Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1713497

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

mja, djurgården har borta Sörensen. okej, en spelare ska inte ha den stora betydelsen för ett lag men verkar ha det till viss del. när han kommer tillbaka så kanske DIF kommer in lite bättre på spåret och kan tampas i klungen.

Vad jag sett hittills och vad min känsla säger är att trots en poängmässigt jobbig vecka för Brynäs så känns dom ändå som ett lag som kommer fortsätta ta mycket poäng. och iom det kunna hålla undan för Klungan. men av VLH å BIF så är det mer troligt givetvis att BIF är det laget som kanske kan bli upphämtad av Klungan

Tror inte LHC lr FBK kommer kunna haka på Växjö lr Brynäs. lite för ojämna. nä, om man sku tro nåt så är det att det kan bli ett riktigt getingbo i klungan. men är benägen att hålla med om DIF.. är det nåt av de 6 lagen som klungan består av som kan börja tappa så är det dom om dom inte fortare än kvickt börja ta poäng.
Men i övrigt känns det otroligt jämnt i klungan och kommer säkerligen vara en hel del skiftningar i tabellplacerningar. med tanke på olika formtoppar periodvis osv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
BGJ: Jo, gårdarna etablerade ju i fjol en hockey som fungerade hyggligt under speciellt första halvan av säsongen, med traditionell säckendefensiv vilket gjorde det svårt för motståndarna att måla på dem. Och detta med kontringsduktiga spelare, inklusive bra att utnyttja PP, vilket innebar att de tog många poäng. Det var ju i synnerhet Sörensen som stod för farligheterna.

Jag hade nog tänkt att de skulle kunnat förstärka den hockeyn ytterligare i år, men det är klart för närvarande när Sörensen är borta blir det svårt för DIF att lyckas med något.

Vi mötte ju DIF i veckan och det är klart att Luleå varit lite svåra att möta just nu, men det som fascinerade var att så många Djurgårdare inte höll måttet. Backarna var rätt taffliga och ett av våra mål kom i just ett sådant läge, när en gårdare tror det är OK att stå och fundera med puck framför egen vakt, vilket Mcflikier straffade. Likadant uppe i anfall där vi enkelt tryckte bort DIF mot sargen med följd att de bara slog chansartade blindpass in i slottet, där det var DIF-tomt men pucken gick klockrent till Luleåspelare.

Vi vet ju att Säcken sätter höga krav på att spelarna ska följa besluten och spela en tämligen enkel försvarshockey men grejen var den att inte ens det verkade de klara annat än hjälpligt och mest syntes det bero på att spelarna helt enkelt inte var skickliga nog, delvis ännu ej färdiga men de mer erfarna var förvånansvärt obra.

I fjol föll ju Djurgården ganska djupt efter jul och delvis var de nog nöjda med att ha undvikit kval, men dessutom var de så enkla att genomskåda och markering av fr a Sörensen räckte ju väldigt långt.

I år undrar jag om inte fallet kommer tidigare, men risken för DIF är förstås betydligt mindre eftersom det numera finns så många kölag: läs Kronan, skånelagen och ev. Modo som kommer att ta bottenplaceringarna.

Utan att kolla tror jag att Djurgårn är det lag som givit flest pinnar till Karlskrona, bara en sån sak. När vi i Luleå mött Kronan har vi ju inte haft ett så speciellt fungerande spel men det har ändå känns som snarare två än en nivå mellan lagen.

Detta om Djurgårn, men helt klart att det finns en hel hoper lag i mitten som blir intressant att följa och det kan hända rätt mycket där. Du kan nog ha rätt i att Brynäs slipper den mittenstriden; att Växjö håller sig högre känns också klart. Men Färjestad och Linköping löper nog stor risk att dras in.
Kommentera