1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482973 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1702376

Sv: Apropå ingenting...
ULTIMAVICI: Ja jag har ju faktiskt full förståelse för att DN väljer att inte granska anmälningar från privatpersoner.
Det kan ju leda till att man får granska typ 10-20 ärenden per omgång i såna fall...

Dock måste referensgruppen verkligen fundera vad dom pysslar med. Tycker per automatik att alla tacklingar som tar i huvudet ska granskas. Av ren princip. Fäller man sen bara 1 av 10 så har man i alla fall visat att man kollar på allt och ingen är säker.

Nygren plockar huvudet på en kille som är i full kamp med en annan spelare. Att det inte ens blir en anmälan är ju faktiskt skandal.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Monno:

Jag håller med till 100%. Dom måste vara väldigt restriktiva med detta. Deras argrument är ju i princip vattentäta också.

Om varken deltagande klubbar, domare eller situationsrum med referensgrupp tycker att det är något så är sannolikheten väldigt hög att det faktiskt inte är något.

Just i det här fallet så är omständigheterna sådana att domarchefen uttalat sig, trots att han inte ska och absolut inte ska när det handlar om en förseelse som rör hans favoritlag. Det påverkar såklart situationsrummet som kanske inte ens tog upp situationen med referensgruppen. Det vet vi inget om. Lärking kanske tar alla ärenden med Peter A innan han fattar beslut om eventuell anmälan, det vet vi heller inget om.

Dessutom har det drabbade laget bestämt sig för att aldrig själva anmäla. Därmed hamnar situationen i ett rättslöst läge där den inte ens värderas av den enda instans som faktiskt har delegation på att besluta i disciplinära ärenden i SHL.

Därför anmälde jag. Nu har de åtminstone chansen att granska och besluta.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Det är precis min åsikt också. Hellre granska och fria än att inte granska alls.
Kommentera