Brynäs IF

715633 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2706330 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
honken21: Körde ett tag med Winners anthem. Absolut bäst enligt mig.

På tal om uttjatat. Åååh finns inget härligare, ääään att vara Brynäsare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
ANG INTRO: Kan vi inte starta en namninsamling mot att fortsätta med "Infinity"?

Har Brynäs betalat så mkt pengar för den att man känner att den måste lira vidare i all evighet?

Jag gillar starkt första delen av introt som vi haft 23/24. Sen kommer Infinity in och fördärvar mot slutet. In med något fräscht där eller tempoökning på det som redan spelas, när spelarna äntrar isen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Hur vet vi att det just är fjärdekedjan man pratat om att Vesel ska spela i? Har vi nån källa på det? Högre än tredje spelar han ju såklart inte i.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Att starta med Silfver-Lindblom-ny toppcenter i första är som gjort för att skapa (för) höga förväntningar och snabbt rasera dem. Nu har vi en större bredd på skills än vi haft senaste SHL-åren, går att hitta bra lekkamrater till dessa och sprida ut ansvaret. Rödin t ex mådde inte bra av att ha det ansvar han hade i ett par år. Vore särskilt självmål att spela så på försäsongen. Nej, ta bort fokus från enskilda spelare och formationer, likt vi framgångsrikt gjorde den senaste säsongen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: för att det är ingångsvärdet för båda och det Brynäs gav vesel som grundförutsättning när han nu har skrivit på men det kan så klart ändras men det är så det kommer att börja
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Baserat på något Alcén sa om att man kanske sparar in på de andra forwardsen om man hittar en ifrån den högre hyllan, och att man vill ha en förmodat dyr Benn på sista backplats, så tror jag inte förstecentern lär va något toppnamn direkt om man nu även signar Kelleher. Däremot vill jag gärna att man gör det för säg att man budade 300k på O’Neil och 50k på Tärnström så är det pengarna man har kvar till fw nu. (Ren spekulation) Kelleher kanske går på 130k? Då har man 170k att lägga på en snabb tvåvägscenter med lite offensiva instinkter från säg AHL eller Liiga. Vore nog klokt för tror absolut att Kelleher kan tillföra en del (och prisvärd) plus han verkar ju verkligen vilja spela i Brynäs för att låna Alcéns favorituttryck.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Förstår fortfarande inte varför man ska ha Vesel i en fjärde och Ölund i tredje. Jag tycker precis tvärtom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
På nåt vis känns det som att vi verkligen borde förlänga med HA slutspelets MVP

*In med en förste center samt förhoppningsvis Djoos och Benn
*En andrekeeper plus Mr MVP
Sedan löser sig resten

Känns som att befintlig grupp plus de som nämns vid namn ovan inkl Mr MVP skulle ge ett mycket harmoniskt lag med god stämning. Bara det är värt några placeringar i serien
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Kan vara så. Tror att fler av spelare som vi förlängt med är spelare som är extrem vassa på HA-s nivå men det kan bli tufft på SHL nivå. Det återstår att se men ett par meriterade backar och forwards måste in.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
willyyoung : "Ser gärna att vi balanserar yttrarna
Lindblom-Silver-Rödin med någon av
Indrasis-Kopacka-Kelleher
Sedan skall Larsson-Vesel-NY paras ihop med var sitt ytterpar..."

Så tänker jag också, skrev liknande i ett inlägg häromdagen. Man bör också tänka på om spelarna är leftare eller rightare tycker jag (även om det inte är allra viktigast). Därför tänker jag spontant Silfverberg och Kopacka och Lindblom och Kelleher. Rödin och Indrasis tycker jag kan fortsätta ihop.

Blir väldigt intressant att se vilka dom 2 sista på fw-sidan blir. Kelleher kan man absolut förlänga med tycker jag men det gör laget ganska offensivt viktat. Blir balansen rätt? Viktigt att sista pusselbiten blir en 2-vägsspelare isf.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: tror ni övertänker de rejält faktiskt kommer vara Larsson femman som andra silfverberg Lindblom och ny center i första, ölund kopacka och ny i en tredje och vesel scott och lejon i en fjärde
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Tror Kopacka har för låg hockey-IQ för att spela högre upp. Bättre att para ihop SIlfverberg och Lindblom som tänker hockey på samma nivå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge:
Ser gärna att vi balanserar yttrarna
Lindblom-Silver-Rödin med någon av
Indrasis-Kopacka-Kelleher
Sedan skall Larsson-Vesel-NY paras ihop med var sitt ytterpar...
Och Scott-NY (rivjärn) i 4:e med Ölund
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Jag säger inte emot att Lindblom är en kreativ spelare. Men jag tycker också det är viktigt att peka på att han nästan vann skytteligan i Brynäs. Så han kan göra mål också. Bara Clark gjorde fler mål (23 mot 22). Tredje bäst var Patrik Westerholm på 12 mål. Lindblom var dessutom näst bäste passningsläggare (25 assist mot Jesper Jensens 33) så han kan absolut göra assist också.

Jag tänker att det kanske är bättre att placera honom med Silfver som vann passningsligan och målligan senast han var i Brynäs. Då båda kan (eller kunde) passa och göra mål. Kopacka är ju "bara" en målgörare (plats 11 i assistligan i HA).

Sen komplettera Silfver och Lindblom med en bra center som nödvändigtvis inte sprutar in mål utan kan "stötta" och underlätta för Silfver och Lindblom istället.

Angenäma problem och detta är ju egentligen baserat på "gammal" statistik och vet inte alls hur relevant det är. Det är hur som helst kul att spåna kring laguppställningar och titta på vilken spelartyp som behövs!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bob: Nu blir väl det här lite svar till alla men, Det jag tänker främst med:
O.Lindblom - X - Kopacka
Är att jag tror att det är bra om vi har en pricksäker skytt som kan kompletteras av och ta nytta av Lindbloms kreativitet och sätt att hålla i pucken (som han var senast i Brynäs). Kopacka är väldigt väldigt pricksäker, kan han dock jobba på sina svagheter så tror jag att det kan lyckas väldigt bra.

Annars så har jag tänkt på att försöka hålla isär Kopacka, Indrasis och Kelleher så mycket som möjligt då jag ser det lite som att de har potentiellt väldigt svag defensiv och kan göra en hel del misstag, därför har jag försökt balansera ut kedjorna så gott jag kan.

Kan väl kanske se Kelleher byta plats med Kopacka också.

Jag ser det lite som avgörande när det kommer till framförallt Kopacka och Kellehers framgångar i SHL, att minimera resultatet av deras misstag
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Jag tror att det är låga odds på att topp sex på försäsongen blir:

Lindblom - Ny center - Silfverberg
Indrasis - Larsson - Rödin

Sen kan det säkert börja vaskas om beroende på hur det funkar. När svaren börjar komma in så att säga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Jag tror Kopacka behöver matchas med defensivt inriktade spelare. Lite som "Bob" var inne på.

Tror inte han kommer spela i 1:a kedjan. Passar dock väldigt bra i en "kontrings-enhet" som kanske startat med tekning i egen zon.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag håller med, Indrasis-Larsson-Rödin tycker jag åtminstone vi ska starta säsongen med. Blir inte Kelleher kvar så ser jag gärna Kopacka-Vesel-Scott som 3:e. Tyckte vår ”2:a” kedja var bäst i HA slutspelet. Sen får Ölund centra en 4:e kedja. Sen som du säger, Silfverberg och Lindblom ihop med någon ny, vass center. Åtminstone initialt.

Jag tror att Gällstedt vill försöka behålla backpar och kedjor från HA i möjligaste mån.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Jag hoppas att Indrasis-Larsson-Rödin får fortsätta tillsammans. Tror Lindblom och Silfverberg kommer spela med en ny center i första. Kopacka får fortsätta i tredje.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Nu är jag långt ifrån någon expert, men tänker att det där ser väldigt sannolikt ut. Hade kanske bara bytt plats på Kelleher och Indrasis. Sen är jag personligen väldigt bekymrad för ifall Kopackas spelsinne ska räcka till i SHL. Känslan är att han ”bara” var nyttig i det ögonblick pucken passerade mållinjen den gångna säsongen, i det övriga kändes han ganska destruktiv liksom. Tror hur som helst att han kan få en del problem från start och behöva växa in i det, helst lägga till något ytterligare element i sitt spel som hårt jobb och/eller tyngd framför motståndarkassen för att klara sig i den här ligan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Jag tänker väldigt liknande, rent hierarkiskt hade jag bytt plats på andra- och tredjekedjan men det är ju av mindre betydelse. Håller fortsatt tummarna för Kelleher om vi inte hittar ett bättre namn där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Vill fråga er experter här. Vad säger ni om den här? Svagheter? Jag har tänkt att balansera ut alla kedjor. Självklart är den teoretisk då inte alla är klara.

O.Lindblom - X - Kopacka
Rödin - Larsson - Kelleher
Indrasis - Vesel - Silfverberg
Scott - Ölund - Lejon/X
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Brandon Davidson kanske skulle kunna vara något för Brynäs om Benn inte blir kvar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: en sak om Aftonbladet läcker ut en ”värvning” som Brynäs gör. Men när till och med GD bekräftar uppgifterna innan Brynäs själva går ut med det är förjävla dåligt från Brynäs håll 😮‍💨
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: ” Tror vi att Janne Larsson kommer få någon roll i Brynäs?”

Alcén sa i intervjun med GD förra veckan att han inte haft någon dialog med Janne om en roll i Brynäs. Gällstedt sa ju dessutom i Nedsläpp Brynäs-podden att han gärna fortsatte med Ove och Masken.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Nu ska det fyllas på med en femma, exklusive mv och inklusive jr-fw, så är lagbygget klart

Ska vi hoppas på förlängningar med Benn och Kelleher. Sedan Djoos, ny center och ny mv.

Skulle gärna se att man lånade ut både Johannesson och Larsen och signade upp Cukste förutom detta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tror vi att Janne Larsson kommer få någon roll i Brynäs?
Har precis tackats av från Rögle efter att ha varit där en kort tid bara (januari i år). Han flyttade ju hem till Gävle igen 2023 (inte till Brynäs utan till Gävle som stad).

www.roglebk.se/article/wurasdr-3k501/view
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hoppas på Coreau fortsatt som delar målvaktsposten med Källgren. Fortsatt en bra ålder och med en hel försäsong och skadefri så tror jag stenhårt på honom.
Riktigt go snubbe med för övrigt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada Kommentera

Sv: A propósito de nada
nittontolv: såg det fan va nice in med kelleher benn o Djoos nu så börjar det se riktigt bra ut lagbygget
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vesel bekräftar för GD att han stannar i Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KulaShaker: Nej, jag vill inte åt Svedman. Han gör nog så gott han kan. Svedman är KD och inte med i styrelsen. Han rapporterar till styrelsen. Styrelsen välja av oss medlemmar och är de som ställer krav, sätter mål och ska driva den långsiktiga utvecklingen av vår förening. KD ska verkställa…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jonathan Angs stats påminner om Kevin Clarks stats innan han kom till Brynäs. Snälla!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson:
Nej, att det behöver spekuleras och att formuleringen ser ut att komma från Google Translate.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Jonathan Ang som du länkade ser intressant ut. Kanske lite för produktiv i Schweiz för att kunna värvas till Brynäs, men vem vet.

Här är två AHL-killar som också ser intressanta ut. Två 26-åriga centrar som har haft produktiva AHL-säsonger men inte fått en enda NHL-match 23/24.

Pilon har spelat med både Bäckis och Djoos, som rimligtvis bör kunna ge referenser.

Laczynski har spelat med Lindblom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Molla: Styrelsen = han?? Antar att det är Svedman du vill åt?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Molla: Så?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: Styrelsen sa tidigare att mötet skulle hållas som vanligt måndagen innan midsommar men missade att kalla i tid. Det är den verkliga sanningen, allt annat är bara snack och efterhandskonstruktioner. De tar inte oss medlemmar på allvar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Din kritik handlar alltså om att du tycker att Brynäs anför fel skäl till att senarelägga årsmötet? Jag kanske har låga krav men jag kan leva med att vara medlem i en sån förening och ändå vara nöjd.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson:
"Brynäs har lämnat en förklaring. På vilka grunder kan vi ifrågasätta den? Att de bluffar?"

Det låter mer som att VD (tänker på intervjun med VD på hemsidan) anser att de är underbemannade på kontoret. De behöver lägga sitt krut på att sälja biljetter och sponsring innan semesterperioden snarare än att förbereda för att genomföra ett årsmöte. Styrelsen har i så fall godkänt VDs bedömning eftersom det är styrelsen som kallar till årsmöte.
Det är ju en klart giltig förklaring som medlemmarna både kan förstå och sympatisera med.
Varför inte gå ut med den infomationen om den stämmer?
Det borde väl ligga i fas med Brynäs identitet som har jobbats fram av styrelsen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Exakt! För nu har vi gått sportsligt bra igen. Då stannar vi utvecklingen, alla sitter nöjda och vi kör karbon på allt från tidigare bara…

Har funkat bra förr… Not.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Lagstiftningen tillåter föreningar och bolag att hålla årsstämmor upp till 6 månader efter verksamhetsårets slut.
Brynäs har lämnat en förklaring. På vilka grunder kan vi ifrågasätta den? Att de bluffar?

”Serietillhörighetens betydelse och sena avgörande har medfört först utmaningar för föreningen att få fram alla underlag som ett väl förberett årsmöte förväntar samt att förutsättningar för revisorer att presentera handlingar för ett genomförande i juni är utmanade. Därför vill föreningen garantera säkerhet och väl genomarbetade handlingar varför årsmötet kommer att genomföras i augusti.”
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk:
Med all önskvärd tydlighet 🤘😊

youtu.be/7ljkFcqzeqI
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Vad är orsaken till att flytta fram årsmötet?
Nått speciellt måste det ju vara.

Framgick det i Svedmans intervju?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Men för f-n byt ut hela ledningen igen och igen och igen då. Har funkat bra förr… Not.
Det är helt otroligt vilken förmåga det finns att skapa dålig stämnining och att leta efter saker att gnälla på. Låter som folk som gnabbas i ett olyckligt förhållande. Ska vi inte sätta fart på ett mediedrev mot vår klubb också när vi ändå håller på. Nån som har lite skit mot klubben att inleda med?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson:

"Är det ett problem att årsmötet hålls två månader senare?"

Det beror på hur man ser på sitt medlemskap, ansvaret man har som medlem och medlemsdemokratin i stort.

Verksamhetsåret pågår 1/5 tom 30/4.

Tycker man som medlem att det är ok att ha ett årsmöte när ca 1/3 av det nya verksamhetsåret redan passerat och budget och verksamhetsplan för det gällande verksamhetsåret inte har behandlats.

Hur tydlig styrning får organisationen under den första tredjedelen av verksamhetsåret utan årsmötets behandling av förslag till verksamhetsplan och budget.

Medlemmarna vill stänga föregående verksamhetsår för att kunna rikta blickarna mot den nya säsongen med de förutsättningsr som skapats under föregående verksamhetsår. Det inkluderar det ekonomiska utfallet av föregående verksamhetsår, revisorernas utlåtande och beviljande av anvarsfrihet för styrelsen

Lägg till val av valberedning, styrelse och revisorer för att ge dem formella förutsättningar att komma igång att arbeta med sina förtroendeuppdrag under det nya verksamhetsåret.

Är det viktiga, oviktiga eller problematiska frågor för medlemmarna?
Ja, det bestämmer medlemmarna i samband med årsmötet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Problemet som jag ser det är att styrelsen inte verkar ha lagt ner många knop på det framtidsarbete som han i förra valberedningen lovade, han som sen blev ordförande. Han skulle vända på varje sten och allt vad detta hette. Varför har vi inte hört något om det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Undrar vilken nivå en en sån center som Wise håller. Kanske skulle kunna tillföra ungdomlig entusiasm relativt högt upp i hierarkin om han är beredd att lämna Nordamerika. Skulle dock hellre ta ett säkrare kort.

Elynuik är också en intressant typ.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Är det ett problem att årsmötet hålls två månader senare?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Ja grymt bra jobbat av supportergrupperna denna viktiga säsong
👍👍👍👍👍
Kommentera

2706330 · »