Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2679324

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Oj, 20 sek in på femte perioden smäller apan Sikura in 3-2 för Apan spm vinner också andra matchen efter förlängning.

Har inte sett matcherna men tydligen har Pungen, drabbade av att den viktige vakten Högberg inte kunnat spela, åkt upp till Skellefteå och båda matcherna överraskande varit det bättre laget i matcherna, men torskar båda två i förlängning.

Måste kännas otroligt tungt för pungarne. Nu har de i alla fall med sig att de kan pressa Apa, men samtidigt vet vi att Apan när det behövs har en förmåga att bli bara bättre ju längre matcher eller matchserier pågår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kvalspelet HuVa-Oskars.

Innan detta startade var alla självutnämnda experter överens om att ligans dyraste trupp HuVa enkelt skulle spöa Oskars, som torskat sjuhundra matcher i rad under SHL_s avslutning.

Och ut kommer ett nytt Oskars, som spelar en fungerande hockey och får HuVa ur humör.

Efter fyra matcher står det 2-2 mellan lagen och nu spelas det bästa av tre, varav 2 av matcherna spelas i Jönköping.

Nu spelas femte matchen mellan HuVa och Oskars och den går alltså i Jönköping. HuVa inleder med att äga spelet och får också spela PP två gånger. Bland annat efter en förstärkning av HuVas filmande lagkapten andrepettersson.

Men det står 0-0 efter det och så - plötsligt - smäller Oskars in 0-1! Och efter det har det Oskars kommit in i matchen och haft mer spel än HuVa.

Det här kvalspelet börjar alltså luta fram för Oskars.

I tidigare kval har vi sett lag som inte lyckats inledningsvis utan snarare spela sämre än man tycker att de borde kunna. Och det brukar inte bli bättre, som hade de kvalångestens våta filt över sig och att ingen tränare eller spelare kan komma fri från det.

0-1 efter första perioden.
Kommentera