1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483641 inlägg · 4079 ämnen

Svartvadet. Fest eller pest?

1771069 · » Till forumet


Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
dempa: Kan kan han säkert. Det kan väl alla om det vill sig.
Och tyvärr är det ju sällan rök utan eld. Än om Norberg är en sopa så finns det säkert en sanning där någonstans. Frågan är bara hur förvriden den är. :-)
Han valde väl oss inför säsongen framför SHL lag. Vi får hoppas han fortfarande känner samma. :-)
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Monno: vad vet vi om det där med Karlqvist? kan han verkligen lämna?
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
WarEvryPractice: Ser man Modos problem sen 2007 kan man väl se att det gå lite i etapper med svaga lagdelar.
Det enda som varit konsekvent är bristen på framstående unga egna spelare. Nu snackar jag inte värvade superstars som Nylander. Utan typ Jakobsson typer. Såna som inte satsar på NHL vid 18års ålder.

Men direkt efter guldet var ju målvaktssidan en svag punkt fram till Tellan värvades. Sen en period men väldigt svag backbesättning. Och efter Susse slutade har vi egentligen inte haft en riktigt förste center tills Filppula. Och det gick som det gick för då hade vi istället inga målvakter igen.

Under Uffe var väl laget som mest komplett. Som du säger.
Men det brändes en jävla massa pengar också.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Frontschwein:
Ögnar igenom tråden, har missat de senaste matcherna och ville se vad som hänt. Kände att jag ville kommentera två inlägg.


> Frontschwein skrev: mest mina oroliga nätter kring huruvida man hanterar spelarrekryteringen, lagbygge, öppenhet mot oss dyrt betalande fans mm.. Dela gärna era åsikter


Ja, det är sant, det är inte lätt att vara Modo-it. Men själv tycker jag nästan det var jobbigare när Näslund var GM. Man kände att vi var lite nära att etablera oss som topplag, men de lyfte aldrig. De hade varit så viktigt att få framfång med Markus och Peter som GM.

Sedan var juniorsatsningen med Anders Forsberg en nagelbitare. En tänkt långsiktig satsning som kraschade. Inte bra för nattsömnen :)

Nu är kollapsen fullbordat faktum, så jag ser på situationen lite lugnare än tidigare.

Hoppas iallafall att den efterföljande debatten får dig att sova bättre. Min åsikt är att scoutingen är för dålig, men samtidigt ska man tänka på att det är extremt lätt att vara efterklok.

Jag menar ta Hanses som exempel, kommer han vara fågel eller fisk?

Det är också extremt lätt att vara skeptiskt till allt MoDo gör. Verkar finnas några skribenter här som sågar allt MoDo gör, och det är ju inte så konstruktivt.


> Ivandrago skrev: I övrigt så vore det väldigt intressant att känna till alla löner i SHL, då skulle man kunna bedöma mkt bättre


Ja, med lite insightinformation från några agenter och någon sportchef skulle man nog kunna få en heltäckande bild av lönenivåerna. Jag menar vi har både klubbarnas bokslut samt skatteverkets siffror. Med det skulle man kunna luska ut lönerna rätt långt.

Jag hoppas verkligen att MoDo sitter på en databas med vad alla spelare i SHL och Allsvenskan tjänar. Så att de kan gå in och fynda. De klubbar som har den kollen får ju en enorm fördel. Alternativet, att inte ha koll, det blir dyrt.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
NuMo:
Vilket liv det skulle blivit på forumet om AJ åkt hem direkt efter en förlust, ( särskilt efter en 6-2, där man släppt in 4 i sista perren) med efterföljande psykologiska analyser innefattandes de sakliga uttrycken "flint" och "adhd". Det hade nog varit lite tjafs om dålig förlorare oxå ;)
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
kulltorp:
Kör hårt :):)
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
NuMo: Jo, AJ ansåg att Modo skulle haft en betydligt större ledning etter första perioden, men att domsluten i senare delen av perioden var i mångt och mycket horribla.
Att han skulle tyckt att Modo var bättre i andra perioden är verkligen helt nonsens.

Jag upplevde AJ som lite kaxig inför och efter matchen, men att han var rätt tydlig med det och jag gissar att det var för att han ville trissa upp derbystämningen ännu mer.

Fasen vad häftigt med så många derbyn i vinter... Löven lär kunna skicka ännu fler åskådare än Timrå...
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
kulltorp:

Det AJ sa var inte att Modo dominerade hela matchen. Det var din fantasi som sade att han sa så. I alla fall i intervjun efter matchen som jag lyssnade på.


Däremot sa han att Timrå inte hade en suck. (Eller liknande ord i betydelsen att Timrå den här matchen inte hade en chans.) Han betonade dock att Timrå ägde andra perioden och att det hade kunnat gå illa om inte Modo hade kommit ut på det sätt de gjorde i tredje. Han tyckte däremot att Timrå kom in i matchen p.g.a av horribelt dömda utvisningar som drabbade Modo. Om det var enögt sagt eller inte vet jag inte riktigt.

I ödmjukhetens tecken så betonade han också att det var lätt att vara kaxig den här matchen när det gick så bra. (Jag får ju kanske äta upp det redan nästa match (typ), lade han till som bisats.

Vad Timrås tränare sa vet jag inte, för de åkte ödmjukt hem utan att berätta det.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
kulltorp: Glömde bort att nämna AJs ödmjuka inställning efter vinsten mot Timrå.
Modo dominerade hela matchen sa han...nja..ska sanningen fram så ägde modo första 10, andra halvan av första perren var Timrås knappt.
Andra perioden var Timrås till 100 procent.
I sista viker vi ner oss och bjuder in Modo med felpass på felpass.
Men varför försöka förvränga verkligheten AJ? Försök vara lite ödmjuk...men det vet vi ju att du inte är egentligen.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
foppamodo: Jo, han har varit en av våra bättre forwards alltid legat i topp i poängligan i Modo och spelat ett riv och slit spel. Med det sagt så menar jag inte att han varit bra i SHL för det.

Betydligt fler spelare som kommit och gått i Modo dom senaste 10 säsongerna som varit en större besvikelse än Skröder, och då är det illa.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Knerten:
All cred till skröder, men oavsett poängskörd har han inte varit en av våra bättre forwards.
Tyvärr för mig kanske senaste säsongerna spelat in mycket.
För mig är det dåliga centrar sen susse slutade som helt klart varit det stora problemet.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
foppamodo: Sen när har Modo bara värvat poängmakare? Dags att ta en koll på hur laget har varit uppbyggd år för år, snarare att vi haft för många som ska ha varit "grym defensivt".

Ett lag ska vara samspelt, det ska vara en bra mix, den mixen har vi haft. Bara det att dom flesta spelare har varit för dålig, vi har haft för hög tro på vissa spelare.
Och när spelarna har varit bra så har dom stuckit. Titta på Milan Gulas, kunde spelat i KHL utan tvekan men han stannar kvar i FBK.

Dags att se sanningen i vitögat, Skröder har varit en av våra toppspelare men efter Susse slutade så har han inte varit bra men han var en av de bättre forwardsen i laget. ÖVERTRO år efter år.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Skröder gjorde 1 mål idag igen.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
jämtland: Ha ha.. Jag brukar också bolla med ord så puckat som det låter. ;)
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Eller: Den jävla cyniske cumiskey😉😆😆😆
Ta inte illa upp 😊 Inget annat än min hjärna som ser ord associationer 😊
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Eller: Cumiskey såklart
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Cyniskes nätar
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Carl Lejonkräk: det gör ont att se Saik-Frölunda 7 spelare som spelat i Modo.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Tarasov:
Sluta snacka om individuell skicklighet, jag tar alla dar i veckan hellre 1 spelare som är grym defensivt som jobbar för laget o kanske inte gör några poäng.
Modo värvar bara poängmakare och hoppas att alla ska göra slitjobbet?
Så horribelt dåligt byggt lag så det är skrämmande, går inte bara att ha målskyttar i ett lag som knappt jobbar tillsammans.
Så att säga att vi har kvalite för top 6 köper jag aldrig, spelar ingen roll hur mycket poäng dom gör individuellt är ju en lagsport som kräver hårt arbete och olika roller i ett lag.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
J F K:
Att Whitney går sönder har jag inga problem med, sånt händer.... Frågan är om potentialen för
Welch
Whitney
Heshka
Hedman
Torp
Djuse
DP, Runesson,Albin C

är hög. Varken Hedman el Torp rosade marknaden säsongen innan, Djuse kan jag se potentialen i men inte heller han hade rosat marknaden. Mitt inlägg tidigare var ett svar t Atomen och trådens generella tema. Vilken potential man ev kan se blir väldigt olika. I övrigt så vore det väldigt intressant att känna till alla löner i SHL, då skulle man kunna bedöma mkt bättre
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Tarasov: om Heshka är ointresserad i ett par månader har väl inget med potentialen dom diskuterades stt göra. Givetvis hade han behövt vara bättre och den överlägset bästa backen på försäsongen Whitney hade gärna fått vara hel.
Djuse var bedrövlig ifjol, men att han värvats till saik säger en del.

Men, svartvadet får verkligen stå tull svars för eb urusel rekrytering av tränare och målvakter.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
atomragnar:
Kan hålla med om att vi hade en 6-7 fw som var bra med SHL mått mätt. Målvaktssidan är väl uttömd(dömd). Men backsidan var väldigt svag. Welch kom upp i godkänd nivå.... Men resten, höll de allsvensk klass? Heshka var rätt ointresserad de sista två månaderna. Torp är avhandlad. Osv
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
J F K: Assist på Djuse
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Carl Lejonkräk: Jag tippade Brynäs åtta till tia och sågades rejält för det.

Fast din argumentation är trots allt konstig. Jag är sjukt medveten om att målvakterna var dåliga, men du belyser ju inte ens de. Hela min argumentation var ju att om vi haft bra målvakter, men med en dåres envishet verkar du inte läsa eller förstå det.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
J F K: Jag håller på Modo absolut.
Att Brynäs var sämst under en period kvittar när tabellen summeras efter 52 omgångar eller? En skitsäsong som vanligt för Brynäs oavsett.

En sak är klar och det är att du känner dig provocerad och det är ju tråkigt men det innebär inte för den sakens skull att jag provocerat.

Jag tippade Modo på kvalplats och sågade Huras innan säsongen och blev i vanlig ordning kallad för provokatör av dig och inte ens med facit i hand ger du dig om truppens styrka, talande måste jag säga.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
J F K: För att förtydliga.
Jag skrev att Modo hade tillräckligt bra utespelare för att kunna nå slutspel, om man haft väldigt bra målvakt och tränare.

Du argumenterar emot svartvadet där vi har precis samma åsikt. Dvs att han inte alls lyckades. Du skriver också att vi hade alldeles för dåliga målvakter, vilket var precis min poäng och vad jag också kritiserar svartvadet för.
Dvs, du håller med det mesta jag skrev, trots att du tycker att jag hade helt fel. Du talar emot dig själv...
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
atomragnar: Du skriver att målvakterna var för dåliga, vilket precis var min poäng. Du svarar i princip inte ens på mitt inlägg, utan svamlar om helt andra saker.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
J F K: nej de var inte bra.

Du måste se "return om investment", jag tror skulle du jämföra det mellan shl och allsvenska sportcheferna - är svartvadet cementerad i botten.

Filppula var bra men de var knappast något som var en produkt av svartvadets scouting och kunskap. En bra center som producerat var ledig svartvadet värvar in per panik.

Sedan hur kan man ens påtala att han gjort ett bra jobb. Det var övertydlig hela året att Modo var för veka på målvaktssidan. Ändå förstärker han på andra poster. Köper ej argumentet att ingenting fanna tillgängligt - en bra sportchef hade haft d som prio och löst det. Åtminstone tagit in en ersättare försökt - han visade nog inte ens intresse för honken.

Spelarna i relation till pris var knappast bra ifjol. Sen är det svartvadets ansvar att värva spelare som kompletterar varandra. Bygga ett lag - totalt misslyckande.

Jag ifrågasätter om han har rätt typ av kunnande för denna post. Han var en fantastisk spelare och har gjort massor för klubben men nej det är inte = bra sportchef - tycker det är dumt att försöka ta hans rygg bara för han är en legend i klubben. Han har en ledningsroll nu och då får han kritiseras se bara på alla bolagsledningar knappast vinden inte blåser kring dem.

Han är den som måste bort först får att få en riktigt #återväxt - räcker ej att komma på en bra hashtag och finurligt "byta namnet/designa om posten för kulisserna".

Håller med Lejon.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Carl Lejonkräk: Då tycker vi olika, men bara en av oss håller på Modo och den andre är mest ute.för att provocera så... Sanningen kanske ligger mitt emellan...

Själv tycker jag att Thomas, wilson, Welch och många andra var riktigt bra förutom de svenska spelare som listades.

Gällande tabellplacering var Brynäs näst sämst i hela shl efter jul. Endast Karlskrona tog färre poäng. Hade man nästa sämsta spelatruppen efter jul?
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Gavelo: Jag håller absolut inte med, Mido hade en väldigt tunn trupp med förvisso några bra spelare men många höll ju knappt SHL klass. Tabellplaceringen speglar nog ganska bra kvalitén på spelarna individuellt.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Carl Lejonkräk: Som lag hade Modo ett på papperet otroligt skickligt lag, som JFK skrev så hade vi nog spelat slutspel med en bättre målvakt och en bra tränare och det har ju även vissa sk experter också sagt.
Den individuella skickligheten spelare för spelare var otroligt hög i Modo, topp 6 säger jag, men igen som JFK skrev så är detta lite meningslöst att diskutera då sportchefen ändå har det yttersta ansvaret.
Detta är MIN syn, sen får du ju tycka annorlunda såklart
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Gavelo: Håller med i det du säger de är alla bra spelare men du påstod att Modo hade topp 6 om man ser till kvalitet på spelarna eller vad du nu skrev och där är du ute och cyklar.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Gavelo: Hade Modo haft en bra målvakt och börjat säsongen med en riktigt vass tränare tror jag att vi spelat slutspel eller i alla fall kvalat för det. Nu hade vi dåliga målvakter och den för shl förmodligen sämsta tränaren på många år (dock verkar Huras fungera i mellaneuropa).

Iofs menlös diskussion då sportchefen ansvarat för allt det.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Carl Lejonkräk: Men snälla ge dig, Olofsson var riktigt bra, Emil Pettersson var otroligt bra, possler är individuellt riktigt bra, Calle Grundström fantastisk, filpula en toppspelare och det finns några namn till som var och är bra, MEN som lag var Modo svaga
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Carl Lejonkräk:
Tänkte mest på Fronts. nattsömn, det får ju inte bli nattsvart;)
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
McFire: Precis .Att hävda att vissa spelare är skickliga är oväsentligt om laget presterar dåligt. Vidare rekryterar han tränare som också är högst delaktig i hur laget presterar.
Sen att han varit något bortförklarande är nånting som inte direkt bidrar till att förtroendet ökar.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Gavelo: "Jag skulle vilja påstå att individuellt kvalitémässigt så var Modo topp 6 i ligan"

Nej, nej!!! Se bara på dem Modo tappat hur många är toppspelare denna säsong?? Du är helt fel ute, det var inte många spelare som höll någon hög klass i Modo förra säsongen.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Gavelo: Svartvadet som sportchef har varit katastrof, det råder det väl inget tvivel om? Har Modo någonsin presterat så dåliga resultat som man gjort under hans ledning?
Oavsett om han gjort några bra värvningar eller inte så har han varit ansvarig för den sportsliga delen, dvs samtliga spelare och samtliga ledare.
Resultatet är helt bedrövligt, helt värdelöst.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Carl Lejonkräk: Emil Pettersson var en riktigt bra stöld från Timrå, även Ludde Nilsson från samma klubb var bra förvärv.
Sen tycker jag Wilson var bra, helt värdelösa värvningar har svarten inte gjort, man får ha i åtanke att fjolårets lag underpresterade som lag även om det fanns enormt individuell kvalité.
Jag skulle vilja påstå att individuellt kvalitémässigt så var Modo topp 6 i ligan men som lag var man överlägset sämst.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Tarasov: Filppula var förvisso en bra värvning men han kom in som en panikvärvning i ett desperat försök att rädda kontraktet vilket i slutändan inte är ett gott betyg till Svartvadet.
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Frontschwein: Märklig fråga , det mest konkreta är väll resultatet på matcherna? I slutändan handlar det om att bygga ett lag och vinna matcher...
Om han vore den mest lämpade för jobbet, vad hade det då inneburit om vi haft någon annan, div 1?
Kommentera

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Frontschwein:
Filppula verkar iaf i efterhand ha varit en bra värvning,
Kommentera

Svartvadet. Fest eller pest?
Snälla nån! Kan någon ge mig konkreta svar på vad Svarten gjort "bra" sen han tillträdde som GM och om han förtjänar att behålla posten? Motiveringar till varför kaptenernas kapten ska vara den MEST LÄMPADE FÖR JOBBET? Ser gärna motiveringar till JA och NEJ? Efterlyser saklighet, inte smutskastning eller smör. Jag skiter i resultatet på matcherna eller AJs coachande utan detta är mest mina oroliga nätter kring huruvida man hanterar spelarrekryteringen, lagbygge, öppenhet mot oss dyrt betalande fans mm.. Dela gärna era åsikter. mvh
Kommentera

1771069 · »