Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1668758

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jaha. Jätterubrikerna i Aftontrasan:

DET ÄR DOPING SÅ DET DÅNAR OM DET!

SKELLEFTEÅ AIK FÅR ÖVERLÄGSET MEST KOMMUNSTÖD AV LAGEN I SHL!

KONKURRENTERNA ÄR KRITISKA: DET ÄR INTE SKICKLIGHET SOM AVGÖR!

Allt serverat under en bild av Skellefteå Kraft Arena på höger sida, Pesonen och Calof glatt skrattande på vänster sida och en massa Gludmynt i staplar mellan.

Naturligtvis förstår alla att det är väldiga vedklabbar och bränsle till den eld av kritik jag har för vana att lägga in om Apan, i syfte att balansera den sirapsdrypande hyllningskör som de själva organiserat.

Och visst. Nog kommer jag att göra det.

Men inte just nu.

Dock kan jag kommentera detta med några spontana reflektioner.

• För en gång skull ett viktigt och bra reportage och bakgrundsarbete av Trasan. Bra!

• Något oklart framställt dock. Uppläggen är så olika för de olika klubbarna att det fordras t o m ännu mer analys för att verkligen identifiera vilka skillnader det är för lagens villkor. Det lyckas inte Trasan presentera på ett vettigt sätt. Att de lyfter fram speciellt Apan innebär ju att de dragit den slutsatsen, men eftersom de bara lagt fram en massa olika uppgifter kan man inte känna sig säker på att de kommer ut med en sanning utan att de kanske igen-kligen vill attackera ett eller flera lag och därför lyfter subjektiva slutsatser.

• Jag menar att det är bra, ja t o m utmärkt, att de ekonomiska och andra villkoren lyfts upp och blir tydliggjorda. Och det gäller hela apparaten. Jag skulle önska att löner, bonus, pension och överräckningar av en miljon i handen - enligt min gissning då i en hand som sträcks ut från en bank i ett land där man genom ett "skenbolag" undankommer svensk skattelagstiftning - att allt detta blev offentligt.

• Naturligtvis finns det en väldigt stor ytterligare faktor, vid sidan av bara den ekonomiska. T ex att Apklubben för Apschtaan har enormt mtcket mer betydelse än t ex Djurgården har för Stockholm. Visst, för många personer i Stockholm betyder Djurgården lika mycket som Apan för personer i Apschtaan. Men det finns en skillnad och den är stor. Om Apan INTE är med i Elitserien är inte Apschtaan på något sätt. Om Djurgårn INTE är med i Elitserien påverkas Stockholm lika mycket som om en loppa irriterar en hund eller inte.

• Så visst vore det bra att allt blev tydligt och offentligt för då kunde också orsakssammanhangen diskuteras på en riktigare och mer givande nivå.

• MEN: Det finns trots allt gränser för vad som är acceptabelt. När en liten ort hittar på att sälja trottoarkanter mellan sig och den lokala klubben eller hittar på "rekonstruktioner" för att luta en massa på pengar, allt i syfte att finansiera vilda usla inköp. Då har det gått för långt över vad som kan förstås och godkännas. Därav min kritik över att Trottoarkantens IF överhuvudtaget befinner sig i Elitserien. Hoppas verkligen att Burkölen plockar ut dem. Om Leksand på egen kraft fixar elithockey trots omöjliga villkor - då står jag på applådläktaren. Men när man tvingar bort andra och stjäl deras plats genom att själv uppträda på ett sådant sätt att men minsta rättsmedvetenhet skulle hela gänget ansvariga sitta bakom galler... Nej, kanske Leksand inte har någon framtid och då är det så, punkt och slut. 

Nåja, det finns mycket mer att säga förstås. Men inte just nu.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Tragikomiskt med hur Aftontrasan framställde det hela. och att man framställer nåt utan att forska ingående. Sen även kan man ifråga sätta t.ex Frölundas gnäll. då dom fått från kommunägda Got Event ett lån på 20 millar(same shit basicly). Även att dra in sponsorpengar från SkeKraft känns tragiskt då det handlar (om än kommunägt) ett företag som vill profilera sig och nå ut till så många som möjligt. Den delen kan inte sammankopplas som kommundoping. likväl som erat 1kr hyra på hallen och 10 mille i driftbidrag. då har ni ändå en driftkostnad på 4 mille som ni måste stå för själva. 

Sen de där med att vi ändå är småstäder jämfört med Stockholm och GBG t.ex. Möjligheterna till många penningstinna sponsorer är ju massivt högre i en stad som GBG lr Stockholm än Luleå och Skeå.  

Kommentera