Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1643204

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Knegare: Robert Pettersson på Hockeysverige gör en fenomenal analys av tacklingen på Kabanov och visar med bildbevis att McDonell kommer in ganska lugnt och att de 0,2 sek innan träff har uppresta positioner båda två varpå det ska bli en kropp mot kropp bara.

Men så sträcker sig Kabanov och går ned klart lägre. Men det sker i absoluta slutögonblicket, eftersom han inte noterat att McDonell är på ingång. 

Vill dessutom påpeka att McDonell vänder sig något strax innan, vilket innebär att han har ännu mindre chans att se att Kabanov plötsligt går ned. McDonell siktar på att sätta in en perfekt Kronwallare alltså. Kronwall brukar ju strax före träffen vrida sig så att han träffar med sidan av kroppen i stället för bröst mot börst eftersom han blir betydligt stabilare på så sätt och träffar hårdare.

McDonells arm är efter kroppen. Men eftersom Kabanov går ned kan det se ut som att hans huvud träffar McDonells arm, men det är bara en bagatell. Den riktiga träffen är McDonells rumpa typ mot Kabanovs bröstkorg. Det som innebar revbensfrakturer.

Det här borde välbetalada ledare begripa, likväl som de borde begripa att om de inte kontrollerat tillräckligt väl bör de inte uttala sig.

Tyvärr går både Lasse Bagdad-Bob J och Wallsson i fel fälla:

Bob: "– Jag tycker att armbågen är uppe, men jag måste få se det fler gånger."

Wallsson: "– När man ser den i efterhand så ser man att armbågen träffar i huvudet i hög fart, så jag tycker det är rätt så respektlöst av Linköpings nummer 3, säger Wallson till Norran."

De får båda underkänt.

I samma härad har lyfts att Osten bör få underkänt för att ha bagatelliserat Pitefoppas armbåge i huvudet på en gårdare. 

Det är klart han borde få. Om han nu sagt något sådant? Jag är inte säker eftersom jag inte läst något sådant. Har han sagt det, är det fel. Men det enda jag läst, faktiskt, var att Osten tyckte att straffet på pitefoppa var längre än Disciplinnämnden dömt för liknande tidigare. 

Inget tvivel dock om att det var en rejält ful armbåge den gången och den kan på inget sätt ursäktas.

Det jag inte begripit är hur pitefoppa kunde få för sig att lyfta armbågen så där. Obegripligt, helt enkelt. Eller enklet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

själva tacklingen är ingenting. ingen solklar armbåge eller så.. enda man kan undra över är huruvida Mcd behöver gå in med den farten mot en motståndare som kommer se honom sent. men även det är inte en helt lätt ekvation, Kirill har ett ansvar att vara medveten om sin omgivning och vad som kan ske. Mcd har ett ansvar att även om han ska smälla på så bör de finnas en respekt för motståndaren.

men i det stora hela så är denna situation helt enkelt en olyckshändelse med skada som resultat.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med. Håller inte alltid med Pettersson men i stort är han den klart bästa analytikern och kännaren i gänget av s.k "experter".

Ett annat utmärkt exempel på det Pettersson vill säga är Hedmans tackling på vår egen Enterfeldt.
Trots att jag är brynäsare och såklart ogillar tacklingen så måste jag ändå försöka vara partisk och inte resonera som många tränare gör i såna här lägen.
Det märkliga är att alla tränare nästan alltid är väldigt objektiva och opartiska när dom ska analysera en matchbild vid ex en presskonferens men sen verkar bli totalt enögda och glömma bort all form av objektivitet så fort en egen spelare blir skadad.

Hedman agerar ungefär som McDonell innan tacklingen, har inte speciellt hög fart och heller inga höga armbågar.
I vårt fall är det dessutom ännu mer tydligt att det rör sig om ren och skär otur när Hedmans hela tyngd koncentreras mot Enterfeldts underarm, som han inte hinner dra undan. Lite komiskt att så många, trots uppenbara bildbevis, ändå framhärdar i sina teorier om "enormt hög hastighet vid tacklingen" osv.
Sen blir det lite extra komiskt när man dessutom som "bevis" för det fula tilltaget anger att Hedman tidigare gjort fula saker, precis som om det skulle vara nåt bevis för att han gjort nåt fult i det här fallet.
Underbar logik...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Kirill såg visst att Kent var på ingång men kunde i princip inte göra ett skit åt saken...det var typ bara att gilla läget...enligt intervjun med honom.

Å vad det gäller vad Wallson å Johansson sa var väl ungefär vad alla andra tränare å sportchefer skulle ha sagt...

Kommentera