Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1736753

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: slippa och slippa. har Lustan varit bra nog för att ta sig ända fram tidigare år? uppenbarligen inte. ni slog ut dom för 3 år sen. LHC året efter samtidigt som FBK slog ut Växjö. någonstans handlar det ju då om hur laget tar lärdom av sina Slutspels sejourer. Frölunda och RR har inte lyckats riktigt med de. Växjö och Hallam har gjort det bättre. iaf ifjol då man lärt sig sin läxa efter uttåget mot FBK året före.

rent generellt blir det lite konstigt att man säger att Skellefteå fått slippa tuffare motstånd. man har fått det motstånd som varit bäst på att ta sig fram till finalerna.. vare sig man tycker att andra lag borde gått längre i slutspelet så har dessa lag inte varit bra nog för att ta sig ända fram. (exempelvis lustan).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
BGJ: Med nuvarande hittpå-system möter ni som seriesegrare ett lag från plats 8-10 i kvarten, vilket mer eller mindre innebär direktbiljett till semi.

I semi har ni år efter år fått Pungen, ett lag vars försvarspel aldrig dugt och ni har lika bekvämt abonnerat på finalerna. I år, när Pungen äntligen skaffat sig ett försvar, garanteras ni slippa Pung i semi.

Våren 2013 mötte ni i final ett Luleå som fått kämpa djuret i kvart och semi mot Lusta och Ulfv och väl i final tog vi slut, till stor del beroende på att Apspelarna ville mer och kämpade bättre. Och var utvilade.

Våren 2014 var Köplustan och Läjkrarna i för j-a bra form och vi väntade med spänning på när ni skulle möta de lagen.I kvarten fick ni möta laget från plats 10, HV, vilket blev samma munsbit som det blir i år. Under tiden passade laget från plats 9, Pungen, på att slå ut laget från plats 2, Köplustan. Sedan fick ni Pungen i semi och det var lika enkelt som vanligt.
Läjkrarna var för j-a grymma. I kvarten spöade laget från plats 3, Läjkers, Luleå som hade Linusarna Omark och Klasen men Läjkers neutraliserade våra stjärnor och vann. I semi åkte Läjkers på det enda lag jag tror kunde rå på dem det året, Warulfven, och torskade. Varpå Apan körde över Ulfven med 4-0.
Det slutspelet slapp ni möta Luleå, som säkert velat jäklas med er, och ni slapp möta de två svåraste hoten, 2an Lustan och 3an Läjkers. I slutet av serien kom Lustan upp till Skellefteå och krossade er med 1-6. Matchen innan hade Läjkers slagit Lustan med 4-2.

Jodå, nog fanns det konkurrens det året. Men eftersom konkurrenterna plockades bort behövde ni bara möta lagen från plats 10, plats 9 och plats 5 för en andra Le Mat.

Våren 2015 kom ni inte undan längre. Ni råkade på värsta hotet, Läjkers, i final. Och förlorade.

Jodå. Nog har ni haft en hel del råflyt med er. Inte säkert att ni har behövt det. Men råflyt har ni haft.
Kommentera