutspel hade nog förväntningarna stuckit iväg där hinken även hade förväntats fylla tomrummet efter en sådan spetsig spelare vilket inte hade varit enkelt.

Därför är jag glad att vi kunde överleva år 1 utan en sådan spelare.

Där tycker man ju lite synd om liljander som fick superträff på sina finnar och ändå var man inte bättre.

Så spetsen är ju definitivt inte allt, även om dom nog hade varit skillnaden mellan ingenmansland och play-in hos oss.
Kommentera

Sv: Silly season
Zinch : Han trodde förmodligen att Hinken är så dum att han ger honom en topproll. Det återstår och se om han inser sin status och accepterar en plats lägre i hiearkin
Kommentera

Sv: Silly season
Trilske: Sen hade vi ju spelat slutspel om Strömwall hade lirat med oss och Ruohomaa och vi hade aldrig värvat Hutsko och ORegan.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: tror fortfarande Byström blir djupbacken. Han har väl varit rätt tydlig med att han vill till MoDo, kanske så pass tydlig att han tappade allt övertag i förhandlingarna.

Det ger Hinken chansen att lägga att skambud, Byström säger nej och hoppas MoDo blir lite mer angelägna senare i sommar.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett:
Det rimliga är att Bernhardt/Näsen/Woods/Aagaard har en iaf en halv växel till.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik Vi ska ha 5 miljoner kvar i budgeten att värva för enligt Hockeynews. Då bör vi kunna vänta oss en back med 250 i lön typ? Och en hyfsad back utöver det.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett:

Det var i andra omgången han gjorde en offensiv "rajd" och lyckades göra ett väldigt spektakulärt mål, man trodde ju att han skulle rada upp liknande aktioner efter det.

Tyvärr såg man knappt minsta antydan till liknande genombrottsförsök efter det, han pinchade knappt på 50/50 puckar utan det var hängslen och livrem all over it och han stod mest och duttade på blå och misslyckades med till synes enkla passningar.

Tror faktiskt det var Rögle borta (säsongens bästa bortamatch) när han parades ihop med bernhardtz som han faktiskt såg ut att ha hittat tillbaka till något som gick att betrakta som offensivt spel.

Även om det bara varade i någon match.

Men han var rejält nere i källaren där ett tag och var ganska uträknad när vi var som sämst, att han lyckades höja sitt spel efter det tyder ändå på viss mental styrka.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Det är på något sätt också svårt att analysera backsidan särskilt hårt när vi inte hade ett fungerande spelsystem defensivt. Skillnaden, med samma spelare, efter landslagsuppehållet var ju brutal.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag tycker samtidigt att det har blivit lite historierevisionism när gäller Rundblad. Läser man här kan man lätt tro att han var helt vilsen första halvan innan han acklimatiserade sig.

Sanningen är dock att han var riktigt bra i början och gjorde dessutom ett drömmål i någon av de första matcherna. Sedan blev han sämre och sämre för slutligen spela upp sig de sista 10 matcherna.

Det är inte alls samma mönster som exempelvis Strömwall hade. Skulle säga att det nog åtminstone dröjde 20-25 matcher innan Rundblad började bli ifrågasatt. På sin höjd var det irritation över att handrog ner tempot i powerplay, men ytterst få kritiserade hans defensiv under första halvan.

Ser därmed ingen tydlig trend, men hoppas att bättre sommarträning och revanschlusta kan göra susen.

Tror även Bernhardz kommer explodera på SHL-nivå.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:

Vi kommer nog kunna fortsätta smyga i vassen, känns inte som att förväntningarna har höjts överdrivet mycket varken från experter eller supportrar.

Men trots att alla kände till förutsättningarna så var det ju rätt livat här i januari. Har svårt att föreställa mig hur det kommer låta i bif-boken om de hamnar i ett liknande läge.

Förövrigt är man ju såhär i efterhand rätt glad att vi inte landade en spelare som Strömwall som bara var in i ligan och vände.

Ett sådant tapp hade varit fruktansvärt tungt.
Kommentera

Sv: Silly season
Trilske: Jo, det är fler som haft jobbigt. Strömwall och Tömmernäs hade väl båda omställningsproblem och kom igång först i slutet av säsongen. Misstänker att True sannolikt kommer få det jobbigt, men också att som jag nämnt Timrå får problem med en tränare som är helt obekant med SHL.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik :

Exakt, han har ju själv berättat att det var en rejäl omställning till SHL. Dessutom lyfte han sitt spel i slutet av säsongen vilket talar för att han kan ha hittat ett recept som fungerar.

Så det är ju inte helt orimligt att tro att han kan hitta en bättre och jämnare nivå år 2.

Hade han haft lika svårt att ställa om i lag som inte varit nykomling eller hade han sett bättre ut om han fått kliva in i ett lag som Skellefteå?

Med det sagt så ska det ju bli intressant att se hur alla brynäs hemvändare hanterar det första acklimatiseringsåret när samtliga har varit borta från svensk hockey länge.

Vesel som aldrig lyckats på SHL-nivå etc.

Frågan är om inte acklimatiseringsåret kommer bli tuffare än vårt "svåra år 2" (då jag gissar att ingen expert kommer göra "misstaget" att tippa oss att överträffa fjolåret utan att vi, på sin höjd, gör en liknande säsong och ev. gör anspråk på en play-in-plats).

Blir hur som helst intressant att följa.
Kommentera

Sv: Silly season
Jan-Erik : Absolut, och jag förde samma resonemang själv inför säsongen vi gick upp, dvs att det är lätt att stirra sig blind på nyförvärven, när det kanske allra viktigaste är vilken utvecklingen man får på de befintliga. Och naturligtvis har spelare i 25-årsåldern större chans att ta ytterligare ett kliv än spelare i 35-årsåldern.

Det jag vänder mig emot är när spelare hyllas _enbart_ för att Hinken och Karlin har värvat dem. Jag kan sträcka mig så långt som att säga att det ska bli spännande att följa en spelare som Winberg, men uttalanden som att det är en "solklar uppgradering gentemot Rubins" blir surrealistiska. Det är möjligt att det blir det i praktiken, men hur man kan basunera ut det redan nu baserat på några YouTube-klipp och EP-statistik är mer än jag kan begripa.

Jag är dock hyfsat optimistisk, även om jag tror att vi kommer få det tuffare än första året.
Kommentera

Sv: Silly season
hompa90:
Länge sedan man såg dig :)
Eller så har jag missat.
Kul att du skriver :)

Tror inte ett ultimatum i den bemärkelsen. Inte mot ex modoiter.
Men absolut förklarat att ”vi måste gå vidare om vi inte får ett besked inför kommande säsong. Men du är alltid välkommen men vi vill inte heller vara det sista alternativet heller. Det finns andra som gärna vill komma men vi har alltid en plats för dig men då måste vi ha besked snarast.”

Nu kanske den texten var ett ultimatum ändå :)
Men hur som,
Dina tankar och beskrivning håller jag med om.

Jag tror om det är klart så kan de vara detaljer kvar bara eller så vill man först få ett besked från tex NHL först innan ett visst datum.
Kommentera

Sv: Silly season
Trilske: Minns en svensk förbundskapten som tog in Kollar och Jonas Finn Olsson i sin trupp inför några viktiga landskamper.

På internationell nivå finns det i regel så många skickliga spelare att man kan ta en något sämre som passar rollen och spelsystemet bättre. Dock ursäktar det såklart inte att man tar Björninen före Koukkanen:)
Kommentera

Sv: Silly season
Detroit tappade förövrigt sina rättigheter för niederbach igår (1 juni). Ett andrarundeval i sjön.

Vilket betyder att niederbach kommer vara extra sugen på att visa upp sig denna säsong.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja:

Hehe tänkte lägga till:

... med det sagt så är det inte omöjligt att både koukkanen och winberg hade spelat VM med en annan förbundskapten då Jalonen blivit rätt kritiserad för sina laguttagningar (inte minst att han låste truppen tidigt) och föredrar att köra på sina "säkra kort" istället.

Då en spelare som Björninen verkar få rätt stort förtroende från honom...
Kommentera

Sv: Silly season
hompa90: Eller så väntar man för att spelaren ska bli en "Midsommarvärvning"
Kommentera

Sv: Silly season
Trilske: Brukade resonera som du om finländska landslagsspelare, sen såg jag Niklas Friman spela i SHL…
Kommentera

Sv: Silly season
Sigge:

Det luriga är ju att han sällan gjorde några större misstag (då var Rundblads fadäser tydligare) men att han var svag på att positionera sig vilket ställde till det för hans backpartner.

Förhoppningsvis är winberg både spelskickligare och mer positionssäker vilket kommer göra att hans backpartner också ser bättre ut.

Folk efterfrågar väl egentligen mer fysik från Rubins tilltänkta ersättare men tror det räcker att han är spelskickligare.
Kommentera

Sv: Silly season
Kan det inte vara så att Hinken gett ett ultimatum till spelaren som accepterat budet men inte "bestämt" sig om han ska flytta hem eller ej(Hägg)?

Kan det tänkas att han sagt tex att han vill ha ett besked senast 1/6 eller kanske 15/6, vad är det ni tror dröjer i processen eller kan det vara klart redan men inte presenterat?
Kommentera

Sv: Silly season
JoJo2613:
Ja och floppen berodde på hans kärlek till hockey inte flammade tillräckligt.
Hade kärleken funnits hade det nog varit bättre resultat. Nåja.
Nu tycker vi vänder blad och tittar framåt. Älta om historien har vi gjort tillräckligt här inne 😊
Kommentera

Sv: Silly season
Trilske: Så länge Winberg har bättre puckhantering än Rubins är det helt klart en uppgradering. Gällande spelet utan puck tror jag dom är ganska likvärdiga
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett:

Rubins var väl också lite av en sistaminuten-värvning som många fick upp ögonen för efter ett starkt VM från hela det lettiska landslaget.

Hade han varit aktuell för SHL-spel utan VM-framgången och sin tidigare erfarenhet från spel i Sverige? Känns tveksamt.

Men han kändes nog intressant givet förutsättningarna då vi inte kunde välja och vraka.

Nu gjorde han ju inte bort sig men tror många lutar sig mot att Winberg är mer välscoutad och att ledningen sett egenskaper där som man saknade ifjol.

Sen borde det, trots allt, vara lättare för ledningen att scouta år 2 när man har facit på vad man saknade.

Sen kan man ju addera att rubins efter en säsong i SHL bara verkar ha intresse från allsvenskan, dvs det finns stora tveksamheter om han ens håller på SHL-nivå.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: jo jag skulle nog också hänga med på detta, det var bara Hutsko som var en riktig flopp.
Nu vet jag inte hur det såg ut när säsongen var över men var det inte typ halvvägs in i säsongen O'Regan hade de bästa siffrorna om man jämförde alla nya importer den säsongen.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett:
Snarare tramsigt att måla ut alla utom tre som besvikelser. Egentligen är det bara Hutsko som är en besvikelse. T.o.m. O Regan var ok men poängen trillade inte in.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja:

Håller med om att det isf är skickligt scoutat.

Men att han var och nosade på en VM-plats samma säsong som vi plockade honom tycker jag är en god indikation på att vi har nosat upp något intressant.

Känner mig rätt trygg då t.e.x. en ppg-spelare som Kuokkanen var en av dom första som blev bortgallrad inför VM.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Men en del spelare måste han ju värva i det läge han var. Hade du tackat nej till Rundblad?

Dessutom är ju spelaren en flopp bara när karriären i ett lag är klar. Finns gott om spelare som behövt ett år för att komma in i laget och spelsystemet.

Framför allt har vi en bra målvaktstränare som med en säsong till har klara chanser att tydligt förbättra OEEK. Tänk på att i och med att vi har en tydlig förstemålvakt har vi samtidigt tid att utveckla OEEK både under försäsong och under seriens gång. VI kommer få se en helt annan OEEK den här säsongen. Tänk på att vi inte har budget att ta in någon speciellt dyr målvakt och då är det bättre att utveckla den vi redan har än att börja om från början. Om nordamerikaner, som inte är kända för att strö målvaktskontrakt över svenskar som inte har talang, sett något i OEEK så finns det något där.
Kommentera

Sv: Silly season
Shangattay: Jo, så är det. Du har helt rätt.

Karlin och Hinken är inte alltid helt överens, men med Sondell, Holmström och Zacke så blir det ingen enmansshow över värvningarna.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag tror att du tänkte skriva tvärtom: Hinken har inte värvat en enda spelare som INTE Karlin och för den delen resten av coachingstaben tyckt till om.
Eller, för att slippa dubbelnegationen:
Hinken har ENBART värvat spelare som Karlin och för den delen resten av coachingstaben tyckt till om.
Kommentera

2709270 · »