Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1645889

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: 

Spenderat mest beror på hur man definierar det. man hade ett flertal stora löneposter som försvann. Sett till spelarbudget tror jag inte man kan säga att man spenderat mer än vad man gjorde ifjol, i så fall möjligtvis ytterst marginellt. Jimmie, Möller, Bud, Bellemare och Frögga for, dom som jag tror hade de största löneposterna i laget. Ser bara 3-4 spelare som troligtvis är jämförbara i förhållande till lön på de tidigare spelare, å de är Zacke givetvis, Schremp ligger nog högt och Sevc förstås. dessa 3 jämförbara med de 3 första namnen. Kabanov tror jag ligger lite lägre än Bellemare lr i paritet. Sörensen tror jag inte var så dyr heller.. mindre än kabanov men mer än Mikko typ.. Mikko, Widing och Pär Lindholm ligger absolut inte högt i lön. Renoveringsobjekt dom första 2 med tanke på vikande form senaste åren. Dom 2 bör marknadsvärdet ha sjunkit rejält och dom bör ha varit på reapris. Lindholm(hemvändaren) från allsvenskan ligger troligtvis inte speciellt högt, möjligen i paritet med widing må hända. Calof Är billig. snackas om runt 25k i månaden.
Så Högavlönade som underpresterat synar jag. Zacke har kommit igång, Schremp är på gång och blir bättre och bättre, Sevc gör sitt jobb på ett tillfredställande sätt. Kabanov har inte underpresterat. Sörensen kan man inte säga nåt om än med tanke på att han inte spelat än. Rea-spelaren Mikko har underpresterat, trots skadan tycker jag att han borde kommit ikapp i träning osv. Widing har väl underpresterat något men ligger mycke bra till vad de gäller arbetsinsats. Så Mikko och Widing har underpresterat men dom är inte högavlönade(sett med SHL-mått mätt)

Så ja man är det lag som värvat mest överlag. Men spenderat mest? nja. Spelarbudgeten har man inte ökat på nåt inför denna säsong. Ligger man på övre halvan vad det gäller spelarbudget, troligvis. det har man gjort senaste åren. vad jag menar är att han använder fel benämning.


Han tar upp en viktig sak, just de där att många lag bygger trupper för att inte förlora istället för att bygga för att vinna. ligger nåt i det tror jag. 

Däremot kan han inte säga att Skellefteå underpresterar direkt. Är ju i så fall övriga lag som underpresterat istället?
 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

BGJ: Eller snarare kanske de andra lagen inte framför allt underpresterar utan de har helt enkelt inte bättre spelare än att de levererar den hockey de gör. 

Jag vill ju mena att nivån på Elitserien SHL sjunkit och sjunkit rejält för varje år på senare tid som följd av att så stort antal spelare lirar i NHL, i AHL, i KHL och i kontinentligorna. Just nu är det väl 150 spelare, den storlkesordningen. Och de flesta av de 150 är de bästa av de svenska spelarna. Dessa har förstås inte kompenserats genom att ersättas av utländska spelare på samma nivå.

Ergo: standarden på Elitserien SHL har åkt ned som fan. 

Inkompetenta självtutnämnda s k experter i media vrider upp det till att Apans lag i fjol var mest överlägset någonsin och då också bästigast någonsin. Men vi som varit med och kan bedöma detta kan lugnt påstå att Apan i fjol skulle inte ha vunnit mot de bästa lagen från de bästa säsongerna tidigare. Ta t ex lockoutsäsongen då vi hade NHL-spelare i varje lag i Elitserien. De bästa lagen det året skulle inte bara ha slagit Apan 2013-14; de skulle ha krossat Apan. Jag tror inte Apan hade tagit en enda match av t ex Köplustan eller Warulfven.

Lag för att vinna eller för att inte förlora? Hm, jag vet inte just det, vad jag höll med journalisten om var rubriken;-) Men tar vi finalen 2013 menar jag att Luleå hade ett lag som kunde tagit Gludet, efter att ha slagit ut Lustan och Ulfven på ett imponerande sätt. Men väl i final mot Apan ville Apan vinna mer än vi ville det - eller snarare: Apan vägrade förlora och var beredd att ge tänder, näsor och blåmärken för det mer än Luleå ville. Och då fick vi inte en enda match. Allt är relativt, men inställningen är ofta det viktigaste. Så ock vid Miracle on ice.

Kommentera