Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Ryssarna

1158617 · » Till forumet


Sv: Ryssarna
Jaha då fick jag 3/3 på målvaktsfronten.

1:a keeper Fredrik Norrena
2:a keeper Christian Engstrand
Utlånad 3:e keeper till Oskarshamn Axel Brage

Är fortfarande dock skeptisk till valet av Christian före Axel. Men det är två riktigt lovande killar - ska bli kul att se Christian lira!
Kommentera

Sv: Ryssarna
Målvaktsfrågan ser troligen ut så här inför nästa säsong om jag får tro en "källa":

1:a Keeper:
Fredirk Norrena

2:a Keeper:
Christian Engstrand

3:e Keeper/utlånad till Oskarshamn (där Christian lirade förra säsongen)
Axel Brage (som imponerade utlånad till Växjö i kvalserien).


Frågetecken:
- Varför har man inte gett besked om Norronen? Senast jag hörde något verkade det som om man tänkte behålla honom. Men det vore ju helt galet att inte låta matcha in någon av Christian eller Axel som tidigare påpekats. Fan om det händer. Har man kanske kvar Norronen som plan B om inte Norrena plitar på?

- Christian före Axel? Jag är tveksam där och hade nog hellre sett Axel.
Kommentera

Sv: Ryssarna
Välkommen hem Mårten.

-- Nu siktar jag på att vinna en final med Linköping också. Det skulle slå det här. Lätt, sa Mårtensson efter vinsten med Kazan.
Kommentera

Sv: Ryssarna
Så kan vi även konkritisera att Sebastian är klar. Frågetecken om hur han ska användas är dock kvar.

MANGE - kommer trots allt hem! Inget annat har någonsin varit aktuellt säger han - och tillägger att han nu räknar med att avsluta sin karriär i LHC. TREVLIGT säger jag. Välkommen hem till Guldet 2010!
Kommentera

Ryssarna
Jaha då kan vi konkretisera lite:

Mårtensson kommer "hem" till LHC. Han har själv sagt det till Corren att han utan tvekan kommer spela för LHC nästa säsong.

Weinhandl stannar kvar på förlängt lån. Får vi anta att han då även plitar på en förlängning med ytterligare ett år för LHC?

Mange vill och kommer troligen också stanna ytterligare 1 år i KHL.
Naturligtvis handlar det om att han vill skrapa ihop lite pensionspengar medans han är het. Återvänder 36 åringen till LHC nu så kommer han inte komma ut något mer, det är väl ganska solklart. Kan inte klandra honom.

Sebastian Karlsson ska enl. uppgift vara klar för LHC. Rögle centern känns lite som ett oskrivet kort för mig trots att han har en bra säsong bakom sig. Frågan är vilka man ska hänga på i hans kedja? Kommer han över huvud taget få lira center? Har han andra kvalitéer? För Hlinka och Mårten lär ju abonnera på att styra 1:a och 2:a linan. Och Kapten Jocke blir väl svår att rucka från en tredje, trots att parhästen Persson lär lämna?

4:e då? Nja vi har en jävligt het center i Zacke kvar att placera ut... och som jag misstänker man verkligen vill matcha in mer för framtiden... och det känns faktiskt lite som att slänga pärlor till svin att ha honom i en 4:e lina i Leners hockeyfilosofi. Om nu inte Lener tänker om lite till nästa säsong och ser till att matcha 4 kedjor mer jämt.

Nyklelfrågan i lagbygget blir då för mig - Är Zacke eller Sebastian mest lämplig att skola om? Eller är svaret självskrivet och man värvar Sebastian för framtida bruk (lite som Zacke när han kom) och använder nästa säsong för att se lite hur man ska använda honom, och han mer är tänkt som ersättare/utfyllnad kommande säsong? Troligen. Det som talar emot är väl att killen inte lär ha saknat anbud och troligen kunnat (kan?) välja ett alternativ där han får en mer central roll och mer speltid.

På målvaktssidan ser ju Norrena ut att vara klar. Och mycket verkar tyda på att Norronen erbjuds en förlängning. Här är jag kluven. Tror Norrenen kan bli en rejäl tillgång om han får en hel försäsong att matchas igång. Han var väl minst sagt ringrostig denna sejour. MEN - jag blir lite förbannad om man tar hem Axel Brage och "bara" tänker ha honom som 3:e keeper och backup. KILLEN SKA matchas in - och det nu. Han har redan bevisat att han håller måttet även när det gäller. Vore tragiskt om vi inte tar hand om honom och ger honom chansen som andra keeper bakom Norrena (som jag tar förgivet inte kommer hit utan en självklar 1:a keeper roll).

Den som lever får se.
Kommentera

1158617 · »