1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484570 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1170680

Sv: RE-building the future 09/10
spud: Är inte 30-åringar med dalande karriärer osäkra kort? Äh, jag orkar inte med dig och dina månadsblödningar, jag går och gör något annat istället.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 09/10

shinzawai: Jag har inte sett dagens match, men jag har sett en hel del träningar i år. Och jag tänker bemöta ditt påstående om tunn trupp på ett väldigt seriöst sätt.

För det första, vi har seriens bästa förstakedja. Nuff said.

För det andra, vi verkar ha en väldigt stabil backuppsättning. Jag tror att det är länge sedan vi såg en så pass bra sexa som vi har nu. Timmy är kung, både Hasse och Hållberg verkar fått en nytändning, Sondell är ett säkert kort och både Pikkarainen och Mojzis verkar vara bra värvningar. Pikkarainen kan bli årets överraskning.

För det tredje, det ser ut som att spelare som Svarten, Salle och Steen är mycket mer harmoniska i sitt spel, jämfört med förra året. Jag tror dessa spelare kan hitta tillbaka till en roll som mycket kompetenta elitseriespelare. Samtidigt är Josh Green en spelare som verkar lovande. Han spelar än så länge väldigt transatlantiskt och det har vi saknat.

För det fjärde, Enström kommer ta ett stort kliv framåt i år, bara vi spelar med fart. För det man sett av honom är väldigt positivt. Han har bra fart på rören och hans avslut har hållit hög klass på träningarna.

Jag säger därför så här. Vi har en förstakedja som inget lag kan matcha, vi kommer ha två mycket stabila ES-kedjor bakom dessa och vi kommer ha en fjärdkedja där intressanta namn som K Forsberg finns. Att du väljer att döma ut honom, utan att ens sett honom på is är bara tröttsamt. Han har kanonfina testvärden och han har gjort bra ifrån sig på isen av det jag sett. Och Tukko vill jag behålla, han kan tillföra tyngd till tredje och fjärdekedjan, utan problem.

En sak som jag anser vara den viktigaste punkten, är att de verkar ha roligt igen. De är ett lag, inte en massa individer som har egna problem. Man tjoar, skrattar, småjävlas och alla verkar ha glimten i ögat. Det lag som ställer upp på isen är just det, ETT LAG.

Lägg därtill att vi vet att en eller kanske två forwards till är på gång in. Och jag anser att vi har en trupp som matchar de flesta lag i ES, bortsett från HV, FBK och Frölunda. LHC har t ex stramat åt ekonomin betänkligt och har även de en rätt så tunn trupp. Lag som Timrå, SkAIK, Luleå och Brynäs har inte några breda och skräckinjagande trupper. Rögle, SSK och DIF ser direkt svaga ut.

Så jag anser att din kritik är väldigt överdriven, även om det du säger om tunn trupp äger viss riktighet. Jag tror vi kommer sluta femma-sexa, något som jag tycker är klart godkänt, för att inte säga direkt bra, med tanke på de förutsättningar som funnits vad det gäller ekonomi och läget i Hockeysverige, rent generellt.

Kommentera

Sv: RE-building the future 09/10
shinzawai: Du kan ju fundera över varför du tycker som du gör, och försöka få ner det till något som liknar en rödtråd?

Kul att du har problem med mina spydigheter medan du själv är ett föredöme.
Kommentera

Sv: RE-building the future 09/10
shinzawai: Kan ni inte sköta er på Hockeysnack som jag gör?
Kommentera