Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1659620

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

BGJ: Jag tror du har fel och att du lojalt försvarar bästigaste inköpen så länge klubben gör det.

Vill minnas att standardsnacket var att "Lehtonen har sett bättre ut på sistone" fastän alla utomstående plus många Apsupportrar var säkra på att det var hur fel som helst. Och detsamma spårar man nu för schrempen och widingen.

Naturligtvis har du sett oerhört mycket mer av herrarna i år än jag har, men jag vågar mig ändå på att tro att de där två var inga roliga köp.

Anton Karlsson var en chansning men det verkar ju som att Bagdad inte kollat in karaktären, ej heller anledningen och det var en värvning som såg fånig ut på något sätt kliva in och plocka Köplustajunis som kanske skulle "blomma ut" när han fick spela aphockey. Jag skulle placera anton i ungefär samma korg som en Brashear-värvning, faktiskt. Allt talade för att han inte skulle fungera och så blev det också. Bagdad-Bob kan ju inte haft något vettigt skäl att köpa denne.

Malte och Niko ungefär samma? Ja, jag kan förstå att du tänker så. Men Malte var ju sparkad rakt av och hade ingenstans att gå. Osten brukar hålla kontakt med våra Lulegrabbar i förskningringenså de snackade väl ihop sig att låt oss testa om det fungerar men gör det inte det finns ju chansen att gå upp och ned till Aspis, och så blev det också. När HV med många forwards borta frågade om de fick låna Malte hjälpte väl Osten honom dit och Malte blev glad att få chans i tredje SHL-laget den här säsongen, tillika ett lag med ännu större möjlighet nå långt i slutspelet. Om Osten inte tänkt på Maltes bästa hade Luleå-Aspis säkert gärna haft kvar honom och för Aspis var han ju en god förstärkning i jalten på kvalplats till SHL.

Slutligen Niko. Han tror jag säkerligen varit värvad - inte för att han seriöst skulle kunna utmanna Lassi om förstaspaden, även om det vore OK om han gjorde det.

Utan mer värvad för att sätta tryck på Daniel Larsson. Denne grabb har ju levererat några utmärkta säsongen men också än vanligare dåliga säsonger. Och när det går dåligt är det "alltid någon annans fel". Dessutom har han nästan alltid haft förstaspaden i de flesta matcher. När nu Lassi klassade ut honom blev det en massa krångel i typ "jag kan inte ta båsdörren för jag är förkyld i strumpan och gud vet vad". Det betydde att vi fick kalla upp orutinerade junisar eller kalla ned Ward från Aspis då Daniel trilskades och inte accepterade vara reserv. Så jag tror att Osten värvade Niko för att få Daniel att skärpa sig. När det nu hänt låter han Malmö få Niko. Hur bra är Niko? Ja, de två perioder han fick stå mot Köplustan för oss var han utrusel. Han har ju tidigare fått hantera finska förstaspaden, så något måste han kunna, tvåmetersmannen, men efter skada och operation är han ännu inte tillbaka. Kanske kommer han ut nu i Malmö, hopas det för Niko och Malmö.

Nej, jag tycker alltså inte att vi kan jämföra rakt av de exempel du drog upp. 

Dessutom tror jag att 500 lax i månaden för Zackrisson är helt sjukt mycket pengar om det nu stämmer. Osten skulle aldrig pynta hälften av det skulle jag tro. Sådana pengar betalade vi väl för en Linus Klasen, men då talar vi en helt annan nivå än Zackris.

Och vad har för övrigt hänt med Calof? Han var ju otroligt duktigt inledningsvis men sedan har det bara varoy pannkaka. Talar ryktet sant, att Bagdad-Bob verkligen lurade hit honom för småpengar och att när han fick reda på att sådana som Zackris hade 20-30 ggr bättre betalt än han så ledsnade Calof. Eller har han som Bud satsat på kiskflickor i stället för hockey?

Kommentera

Svarskommentarer


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

men logiken är fortfarande att ni värvat fler. och att ni tappade något färre spelare ifjol. sammantaget så har Luleå värvat fler och det är fakta eller hur. sen kan man prata hit och dit om floppar i värvningar och värdet på vissas lön osv. Men sett överlag så har skellefteå 3 som man kan säga kan ha floppat något.. varav En ligger nog högt i lönesynpunkt.. Dvs Schremp. Lehtonen och Widing måinte ha lyckats som man velat men att försöka inbilla folk att dom är högavlönade med SHL-mått mätt är föga troligt.. mellan 75-175k anser iaf jag att man kan säga att dom är medelinkomsttagare sett till SHL. både widing och Mikko ligger/låg i den kategorin. att dom sedan underpresterat är förvisso sant men att gå på påståenden från media att det är stjärnvärvningar och att förutsätta att lönen är hög är att inte se till all faktorer som funnits.. 

för övrigt var de väl 300k plus mille i sign on. så runt 400-450k alltså om man slår ut det. och ja, man kan tycka att de las lite väl mycke där men andra halvan av spelade matcher så har han steppat upp rejält och är en av de bästa poängplockarna i laget. så sett till andra delen av säsongen så är han värd pengarna, men inte under första. sett till säsongen som helhet så är det en okej värvning. varken flipp lr flopp.


Calof fick en jävla hype när han var så taggad i början. vilket med säkerhet har gjort att motståndarna håller ett extra öga på honom när han är på isen. brukar ju bli så.. men även så kan träningsdosen blivit tung och pga fått en dipp i prestation på plan. Att köra med Zacke grejen är nästan tragikomisk även Bud grejen. du likväl som jag vet hur löne-hierarkier fungerar i hockeyn. En okänd spelare har lägre lön än en meriterad. det vet även Calof. för att höja sitt marknadsvärde behöver han visa upp sig.

 angående malte och niko är de väl ändå hyfsat relevant. det är spelare man fått in innan eller under säsong. Anton karlsson är en bra jämförelse. knappt spelat sen farit till annan klubb. speltiden är i sig irrelevant i dessa fall. dom är ju värvade alla 3 och har varit uppskrivna i rostern för lagen.. 

Kommentera