Luleå HF

115826 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2372892

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ser att Wennerholm skriver i bladet att "Sorry, det är för mycket importer i SDHL" och "grundserien hade 120 åskådare per match trots att det är världens bästa damliga"

Ja du Wennerholm du kan ju läsa din egen text och fundera på dessa två frågor:
1. Hur många åskådare hade SDHL haft utan importer?
2. Har NHL enligt samma logik för många importer?

Jag tycker att det är ett lyft för alla hockeyspelare såväl manliga som kvinnliga, att spela mot så bra motstånd som möjligt. Det är utvecklande på så många olika sätt och på flera olika plan. Så less tjafset om "köpeklubbar och främlingslegioner" Alla klubbar värvar och alla vill ha så bra lag som möjligt. Basta.

Men självklart så måste det finnas en plats för våra egna svenska juniorer men där är Allsvenskan grymt viktig. Där skulle jag kunna tänka mig fler lag och där man har en norra och en södra serie. Där man möter alla lag en hemma och en borta men sedan så möts man inom sin serie ytterligare en hemma och borta. Sedan ett gemensamt slutspel uppåt men separata nedflyttningsmatcher. Allt för att få fler elitlag där vi kan ta hand om våra ungdomar som inte riktigt platsar i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat: Jo, knäppgöken Vennerhav har ju gjort det till sin grej att skriva korkat eftersom han upptäckt att han genererar mer klick och annonsintäkter för Aftontrasan på det viset. Och så samlar han ihop ett gäng olika fakta som han därefter omotiverat använder som "stöd" för sin åsikt bort med importerna i SDHL.

Nu skriver han 120 åskådare i snitt. Passa på att påpeka att Luleå hade 340 under serien och det väldigt mycket mer i slutspelet. Och att det är sedan Luleå kom till Riksserien/SDHL som den och andra lag och intresset för dem utvecklats snabbt. Kunde vara lämpligt vidare att informera om att lagen med bara 30-40 åskådare per match och med överlägset flest importer kommer från Stockholm och Göteborg.

Luleå har i detta nu 14 svenska spelare, samt 9 importer, och har hållit sig lågt på importsidan hela tiden. Men 6 av importerna är från det norrbottniskt närliggande Finland och då handlar det om en handfull av det finska landslagets allra bästa spelare - och de har som regel blivit kvar i Luleå under lång tid.

Luleå har alltså varit banbrytande på damhockeysidan i landet och vidare under hela tiden haft flera av landets och landslagens bästa spelare. Samtidigt har förbundet haft allmän lekstuga med Damkronorna och hanterat dem på ett sätt som borde satt dem inom lås och bur av Metoo-skäl. Luleås spelare och tränare har haft kompetens och protesterat mot galna träningar, brist på spelsystem och skamliga villkor men då har förbundet genom PorkaBorken och nu Bagdad Ulf svarat med att kasta ut Luleås spelare från landslaget. Svensk damhockey har fortsatt mycket små resurser och för de som deltar är det en morot att komma ut till VM och OS som en bonus för det de satsar och när förbundet rycker undan den mattan för spelarna leder de till att de lägger av. Följden blir förstås att i Damkronorna och i Luleå Hockeys damlag kommer inslaget av svenska toppspelare att reduceras/elimineras. Det är vad som skett och det borde Vennersjö förstås skriva om. I stället för att hitta på att sparka ut importerna så blir Damkronorna huxflux medaljkandidater i VM och OS.

Och att han erkänner att han skriver som han gör visar med all önskvärd tydlighet att han uppför sig som en mediarepresentant för världens äldsta yrke.

Skämmes, gubbe!

Och angående utveckling av svenska hockeyspelare. Ja. Håller med. En delförklaring är ju att SeMer/SHL/Förbundet i en gemensam malign grupp arbetat för att i praktiken stänga SHL så gott de kan, numera genom att de allsvenska lagen bara får smulor jämför med Ligan från SeMer. Äckligt! Men menar inte att de bör ha mer pengar för mer importspelare i allsvenskan utan för att kunna få tillgång till isar och upprätthålla hockeyutbildning till barn och ungdomar. Det är nödvändigt för svensk hockey förstås. Ett norr och söder låter intressant: fler platser för spelare att utvecklas på och reducerade resekostnader.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat: Ser att Wennerholm skriver i bladet att "Sorry, det är för mycket importer i SDHL" och "grundserien hade 120 åskådare per match trots att det är världens bästa damliga"

Ja du Wennerholm du kan ju läsa din egen text och fundera på dessa två frågor:
1. Hur många åskådare hade SDHL haft utan importer?
2. Har NHL enligt samma logik för många importer?
--------------------------------------------------------------------------------------
Jag skulle vilja säga att det är tämligen egalt.

SDHL engagerar man sig i först om Luleås damer når SM-final ! Då börjar man kolla när det är dags för match 3 och framåt. Intressantare än så blir Damhockey ALDRIG!!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat:
Ja en så bra inhemsk liga som möjligt lär gynna juniorerna då de får tävla mot bättre spelare. När det gäller damhockeyn tycker jag dessutom att det är extra viktigt så damerna får se hur världstoppen tränar/spelar etc
Kommentera