Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1633177

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ser för övrigt att det går alldeles utmärkt för våra två NHL-exporter. Dennis Everberg gör succé i Colorado och Niclas Hjalmarsson gör succé i Chicago, Där har vi två fina Luleå-spelare som utvecklades snabbt av vår fina plantskola och snabbt blivit NHL-stjärnor.

Nu talar jag riktiga NHL-stjärnor. Inte den där typen av NHL-stjärnor som Apan exporterar, som regel till AHL...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Silly post-Season

Info till spud: du kan sluta läsa nu. Jag kommer att använda de officiella namnen på lagen, dvs officiella för mig. Däremot kommer jag inte att kalla Timrå för hundarna och annat som du gör.

Info till andra. Nu blir det i fetstil vilket kan se tjatigt och trist ut, men det är service till spud så han slipper läsa vidare.

I botten av serietabellen:

11. Warulfven
12. Trottoarkanten

Två lag som de självutnämnda experterna förklarade skulle gå bra i år.

Trottoarkanten hade redan förra året knackat på övre halvan, gullegull-laget var åter, drömmen blev sann, nu skulle klättringen mot toppen fortsätta!

Och Warulfven, som i fjol började som ett bottenlag, sparkade sedan allt och alla, Looben tog över alla funktioner, bottenlaget klättrade uppåt och tog sig till final. Sedan tog de hem Tommy Samuelsson och lät den andre tränaren avancera uppåt till sin inkompetensnivå. Nu var Ulfven åter! Tyckte "experterna".

Gick åt helvete förstås.

Båda lagen hade läst i tidningarna och imponerats av sig själva.

Trottoarkanten, som i fjol tog poäng genom att spela försvarsspel hela året samt hoppas på PP-mål av en hårdskjutande back, skulle nu krypa upp up skyttegravarna och bli "offensiva". Det skulle bli daladans och målfest! Vilket också inträffade. Men målen ramlade in i fel bur.

Warulfven skulle släppa taget om det styrspel och ryggsäckshockey man spelat i tjugo år. Nu skulle man bli moderna, spela hockey över hela isen! Och i år skulle inte jugren jönsson köpa videojuggar på postorder, nu skulle man back-to-basics, gammelköparna klev in. Vi köper tre av Luleå och så vidare, det blir mål och Glud igen! Men det här var en tråd som fungerade i det gamla Warulfven som hade gått före alla andra, låtit kommunen bygga en superfin arena, fått "köpa" den för femtio kronor av kommunen, fyllt den med åskådare, blivit rika som troll och köpt vad de ville. Nu fanns inte pengarna längre men man trodde sig vara bästigast på att köpa ändå, insåg inte att man tidigare köpt bäst - inte för att man var så j-a bra på att scouta - utan för att man hade mest pengar och bjöd över alla andra för att få d bästa spelarna.

Nu börjar kalabaliken i dalarna-wermland. Nu ska spelare sparkas och spelare köpas.

I Leksand avgick Salo och återkom. Och sedan dess har han sparkat en femma för att skrämma övriga att kämpa.

I Warulfven är man i ett läge där man alltid sparkar tränaren. Men nu går det inte. Man har ju Tommy Samuelsson som är Gud på en nivå där bara han och Conny Evensson finns i Ulfvasätet. Tommy ÄR la famiglia, honom rör man inte. Så man får leta bland andra. Snart kommer det att sparkas spelare. Men hur? Man misslyckades ju att bli av med Wallin, som tjatade sig kvar för lärlingslön, kvar och fortsätter gnälla och sprida dålig stämning. Man behöll ankaret i försvaret, norrbaggen som var själva urmonstret för warulfva-försvar men som inte längre hinner med, hur ska man sparka honom? Man har värvat tre "stjärnor" från Luleå men de visar sig inte, var är det spel man trodde att de hade? 

Fortsätter silly season?

Ja, nog är det underligt. Här ropas det högt och brett om förbud att ta in spelare på kortare perioder än en säsong, inga mygelförstärkningar på korttidskontrakt, alla ska fylla laget och sedan spela med de spelare man har. Men när bottenlagen ska agera, ja då är allt tillåtet. 

Bottenlagen säljer, köper, sparkar, rycker och allt är OK.

"Han var för jävla lat, nu får han sparken" läser vi i tidningarna varje dag.

Men det formuleras på modern hockeysvenska, dvs på följande sätt:

"Vi kan inte erbjuda spelare XX den speltid han vill ha och han har därför valt att flytta för att nå den efterlängtade speltiden. Vi tackar XX för hans insatser och önskar honom lycka till."

Det finns ekonomiska avgörande aspekter på allt detta.

Trottoarkantens IF
Nu sparkar de en massa spelare som de har skrivit avtal med. Det innebär såvitt jag förstår att de står med en massa dyra utgifter utan att kunna utnyttja spelarna. Samtidigt kommer de att köpa in nya spelare och var kommer de pengarna ifrån?

Sak de köpa en trottoarkant till av kommunen? Få ytterligare en bit av Siljans strand i gåva av kommunen? Ska de vältra över betalningsansvaret för sin galloperande ekonomi på andra - genom att låta landets skattebetalare och andra SHL-föreningar ta över kostnaderna för sitt vidlyftiga agerande?

Warulfven
När Ulfven var som värst, gick till final ett decennium i rad typ och bara vann och vann utan att någon kunde se hur de någonsin skulle kunna misslyckas formulerade jag påståendet att "Den enda som kan besegra Warulfven är Warulfven. Och det kommer att ske. De kommer att besegra sig själva.

Första spåret blev att Ulfven hade sålt av alla wermlänningar i laget och var fyllt av utländska spelare. Laget var ett hopplock från närmare tio nationer, språket i omklädningsrummet innehöll allt! Utom wermländska...

Looben låg bakom allt. Han hade så mycket pengar och då vet man vad som kommer att hända. Likt ett land som har en stark arme. förr eller senare blir det krig, vad de än påstår om försvar. 

Looben hade pengar och makt och köpte, köpte och åter köpte. Bästa spelarna i andra klubbar blev uppringda av Looben under nyårshelgen: Psst! Vad har du för lön? Jag bjuder dig dubbelt! Och så tittade han på resultatet från andra länder och köpte det bästa de hade. Samtidigt började gamla Ulfvar från NHL-perioder gå mot slutet och de kom ihåg sina Ulfvatid från nittiotalet - och kom hem och hjälpte laget några år.

Men läktarna tömdes. Ulfven som lurat dit 7-8000 varje match och fyllt skattkistorna upptäckte nu att publiken tröttnade. De var så vana att vinna att allt utom vinst var ett misslyckande och även om Ulfven vann var det inte tillräckligt - det var ju "som vanligt" då, vinst igen, förutsägbart och trist. Det enda som kunde rädda kvar Ulfvapubliken var om Warulfven började ta fyra poäng varje match, det insåg Looben och försökte mygla till sådant med förbundet men det gick inte. 

Och publiken ledsnade och uteblev. 1000 färre 2000 färre, 3-4000 färre på läktarna...det var slut. Skattkistan tömdes raskt. 

Ulfven kom på attd e skulle satsa billigare på wermlänningarna men då upptäckte de att de för flera åren sedan lagt ned sin juniorhockey eftersom det var enklare att köpa färdiga spelare från andra lag. 

Looben kom på en snilleblixt! Vi stänger ligan! Vi går till KHL! Vi går till NHL! Vi bildar LHL Loobs Hockey League med de bästa KHL-lagen de bästa NHL-lagen och så Warulfven!

Men det misslyckades, det också.

Nu är Warulfven i samma läge som många andra. Man har begränsad ekonomi och får göra det bästa av läget. Men de tider då man kunde segla över alla andra är förbi. Warulfven HAR besegrat Warulfven. Frågan är bara hur djupt fallet kommer att bli? Når man Allsvenskan innan man börjar om, blir riktigt hockeyklubb, och hinner etablera en ny och fungerande verksamhet? Inte säkert.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Du, spud. Nu blir det sparkboll. Jag understryker så du kan skita i det, OK?

Lasse Lagerbäcks Island slår Holland med 2-0.

Får mig att tänka på när Erik Hamrén blev svensk förbundskapten. Han fick för sig att vi skulle spela ut Holland och satsade offensivt. Följden? Holland sprang igenom oss som de ville och öste in mål.

Sverige har alltid haft en skitsäker backlinje, alltid, alltid. 

Men inte sedan Erik tog över. Han tycker det är roligare att testa olika offensiva varianter och spelare.

AVGÅ!

Köp tillbaja Lagerbäck, kosta vad det vill.

Hamrén håller på att slösa bort våra möjligheter medan vi har vår bäste spelare någonsin i landslaget. Eftersom vi är så usla i backlinjen och dräller in mål.

Först såg han till att vi missade VM. Genom att leka och laborera och torska en amssa träningsmatcher så att när vi skulle lottas för VM-kval var vi så lågt rankade att vi åkte på Portugal och åkte ut bl a eftersom han sprang förbi våra backar som han ville.

Nu ska han förlora bort oss från EM också.

Sedan får han väl anmäla oss till S:t Eriks-cupen.

Kommentera