Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2702433

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Börjar forma sig till fina linor, som Lulessss nedan satte samman på förslag. Vilket skulle innebära att vi ytterligare ska han in Bromé? och en spetscenter för förstalinan.

Jag tror att Bulan kommer att få utveckla sitt tänk lite framöver. när det gäller duktiga junisar har han tidigare inte givit dem mycket chans och efter något misstag har det blivit bänken eller fjärelinan med begränsad speltid - enligt de som belackat Bulan i det avseendet.

Nu har vi redan fått in Isac Hedqvist men på dörren knackar hans polare från linan i junislaget; DG David Granberg samt det stora löftet Jacob Ihs Wozniak. Och dessutom backen Oliwer Sjöström.

Vidare har vi alltså tagit in tre finska forwardspelare; samtliga stjärnor med hög poängproduktion. Det blir ju oftast bra med finska spelare i Luleå, men Liiga är lite annorlunda än SHL och enstaka gånger har vi fått hit finnar som inte ser att de behöver hjälpa defensiven utan puck. Ja, vi får se. Men det kan krävas lite tid innan det fingerar.

De finska spelarna i Liigas grundserie:

Anton Levtchi 93 kg 185 cm 19 mål 38 ass Tappara
Eetu Koivistoinen 86 kg 189 cm 19 mål 16 ass Helsingfors (center)
Markus Nurmi 93 kg 195 cm 14 mål 19 ass TPS (högerskytt)

Tre finnar med snittet 91 kg 190 cm 17 mål 25 ass senaste året. Låter ju ... intressant. Vi vet ju att det som presterats i Liiga inte direkt sker i SHL, men ändå.

vice GM på Luleå Hockey menade att de och tränarna haft samtal med Allard efter säsongen och påpekat en hel del som man inte var nöjd med från Allards sida under säsongen.

Det lät faktiskt som att man förberedde sig för att skeppa honom - vilket jag hoppats på. Men tydligen svarade han bra att han insåg vad som inte varit OK och att han brann av lust att skärpa till det kommande säsong?! Ja, vi får se. Klart att han blir kvar tills vidare men kanske man är beredd att byta ut honom tidigt om han fortsätter slarva.

I vilket fall. i förhoppning att vi landar en bra förstacenter och även bromé (även om Huva eller om det var Pungen sägs vara ute och fiska i bromeska vatten) håller vi tummarna för att vi kan göra en rejäl satsning på gludet nu medan vi har limpan Omark. Men det kommer nog att krävas lite modifierat tänk av Bulan, tror jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Ska tydligen spelas så kallat VM och Hallam har ännu inte gjort bort sig bland Sveriges NHL-spelare så ett flertal tackar ja.

Nu har han Warulfven Linus Johansson, fiskrensaren Max Friberg, överraskningen trottoarkanten Felix Unger-Sörum, tre spelare från Schwei, samt för övrigt plockat ihop ett Tre Kronor bestående av spelare från NHL-lag som slagits ut ur slutspelet om Stanely Cup.

Men det är ändå ett låtsas-VM förstås.

Hallam hade förstås rekryterat Jesper Sellgren till Tre Kronor, men helt obegripligt meddelas nu att han skickas hem. Eftersom Hallam plockat in några no-names Erik Karlsson och Victor Hedman, vilka de nu är. I vilket fall kan de väl knappast konkurrera ut Sellgren, helt obegripligt.
Kommentera