Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1643120

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

BGJ: Jo.

Hade man kört vanliga regler hade väl varje match gått till avgörande och så hade man kört bäst av tre matcher.

När det gäller regler har jag fortfarande inte förstått varför Luleå fick spela första matchen borta mot Lukko men bara att tacka och ta emot.

Nu är det i stället så här och man väntar sig nästan att något lag, t ex Pungen mot er igår, av misstag ska ta ut en vakt med några minuter kvar för att försöka kvittera. Men det vore ju som skulle man ta ut vakten i en vanlig match i slutet av första perioden. 

Lite lustigt när folk förklarar att de här slutspelsuppgörelserna får man uppfatta som en match med sex perioder inklusive extra lång paus och arenabyte mellan period 3 och 4, samt förlängning och ev. straffar om det behövs, men så är det ju. 

Lite synd att finalen i februari går i en enda match och då att ena laget får hemmaplan, kan tyckas vara en något stor fördel. Förstår jag rätt borde det innebära att finalen går i Göteborg då, förutsatt att Köplustan vinner mot IFK samt mot Kärpät i semi. 

Just nu skulle man väl tippa att semilagen kan bli Luleå, Kärpät, Apan och Köplustan och rätt kul att av alla Europeiska lag gick 44 in i turneringen och när man är framme vid semifinaler är världsdelens tre nordligaste lag fortfarande kvar:-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

enda läget jag skulle köpa att man ta målvakten i en sån här match är om man ligger under och har en offensiv tek me 4-5 sekunder kvar. minimal risk att försvarande lag hinner få iväg pucken.

topp 3 ranken är väl av dom som är kvar. GBG, luokko, Skellefteå. 

tror det blir en helsvensk semi iaf. luokko bör få svårt vända mot er. och oavsett så blir det ju svenskt från våran kvart. hoppas lite på en helfinsk semi på andra sidan slutspelsträdet :P

absolut. att de nordligaste lagen är kvar är helt klart roligt att se

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Saker man inte förstår.

Nu ska Ottawa skriva ett symboliskt kontrakt med Daniel Alfredsson så att han kan "avsluta" sin karriär i klubben. Jag tycker att de borde haft kvar honom karriären ut.

Men han är inte ensam.

Toronto skickade iväg Sundin och tidigare Salming att köra slutår utanför Toronto. Det begriper jag inte. 

Likadant var det med Foppa och med Markus Näslund. Begriper jag inte heller.

Den ende som var oflyttbar eftersom han la upp klubban på hyllan innan han blev flyttad var Niklas Lidström. Och Tomas Holmström:-) Mycket finare så.

Kommentera