Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1668554

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

BGJ: Fint, det har jag undrat men tack, då vet jag.Och då är det trevligt nog bättre än det s k PlayIn-eländet.

Känns väldigt tveksamt med en ordning där lag 7-8 kan slås ut ur slutspelet efter bara två förluster vilket innebär att säsongen kan avslutas snabbt som följd av några random, kanske domarorsakade resultat. I år är jag förstås part i målet, men det är en åsikt jag haft sedan "påhittet" tidigare. Jag tycker att de som bara lyckats slippa kval nedåt, men inte nått översta åtta får nöja sig med det. Vilket innebär att lag 1-6 slipper påtvingas en knapp vecka extravila mitt i säsongen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

i övrigt håller jag med. först till 2 är lite grann av ett lotteri. fast det handlar nog till vissa del om att "det finns inte tid".... därför kör man bäst av 3. även möjligtvis att man anser att fler matcher skulle göra att play-in lagen missgynnas redan av play-inet med 3 matcher, och att med 5 matcher skulle det bli negativt i det hänseendet?.. 

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

tycker man sku ta bort play-in helt. alternativt bara ha play-in mellan 8:an och 9:an (om man nu ska måsta dras me play-in helvetet.)

Dock ska sägas att innan play-in tillkom så var det ändå ett antal dagar mellan seriens slut och slutspelets början. kollade 11/12 och 12/13, och där var det 10 respektive 12 dagar emellan seriens slut och starten på slutspelet. så i realiteten så har lagen mindre tid mellan än tidigare 

Kommentera