Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2678882

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ytterst märkliga domslut i slutet på matchen, dödade definitivt Lules chanser att kvittera.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kåge: Tycker precis så. Var bara drygt 5 minuter kvar av tredje perioden och ställningen 2-1 bara. Luleå hade fått stopp på Plastjös spelvändningar och vårt anfallsspel hade till slut kommit igång rejält, när Tyrre fick gå in med Limpan och Ponta igen. Luleå hade då i tredje perioden vaskat fram tre ypperliga målchanser som borde resulterat, Pastjö hade då inget. Bulan släppte in nya Limpanlinan gång på gång och för övrigt ungdomarna i fjärdelinan som presterat bra hela matchen. Medan de andra två mer micclyckade linorna fick begränsat med tid eftersom de inte tillförde något. 2-2 hängde i luften.

Och, OK, riktigt dumt av Tyrre att slänga sina handskar. Men där och då var det en domarkollaps. Plastfolk i plastarenan eldade på med att "han försökte träffa domarna, han överföll domarna med material".

Vad är det för skit? Hade han velat träffa domare med handskar skulle han förstås träffat?

Domarna hade - för vilken gång i ordningen? - tillåtit överfall med klubba på Luleåspelare av någon av Sylvegårdarna: utan försök att ta puck eller något, bara ute efter att skada. Och en skadad Tyrre ilsknade till.

Men hallå! Powerplay 2 min till Plastjö för "abuse of officials"? Efter att Plastjö precis felat och fullt och zebrorna missat det? Och sedan följa upp med matchstraff på Tyrre varpå Luleås farligaste lina krossades?

Hockeydomare borde ju för fan ha sunt förnuft och känsla för hockey. Inse att de själva är medskyldiga, orsakande det hela genom sitt egna misstag. Väga in det hela och ta ett rimligt beslut.

Och matchstraff var ett in i helvete oroligt beslut.

Sedan följde de upp det hela med en diskutabel utvisning på connolly som de kunde släppt eftersom de släppt liknande matchen igenom. Men att i det läget kasta sig fram och lata ytterligare sten i kistan de lagt Luleå i?

Och när Olle frågar en linjemann (troligen från Plastjö förstås) "Var det du som tog utvisningen?"

Ja, då åker Olle 2 min för "abuse of officials"!

Luleå hade chans kvittera och ta matchen.

Men den chansen stal ett gäng zebror utan känsla för hockeyn ifrån oss.

LULEÅ LYCKADES INTE SOPPA PLASTJÖ

Nu talar jag om de första tio minuterna av matchen där Plastjö totalt körde över Luleå, som mötte de ett pojklag. De gjorde precis vad de ville mot ett försvarslöst Luleå, där vi inte försökte stoppa dem med hög press, där vi totalt misslyckades med backchecking och där det sista försvaret mer eller mindre i chock krympte ihop till en minibox djupt nere i vår egen zon. Medan Plastjö sköljde över oss hela tiden med snabbt och perfekt passningsspel.

Har funderat på hur det kan komma sig. När vi kommer med ett lag som vi väntat oss skulle lyckas bättre än fjolårets Luleå, som fick stopp på Plastjö.

Det kan delvis bero på kvartsfinalerna.

Fjolårets Luleå mötte ett Oskars med seriens just då mest effektiva lina. Vi visste att släpper vi dem, torskar vi. Och med det lyckade spelet kom vi till kvarten mot Plastjö och då fick vi effektivt stopp på deras anfallsspel.

Årets Luleå mötte i kvarten ett Gangsteröre som allvarligt talat var skitkassa offensivt och bara satsade på spelförstörande hockey och egna turmål. Detta Öres anfallspel krävde väldigt lite för att stoppa. Så möter vi Plastjö med helt andra möjligheter offensivt. Och när de kör på framåt - som de gjorde speciellt inledningen av senaste matchen - lyckas de totalt köra över oss och vi blir som yra höns.

VAD HÄNDER NU?

Jag har inte givit upp. Luleå har ändå varit nära Plastjö resultatmässigt dessa två matcher. Och uppe i Delfinen kommande två matcher kan vi lyfta betydligt bättre. I frånvara av en indolent orange plastpublik med trumma, men i närvaro av våra egna fans - ligans bästa. Och med ett gäng utespelare som nu fått jävligt klart för sig vad det nu handlar om. I fortsättningen med fungerande Tyrre i stället för fungerande Eklind med Limpan och Ponta. Och förhoppningsvis att Laaksonen kan spela igen.

Jag tror att det finns chans för att ställningen i matcher är 2-2 om tre dagar,

Men zebraatilldelningen kommer att spela roll. Önskar justa domare med spelförståelse så att det blir rättvist och lagen får avgöra. Fast man kanske borde hoppas att vi nu får svaga zebror som konverterar till hemmadomare.

Mer bekymrar jag mig för vårt målvaktsläge.

Warden var mycket bra i går, Tog massor av skott som kunde blivit mål speciellt i första perioden. Det första målet hann han nästan över på med det studsade på axeln in i närmaste krysset. Det andra målet kunde han nog ha hunnit med att få ut spaden på och bryta passningen. En Lassi i form hade fixat det, menPlastjö är luriga och slår dessa passningar en bit ut för att vakten inte ska nå och ta bort. Och två ytterligare Luleåspelare var för veka att inte ta bort pass och passningsmottagare där.

Så Warden gjorde en strålande insats igår. Mycket, mycketbättre än han gjorde matcherna i slutet av serien.

Men en Lassi på sin vanliga toppnivå är säkrare att ha som vakt i ett slutspel. Fast var står han nu? Lassi har varit strålande slutet av serien och mot Gnagsteröret. Men vad hände i första kvarten? Hade han varit på topp då hade vi kunnat sno den matchen? Tappar han det igen, hamnar han i "höstform"? Att han blev ersatt av Warden nu kan vara en fingervisning åt fel håll tyvärr. Kommer han upp igen efter silarna första matchen, och meningen sist?

Ja, det är oroande. Skulle inte bli överraskad om Warden fortsätter med spaden i morgon. Han är bra, men en Lassi på topp vore förstås mer säkert under ett slutspel.
Kommentera