Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1736586

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och jämmer och elände och hans moster. Blues mötte Oljan, dvs topplaget mot bottenlaget. Ungefär 25 skott per gäng men Oljan slår Blues med 7-4 och vakterna Talbot samt Allen lågpresterar bigtime.

Synd att de inte lät Brossoit och Nilly gör upp om saken...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mindre än åtta timmar kvar till nedsläpp i Delfinen nu. Obehagliga rysningar från finalen för 19 år sedan, då en vilt kämpande Warulfv i Delfinen i första matchen lyckades hålla oavgjort, och sedan vann i sudd mot ett Luleå som knappt vaknat efter att ha vunnit samtliga matcher i kvart och semi, medan Ulfven fått kämpa hela vägen inklusive sjuhundra övertidsperioder i matcher som slutade först sent på natten.

På den tiden spelade hemmaplan en enorm roll. Och efter att ha tappat första matchen kunde vi inte stoppa Ulfven att ta vår Le Mat ifrån oss.

I år slutade vi FÖRE Warulfven i serien, bara en sån sak. Och inom oss har vi tron och hoppet att vi kan och vi ska lyckas gå hela vägen.

Men vi tappade CHL. Och vi lyckades inte toppa serien heller.

Och vi lyckades inte undvika Warulfven - det enda lag vi aldrig kommit åt i år, inte ens haft chans mot - i kvarten.

Hur ska det här sluta?

På något vis tänker man att nu när det är slutspel kommer Luleå att vara på topp.

Men. Realistiskt nu.

Vi har ett PP som i bästa fall innebär att vi inte riskerar mål på oss under två minuter, där spelarna som regel stått på hälarna utan att hitta öppningar. Vi har två spetsspelare, lirare som ska måla och vinna matcherna för oss som är för bekväma i anfall att de inte kommer in framför målet utan som Rajala svänger av när han kommit in över blå, letar pass, men det blir mest dump eller puck till motståndare. Och som Sweatt hela tiden på lurpass men väl känd av motståndarna aldrig tillåts få dessa chanser. I stället blir vår farliga lina farlig för oss eftersom i händelse av attack från motståndarna hänger de inte med och tar sitt jobb och har de aldrig en tanke på att om det krävs att just de går i skottlinjen är det deras skyldighet att göra det. Två dyra spetsar som ska bli avgörande för oss. Men som inte blir det, snarare för motståndarna.

Där har vi det största problemet. Backarna har lirat ihop sig under året och är nu utropstecken. Men vi har inte lyckats spela ihop de linor vi borde haft nu och i PP blir vi ofarligare än i 5 mot 5.

Och till råga på allt är det inte säkert att vi kan gå till match med Lassi vid spaden..............

Hur ska detta kunna gå åt annat håll än käpprakt åt helvete?
Kommentera