Följande fel har inträffat:
Ingen kontakt med videoservern

Tre Kronor forum

Länkar | Moderatorer | Sök

Ange sökord:
Sök på användarnamn:
Sök inlägg sedan...
Sök i hela inlägget rubrikenHÄR DISKUTERAS ALLT KRING VÅRT KÄRA LANDSLAG

J F K:
Kollade en match med Ottawa, tyckte inte var dålig defensivt, snarare medel, kanske ingen man lutar sig på i defensiv zon men gör definitivt inte bort sig, till saken hör väl att jag endast kollade en period, men kollade noggrant hur han skötte sig, i övrig tyckte jag han tog för sig även i det fysiska spelet och delade ut två tacklingar som var ganska bra, kom lite sent in i den första situation men det redde ut sig. Det är iofs en annan sak med WC där varje spelare man möter är oerhört kompentent.

Man kan ju välja att matcha klokt, om vi exv har en tekning i egen zon/mitt zon och skall försvara en ledning kanske inte EK skall spela. Omvänt om vi jagar en ledning och har en tekning i Off zon mitt zon skall EK starta. 


J F K:
Jo hängde med på att du inte tyckte S. Kronwall skulle vara med, men det är inte otänkbart att Mårts skulle plocka med honom. I ett VM så tycker jag han är en ledande back men i WC med alla de bästa tillgängliga.. troligen inte  


J F K: Erik Karlsson har en offensiv kraft som ingen annan back i världen kan matcha. Hans kvalité i PP väger i min mening upp hans defensiva brister. Det vore prakt miss att inte ta med honom.

Han loggade ansåg 30mi  i ett Otrawa som vann typ allt sista 20 matcherna. Så nog tillför han mer än han kostar.

Sen är ju Sverige i den delikata frågan att vi har så mkt bra backar just nu. Hedman, Strålman, Lindholm, Kronwall, Edler och Karlsson är alla vana att logga på MINST 20-22min per match. Hjalmarsson, Oduya och ett gäng till brukar även dom spela 20min+.

Klarar nån av dessa att hålla en bra nivå även om dom bara spelar 12-15min? Det är frågan det.

J F K: Men samtidigt begriper jag att ingen förbundskapten skulle kunna lämna Erik utanför truppen. Fick mårts kritik för att ha oförklarligt ha lämnat Hedman hemma är det ingenting mot vad någon som inte plockar Erik Karlsson skulle få.

ivandrago: var ironisk. Mårts har av någon anledning hållit honom galet högt...

Jag är inte säker på att jag skulle tagit Erik Karlsson. Vi har ingen bättre offensiv back, men han är sjukt endimensionell och mot motståndare som Kanada och Ryssland blir defensiven mycket viktigare än offensiven. Jag vill inte se Erik mot Kanada...

ivandrago: tycker att dom här backarna borde få en plats i WC 2016

Hjalmarsson
Hedman
Strålman
OEL
Lindholm
Kronwall
Brodin
Oduya
Många tänker nog vart E.Karlsson är fast jag tycker att OEL är bättre defensivt och lika bra offensivt,kanske sämre skott.Hedman och Strålman är ett givet back par om dom spelar lika bra som dom gör nu,sen så känner ju Hjalmarsson och Oduya varandra bra.

Redigerad kommentar


J F K:
Snacket är väl att KHL inte kommer släppa sina spelare....

Silly:
Om man kollar backsidan, så av det jag sett anser jag nog de nedan givna utifrån dagens form.  
Hedman
Lindholm
Strålman
E. Karlsson

Som ganska givna, tycker att till dessa ska lägga något äldre backar med erfarenhet exv N. Kronwall J.Ericsson Hjalmarsson. Men det finns som sagt några till och välja på OEL, Edler, Brodin, Oduya,Klingberg, Gunnarsson, A. Larsson, Ekholm. 


Silly: Jag menar naturligtvis SHL.. Sorry! :-)

Det lär inte bli någon från SSL i alla fall...

Gusse:
Såvida de inte är skadade el själva tackar nej, kommer de nog komma med

Amitiel: Förväntar mig Staffan Kronwall...

J F K:
Slipper vi Mårts blir det ju ännu svårare eftersom han brukade föredra några spelare tex Tallinder ☺

ivandrago: Jag tror inte Sedinarna kommer vara med.

Amitiel:
Det iofs sant, men det behöver ju inte hindra oss från att försöka. Vill man inte så slipper man givetvis:) 

Amitiel: I och med att vi med all sannolikhet slipper Mårts så går det faktiskt att spekulera. Han har usel koll på NHL-spelare, men den nya coachen får gärna ha väsentligt mer intresse av spelare på andra sidan pölen.

ivandrago:
Fast svårt och göra någon sån lista redan nu, bara för att dom är bra nu betyder ju inte att dom är i VM form när det är dags.

Här kan vi diskutera WC 2016, vilka spelare vi vill se och inte se i laget. Motivera gärna varför du gillar en spelare, samt varför du tycker han skall vara med. Antar att det är för mycket begärt... Men undvik gärna och såga andra användare, kalla dem idioter osv osv. Har man en annan åsikt räcker det med att skriva. JAg håller inte med för att.... 

Finns det någon som har inspelat hockey vm 2002 bronsmatchen Sverige - Finland?

Finns det någon i Sverige som har os hockey finalen 1994 från svensk eurosport inspelat?

Finns det någon i Sverige som har os hockey 1994 från svensk eurosport inspelatack?

Peja: Är det någon som har alla grundseriematchena och slutspelsmatcherna med Tre Kronor ifrån VM 2013 i HD ? 

evert1978: Jag tror jag har den liggande nånstans.

Hej!

Finns det någon som har inspelat hockey vm 1992 finalen sverige - finland från tv3 vhs ???


evert1978: menar hockey vm 1998!

Hej! Finns det någon som har inspelat hockey 1998 från tv3?

Sverige har OS bästa PP och Finland sämsta BP. Intressant hur tror ni det går?


NuMo: Jag visste inte att TRE Kronor spelade innan OS...

Jaså, har en svag aning om att Tre Kronor har spelat idag. Who cares? 

 

Monno: Kolla bara detta uttalandet:

http://bloggar.expressen.se/ek/2013/10/karalahti-med-i-karjala/

 

Mårts säger om eventuella ersättare:

– De som vi spekulerar om innan är båda grabbarna i Modo (Anton Forsberg och Linus Ullmark) och David Rautio exempelvis.

Fastän Rautio har haft en väldigt stabil höst i Luleå där han startat tolv av 17 matcher så är det inget självklart målvaktsval för Mårts.

David börjar bli en förstemålvakt, men är det inte riktigt än. Jag tycker man ska ta det klivet först.

 

Så han menar att Ullmark och Sockan är mer förstemålisar än Rautio då?...


Lite undrar man ju vad Mårts pysslar med?

Han tar alltså ut Henrik Karlsson och Johan Backlund till Tre Kronor. Detta när både Tellan och Lundström har bättre statistik än Backlund (som dessutom är skadad). Samt att han verkar hata Rautio som verkligen är en av SHLs hetaste målvakter men han tar hellre en Karlsson som jag inte tycker imponerat speciellt jätte mkt. Han har ju inte vare dålig, men långt ifrån bästa målvakt i SHL...

Trodde att Mårts inte skulle köra endast på gamla meriter? Han kommer kosta oss OS tror jag.


Fantastiskt!

Äntligen en VM-turnering där Sverige blev bättre och bättre under turneringens gång. Extra kul att Sedinarna var de som ledde laget till guldet.

Berka:

Tack Sedinarna och Enroth för VM Guldet. Underbart


Kom till ett nytt boende ikväll efter 4 timmar i bilen och en väntande arbetsvecka i Boliden gruvan, kört som en huligan sista timmen för att kunna hinna se matchen, när vi kommer fram så är det mögel i källaren, vattnet i duscharna är inte hälsosamt tydligen och de viktigaste nu en fungerande TV funkar inte.....
2013....

Webbradio via mobilen..  Ja ja

Andersson: Hur fan kan man gå ut och skriva något dylikt ?
Bara för att Sverige har en starkare historia, men vad fan betyder det i dagens VM, finns lika många i Schweiz som har erfarenhet av VM spel och det är väl ändå det som betyder mest.
Sen sett till årets VM har Schweiz gått OBESEGRADE, och slagit Sverige, Kanada och USA bland annat, jag skulle säga att Sverige är favoriter bara pga av att man har hemmaplan, på en neutral spelplan hade Schweiz varit favoriter.

Wnnerholm Jinxar ... är det kört nu ?   vi vet ju va den karln kan om att tippaHej Alla. Finns det någon i Sverige som har inspelad hockey vm 1998.
Semi finalmatch 1 & 2
Sverige - Schweiz.
Finalmatch 1 & 2
Sverige - Finland.
Vill gärna ha detta material.
Snälla finns det någon i Sverige som har detta material ?

Andreas Jakobsson
009jakobsson@telia.com

70 Rodrigues:

Lettland, Schweiz och Tjeckien i Sveriges OS grupp!


Vad tycker ni?


Berka: När Schweiz kom in i zonen skapade de farligheter onödigt lätt pga dåligt backspel och framförallt dåligt målvaktsspel. Han släppte ju alldeles för många "dåliga" returer. Schweiz andra mål var ett typexempel.

Blizzard: Tur å tur, tycker inte schweis tillåts skapa direkta farligheter, DOCK gör ju dom sverige så ofantligt osynliga så jag tror inte jag sett ett vm lag bli så utmanövrerade i sista halvan av matchen någonsin.

Sverige spelade inte som ett lag utan körde gång på gång taktik dribbla på egen hand medans schweisarna spelade säkert och kontrade finfint.

Förstår inte hur rehnberg kan sitta å klaga på backarna (som visserligen inte gör en kanonmatch) och hylla många forwards när dom inte skapar ett dugg framåt. Ajja nu är "skitmatchen" över, nu kan det bara bli bättrre ;)


Sverige vinner iaf på straffar, niklas lundström kommer in och spikar igen!

Dock ska väl erkännas att schweis förtjänade extrapoängen.


Berka: Riktig jävla tur bara att vi vinner, jävla lottolag!! 

Så dålig match, och vinner endå, turlag! 

Usch vilken blek insats av sveriges småkronor.

2-2 men schweiz är klart hetare, förlängning väntar


Vad säger man?


Wayne Gresky:

Redan på sjuttiotalet var Sovjet så brutalt bra att Kanada med spelare som Orr, Esposito, Hull, Lafleur, Mikita, Savard, Park, Clarke Mahovlich med flera i princip fick slå ihjäl de Sovjetiska spelarna för att kunna vinna. I Summit Series 72 så är många av överfallen så brutala att dom skulle ge fängelsestraff om dom gjordes på en hockeyplan idag. Kharlamov var dessutom mer dominant på planen då än vad Malkin varit under VM i år

Till och med i Canada Cup finalen 1987 så var det fortfarande rena överfall som tilläts. Kanada skulle aldrig vunnit den finalserien om det varit domare som pallat trycket.

Sverige mötte Sovjet åtskilliga gånger med det bästa Sverige kunde uppbringa utan att ens vara nära att nå samma spelkvalitet även om resultaten ibland var ganska jämna. Från 1976 tilläts NHL proffs dessutom delta i IIHF turneringar så att Sverige inte fick använda sina 20 bästa spelare var en hyfsad överdrift.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar


Dream Team: Du får inte glömma bort att en stor anledning till att Sverige var helt chanslösa mot Sovjet på 80-talet var att i stort sett hela det som skulle utgjort det svenska A-landslaget redan då spelade i NHL, medan Sovjet och Tjeckoslovakien hade alla spelare tillgängliga. Om inte Sovjet heller fått använda sina 20 bästa spelare VM så skulle de gissningsvis inte varit alls lika överlägsna.

I det ryska vinnarlaget i år så har de med i stort sett alla sina bästa spelare. Det är Kovaltjuk som saknas, men han är den ende. Kanada och USA skulle kunna ställa upp med lag som lätt skulle slå de som nu representerat länderna bara genom att plocka spelare som inte är med. Sverige skulle kunna plocka ihop ett till lag håller samma klass som det som nu deltog.

Segersviten talar dels om ryssarnas fina insats, men även om vilken oerhört dålig klass motståndet höll i det här VM:et.


Wayne Gresky: Jag satt under den andra perioden, när ryssarna åkte åttor som bäst och fick de slovakiska spelarna att se ut som koner, och tänkte tillbaka på den ryska eller sovjetiska ishockeyn som den såg ut förr. Och då kom jag helt osökt att tänka på vår diskussion tidigare där vi till slut nådde enighet, och det går faktiskt att dra små paralleller med spelare som Makarov, Larionov och Fetisov och hitta likheter, om än små, hos vissa av dagens ryska spelare.

Men då ska man ju komma ihåg att på den tiden, när den ryska björnen var som mest överlägsen sina byten så berodde detta främst på att man låg så pass långt före sina motståndare främst i sina förberedelser med såväl kvalitet, uppbyggnads- och mängdträning. Idag så ligger ju spelarna på kanske inte på precis samma nivå men förutsättningarna finns i vilket fall för nästan alla spelare/lag/nationer att komma väl förberedda till varje stort mästerskap. Och ändå så är alltså Ryssland så överlägsna alla sina motståndare. 11 segrar av 11 möjliga, det är inte nån slump som gör att det blir så. Riktigt imponerande att se!

Redigerad kommentar


Greven: VM:s överlägset bästa lag är väl en bättre benämning. Ryssland lyckades få med i stort sett alla sina toppspelare medan konkurrenterna saknar massvis med ledande spelare. Då är de så här överlägsna. Det går dock inte att komma ifrån att ryssarna imponerade enormt som lag i den här turneringen på ett sätt som inte varit vanligt sedan Sovjets dagar.

Dream Team: Rysk uppvisning, världens bästa hockeyland!! Finland, Sverige, Slovakien, alla kunde stå emot en period innan den ryska ångvälten pulveriserade allt motstånd. I'm impressed!


1 2 3 + »
Logga in
Alias eller E-post
Lösenord

eller logga in med


Bli medlem

Aktivera konto

Glömt lösenord