Brynäs IF

715555 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2706136 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Beror kanske hur du menar med tempo? Eller så är det jag som tänker på ordet fel. Men vad jag tycker mig se är enda skillnaden mellan HA och SHL är att det är mer fysiskt, mindre ytor eftersom motståndarna hela tiden ligger närmare. Färre misstag som görs och misstag straffas hårdare. Jag tror t.ex att en spelare som Kelleher skulle kunna briljera om han spelar med rätt kedjekamrater och om han inser sina begränsningar.
Kopacka har mycket större chans att lyckas, med rätt kedjekamrater då. Det är vad jag tror.
Och Vesel, om han accepterar en roll i tredje och går in i sin roll så kommer han göra det bra också.
Men vad vet jag, bara följt hockeyn i 10 år så, go easy on me 😂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: : jo, så kan det vara. Skrev detta inlägg för någon dag sedan:

www.hockeysnack.com/brynas-if/permalink/2705591 (om länken funkar)

Och det finns andra, mer intressanta namn än Karlström, som schweizarna borde kolla på först.

Det som talar för Karlström till Sverige är ju att han spelat i shl och en klubb hellre tar honom än en Amerikan och att hans marknadsvärde här är högre än i Schweiz (relativt sett).

Men kanske även schweizarna håller spel i Europa högre än att komma direkt från Nordamerika?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Samtidigt är han inte jättestarkt förknippad med en specifik klubb i SHL. Det är liksom inte som Silfverberg som bara kan tänka sig gå till Brynäs om han kommer tillbaka. Han är från Stockholm och spelade i AIK tidiga åren men det lär ju så klart inte vara aktuellt. Sedan har han varit i både LHC och Växjö så han har varit i ett flertal svenska klubbar. Den faktorn tror jag alltså inte är något som skulle försvåra nämnvärt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Kan han inte likväl hamna i typ Schweiz också? På gränsen till NHL (fel sida gränsen) och vill tjäna pengar = Schweiz brukar vara ett alternativ.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: ”han är 26 så ja..? Han spelade med Källgren i växjö när de vanns sm guld. Och vadå drömmen? Får han inte nytt kontrakt av något nhl lag så har han ju inget val.”

Han är 26 år, kontraktet går ut (!?j och han har inte spelat i NHL på hela säsongen. En klar kandidat att vända hem. Kanske inte mest för att han vill ut mest för att han inte får något nytt avtal.

Det som talar minst för Brynäs är kanske att han har en historia i annan svensk klubb. Med det i åtanke kanske det är enklare att värva en nordamerikansk spelare som inte har någon anknytning till shl
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: "Tempot är ju inte speciellt mycket högre i SHL än allsvenskan så jag tror inte tempot kommer bli Indrasis svaghet som många här verkar tro."

Jo, speltempot är definitivt högre. Spelarna är skickligare överlag.”

Minns ni efter att det var klart att vi åkte ur SHL hur modoiterna var här inne och ”varnade” oss för hur fort det gick i HA?.. Självklart är allt ett steg upp på SHL nivå, men det glömmer man nog lätt efter 7 år i HA…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg:
"Tempot är ju inte speciellt mycket högre i SHL än allsvenskan så jag tror inte tempot kommer bli Indrasis svaghet som många här verkar tro."

Jo, speltempot är definitivt högre. Spelarna är skickligare överlag. Med en bra allsvensk stomme förstärkt med några erfarna spelare från NHL/AHL blir taktiken avgörande för att kunna vinna matcher och få utveckling på laget, i den ordningen.

Stäng igen mittzon och kontra på Kopacka?
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: Växjö har det rätt bra ställt på centersidan. Dom har ju dessutom värvat Rasmussen och Strandberg. Växjö ser ut att behöva lite ytterforwards om något.

Frölunda letade ju center, men enligt sportchefen där är det färdigvärvat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dock så kanske Växjö skulle huga om han vill hem.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lindmicke: han är 26 så ja..? Han spelade med Källgren i växjö när de vanns sm guld. Och vadå drömmen? Får han inte nytt kontrakt av något nhl lag så har han ju inget val.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lindmicke: Kan väl fortfarande få chansen i NHL igen senare även om han går hit?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: så då tror du han lämnar NHL drömmen och kommer till Brynäs?😂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lindmicke: Står att hans kontrakt går ut denna säsong
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Har kollat lite intervjuer med Karlström och han känns som en riktigt bra person, ödmjuk och alltid ett leende på läpparna.

Så tycker definitivt att det vore ett bra nyförvärv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Förstår inte vad folk babblar om här inne och har Karlström i laguppställningar osv Han skrev ju nytt i Dallas ?? Känns väldigt tveksamt att han skulle ge upp drömmen om NHL redan nu …
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jag kan ju bara gå till mig själv men skulle jag gå upp en serie skulle jag nog per automatik skärpa till mig. Bättre motstånd = bättre skärpa. Känner man att man är poängkung kan man lattja lite men om man spelar i en bätte serie och VILL BLI en poängkung får man ta i lite mer och chansa mindre.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stenis: korrekt, det är vad alcen säger till gd. Dock menar han ju att om man inte hittar en tillräckligt bra center så kan det bli en ytterforward, vilket isf öppnar upp för scott som center

Om dessutom alcen redan nu flaggar för att han kanske inte hittar 2 bra centrar så måste det ju iaf vara en no brainer att signa upp vesel som 1 av 2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Om det bara ska in tre forwards så måste ju två av dem vara centrar annars måste Greg och Anton O centra och det kan ju inte vara tanken
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs 24-25

Kopacka - Karlström - Silfverberg
Lindblom - Vesel - Kelleher
Indrasis - Larsson - Rödin
Lejon/Ohlsson - Ölund - Scott
Karlsson

Djoos - D'Astous
Bertilsson - Kinnvall
Lindstein - Benn
Cukste

Källgren - Bibeau - Steinsberg

Men sista uppställning idag. :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Men när jag läser vidare så köper jag dock det. Bra analys.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Tror inte Larsson skulle acceptera att vara tredje center. Fortfarande en bra center i SHL. Han spelsätt passar väldigt bra i SHL jämfört med Hockeyallsvenskan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Andra sa åt mig när jag la CEDA i första att han ska spela i sista lol
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: blir bara tre till fw (har alcen sagt) så antingen kelleher/ny eller plato. om det blir Karlström eller annan center av samma dignitet skulle jag sätta upp följande lag:

Kopacka - Karlström - silfverberg
Lindblom - vesel - kelleher
Indrasis - Larsson - rödin
Lejon/olsson - ölund - scott

Tänker att vilka som blir 1:a till 3:e är en smaksak. Tänker att man bygger vidare på dom som funkade förra säsongen och lite på vilka som är leftare och rightare samt att få en bra mix i kedjorna.

Tycker Lindblom skulle passa med vesel och kelleher, lite som Lindblom med Jensen och Clark senast. Tror att Silfverbergs spelsinne skulle kunna funka med kopackas speed.
Rödin, Larsson och indrasis funkade bra senaste säsongen.
Ölund och scott är smarta hockeyspelare som kan låsa fast pucken i motståndarzonen och blir ett bra bp-par där scott kan gå in och teka då ölund är en svag tekare
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: tror absolut inte till en början att silfverberg spelar i en tredje och att nya backen spelar i tredje backpar tror jag inte heller och tror du övertänker de utan tror att de blir nya backen och Djoos i första backpar och Djoos som mrmadhawk sa i en liverapport är klar och att de är en pengafråga med lausanne och att både Djoos och Brynäs vill så tror det är nära där
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: För att jag tror klubben vill sätta Ölund före men jag håller med dig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: Tycker verkligen om idén om att sätta Lindblom med Kopacka. Lindblom har iallafall innan han stack till nordamerika varit väldigt kreativ med pucken och kunnat hålla i pucken väldigt bra, det i kombination med Kopacka kan bli riktigt giftigt känner jag.

Med Vesel känner jag mest, varför ska han vara i fjärde, och inte Ölund? Hur ska vi tänka där? Jag känner mer för att sätta Vesel i tredje.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs 24-25

Lindblom - Fredrik Karlström - Kopacka
Kelleher/NY - Larsson - Rödin
Indrasis - Ölund - Silfverberg
Plato - Vesel - Scott
Lejon , Karlsson

Djoos - Benn
Bertilsson - Kinnvall
Lindstein - D'Astous
Cukste

Källgren - Bibeau - Steinbergs

Gjorde om i formationerna. Tänker att Indrasis pass till Silfverberg borde vara ganska op ändå. Kopacka och Lindblom hugger på returer. Kelleher är ett stort frågetecken dock. Sen Fredrik karlström är definitivt bra nog.. 40 poäng i AHL liksom?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Så länge han minimerar sina mackor från dåliga positioner och faktiskt får in dom i slottet istället för att dom ska fastna på försvarare, så tror jag också att Indrasis kan tillföra en hel del vad gäller att dyrka upp försvar med öppnande passningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tempot är ju inte speciellt mycket högre i SHL än allsvenskan så jag tror inte tempot kommer bli Indrasis svaghet som många här verkar tro.

Däremot så kommer spelet vara betydligt mer strukturerat och uppställt. Bättre försvarare, bättre målvakter. Forwards som tar ansvar i defensiven. Det var ju just det som Indrasis utnyttjade så bra i allsvenskan. Det var sällan han tog sina motståndare på ren fart.

Jag tror vi kan förvänta oss en helt okej säsong av Indrasis. 20-25 poäng. Tror inte han har speciellt hög lön för att vara SHL-spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: ” Vart har du läst/hört att Karlström ryktas skriva nytt i AHL? Jag har googlat som en galning nu, men hittar inga rykten. Ifrågasätter inte, mer nyfiken på källan.”

Jag hörde det i förbifarten i någon av hockeypoddarna (minns inte vilken). Blev själv lite förvånad över den infon.

Så möjligt att han vänder hemåt. Texas spelar väl just nu Ahl-slutspel så man får nog iaf vänta på info om hans tillgänglighet.

Samma gäller en massa andra spelare i Ahl då slutspelet inte kommit särskilt långt än och många lag således fortfarande spelar
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Men han ryktas väl signa nytt kontrakt i Nordamerika (!?)"

Vart har du läst/hört att Karlström ryktas skriva nytt i AHL? Jag har googlat som en galning nu, men hittar inga rykten. Ifrågasätter inte, mer nyfiken på källan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Erat: Jag menade ju precis tvärtom. Inte bryta kontrakt för så gör man inte och de finns inte pengar för de. Men om Alcen behöver en extra slant till en riktigt bra center så varför knte swischa?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: menar inte bara en lett.
Finns många andra som kan göra det bättre och från andra nationaliteter som går för samma peng som Indrasis.
Men hoppas han steppar upp.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Han vann dessutom poängligan (internt alltså) överlägset. 12 poäng före tvåan i ett lag där många spelare gjorde en hel del poäng.

58 poäng, 16 utvisningsminuter, +27. Tvåa i totala skytteligan och folk pratar om att bryta kontraktet innan vi ens sett honom spela i SHL? Jag tror inte han kommer göra bort sig helt i rätt omgivning (speciellt inte när man tittar på vilka tidigare spelare vi haft i SHL). Och NEJ det betyder inte att jag tror att han kommer vara i närheten av att vinna poängligan eller att det inte finns andra spelare som är bättre.

Jag tycker om att titta på hur många mål bakåt varje spelare är inne på (i 5 mot 5 så klart). Indrasis var bara inne på 28 mål bakåt på 52 matcher. Med tanke på hans speltid är det ganska imponerande (55 framåt är ingen förvånad över här sett till poängen). Larsson & Rödin var inne på mer eller mindre lika många och då har de bara 44 respektive 47 matcher spelade. Bertilsson var inne på 31 (på 45 matcher) och han ses ju som en defensiv gigant (i.a.f. i HA).

Indrasis - Larsson - Rödin är ju dessutom en inövad kedja som känns dum att spräcka innan man ens gett dem chansen i SHL. Men det kan garanterat tränaren avgöra bättre än mig. :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Menade inte att man skulle bryta kontraktet ett skrivet kontrakt är ett kontrakt. Däremot kanske om man som vissa vill fortsätta värva dyra stjärnor kanske Alcen skulle uppskatta ett bidrag från oss också.. Indrasis förtjänar sin chans i shl!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Är det nu vårt forum hittar tillbaka till sin gamla form... Swishkampanj för att bryta med HAs näst bästa poängkung och målgörare. Jösses.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: ” Så att hålla på att kladda och tro vi kan hitta en annan lett som är bättre och kan ersätta Indrasis är med snälla ord imbecillt.”

Brynäs har dessutom precis gått ut med att man förlängt med indrasis, att då försöka bryta kontraktet känns ännu mer långsökt (snällt ordval)
Om man ville bli av med honom hade man väl gjort det innan förlängningen offentliggjordes

Vilka av dom andra, bättre, letterna är tillgängliga? Vilka är ens på marknaden.

Indrasis är kanske inte min favoritspelare men han var starkt bidragande till att vi gick upp, han förtjänar att få chansen i shl
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Greatredwing : ”Man måste kanske vara lite realistisk där de kostar jäkligt mycket att bryta ett kontrakt.. Kanske borde vi fans dra igång en swishkampanj?”

Ja det där förslaget låter ju jäkligt realistiskt..
Vi är nog många som är tveksamma på Indrasis men en swishkampanj för att bryta med sin egna poängkung är ju höjden av oseriöst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Greatredwing : En swishkampanj för att bryta kontraktet med våra interna poängkung förra säsongen? Något säger mig att den kampanjen inte skulle gå svinbra...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Även fast indrasis van vår interna poängliga så tyckte jag aldrig han var så bra som hans poäng säger
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkz: Man måste kanske vara lite realistisk där de kostar jäkligt mycket att bryta ett kontrakt.. Kanske borde vi fans dra igång en swishkampanj?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkz: ” Finns flera i Lettland som är bättre än indrasis.
Bryt och värva in en annan, mer Bang for the bucks”

Indrasis en av anledningarna till att vi spelar i SHL nästa säsong och är väl inspelad på Gällas spelsystem.

Så att hålla på att kladda och tro vi kan hitta en annan lett som är bättre och kan ersätta Indrasis är med snälla ord imbecillt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: gjorde en sammanställning på centrar i Ahl för ett tag sedan som skulle kunna tänkas komma till Europa och då hade jag med Karlström.

Men han ryktas väl signa nytt kontrakt i Nordamerika (!?) så ägnade inte så mycket fokus på honom men helt klart en spelare som skulle kunna vara tänkbar för Brynäs
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: Om det skiter sig lär HA-klubbarna stå på kö för att ta över honom (men kanske för halva lönekostnaden då).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkz: Det är ju inte gratis att bryta kontrakt bara så där, så särskilt mycket bang for the bucks lär det ju knappast bli då.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkz: Indrasis är ju lite av ett orosmoment för mig. Jag tycker att han är en väldigt underhållande och teknisk spelare och verkar sprida bra energi. Han hade stor del i att spela tillbaka oss.

Men tempot och hans infall oroar mig i SHL-miljö.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Finns flera i Lettland som är bättre än indrasis.
Bryt och värva in en annan, mer Bang for the bucks
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: Lettland torskade med 8-1 mot Tyskland i omgången innan. Ingen vidare uppladdning inför matchen mot Sverige.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: ja, tycker också det känns som att Lettland blivit platt fall efter förra årets brons. Känns knappt som att laget drar åt samma håll typ
Kommentera

2706136 · »