Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1644666

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Var det någon som trodde att jag kunde motstå frestelsen? Jag får väl citera Oscar Wilde som förklarade att han hanterade frestelser genom att konsekvent falla för dem.

Så jag räknade ut de teoretiska möjligheterna förstås. Så här ligger det till:

Om finalen spelas mellan

A. Kärpät - Apan
Kommer den att spelas i Uleå i samtliga fall utom ett enda: Om Kärpät går till final efter att ha spelat oavgjort båda matcherna mot Lustan, och sedan vunnit i sudd/straffar på Lustan efter andra matchen uppe i Uleå, samtidigt som Apan går till final efter att ha vunnit båda matcherna mot oss för då spelas finalen i Apschtaan; i samtliga övriga kombinationer går finalen i Uleå.

B. Kärpät - Luleå
Finalen spelas i Uleå om Luleå går till final efter att i semi ha tagit
• 2 poäng
• 3 poäng (om inte Kärpät tagit 2 poäng - då spelas den i Delfinen)
• 4 poäng  (om inte Kärpät tagit 2 el 3 poäng - då spelas den i Delfinen)
• 6 poäng (om inte Kärpät tagit 2, 3 el 4 poäng - då spelas den i Delfinen)

C. Lustan - Apan
Kommer den att spelas i Gottlaburrrg i samtliga fall utom ett enda: Om Lustan går till final efter att ha spelat oavgjort båda matcherna mot Kärpät, och sedan vunnit i sudd/straffar på Kärpät efter andra matchen uppe i Uleå, samtidigt som Apan går till final efter att ha vunnit båda matcherna mot oss för då spelas finalen i Apschtaan; i samtliga övriga kombinationer går finalen i Gottlaburrrrg.

D. Lustan - Luleå
Det av lagen som tagit fler poäng än det andra laget under semifinalerna får spela final hemma.
Om lagen tagit lika många poäng under semifinalerna avgörs det genom målskillnad*, därefter antal gjorda mål** och därefter ? förutom  om både Luleå och Lustan spelat oavgjort båda semifinalmatcherna och alltså vunnit andra matchens sudd/straffar för i så fall spelas finalen i Delfinen.

*,**

I detta nu har vi

Luleå   48-18 +30
Lustan 50-21 +29

En skillnad som är så liten att den förstås snabbt kan ändras.

Men vän av ordning undrar förstås var finalen kommer att spelas om vi i semifinalerna t ex får

Lustan-Kärpät 1-0
Kärpät-Lustan 0-2

Apan-Luleå 1-2
Luleå-Apan 3-2

vilket skulle ge oss följande ranking inför finalen

Luleå    53-21 +32 33 poäng
Lustan  53-21 +32 33 poäng 

Gissningsvis blir det då ett vanligt jidder som att CHL "tolkar" att eftersom säsongen innan slogs visserligen både Lustan och Luleå ut i kvartsfinal men Luleå med 2-4 i matcher och Lustan med "bara" 3-4 i matcher så ska finalen i Champions Hockey League spelas i Scandal-I-Analium?

Gudras skymning. 

Hur kan CHL vara så amatörmässiga när det gäller alla dessa rankingar. Plus hur kunde man hitta på att det ska vara dubbelmöten hela tiden med knepiga underligheter som att spela sudd/straffar bara i match 2 vilket leder tioll en massa konstigheter som att dessa avgöranden då bara gäller målskillnad och inte poäng, och framför allt: hur kunde man missa att redan från början komma ut offentligt med fullständigt tydlig information. Dåligt!

Nåja. Man kan ju ändå sammanfatta att om Apan går till final får de spela den borta förutom vid det knepiga upplägget att Apan slagit Luleå i båda matcherna, samtidigt som Kärpät och Lustan spelat oavgjort i båda matcherna för då liras finalen i Apschtaan.

Luleå har bättre chans att få spela en eventuell final hemma. Ska man möta Kärpät får vi finalen om vi lyckats ta in minst en poäng på Kärpät under semifinalerna. Ska vi möta Lustan får det lag hemmamatch som tagit flest poäng av Luleå och Lustan under semi, men tog vi lika många pinnar då blir det en målskillnadshistoria om finalplats (om nu inte alla semifinaler slutat oavgjort och avgjorts efter andra matchens sudd/straff, för då går finalen i Delfinen).

 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

 

Fucked upp regelverk kring vilka som får hemmais i final och hurvida vem som få hemmamatch i slutspelet.. man borde gå enligt seedning efter gruppspelet. annars blir de bara så jävla invecklat... man gör det alldeles för invecklat.. kan inte tänka mig att dom gör samma i CL i sparkboll...... men men.. blir 2 härliga veckor i januari ;) 3 möten med er ^^

Redigerad kommentar

Kommentera