1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483857 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2524301

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Bad_Brett: Nu älskar jag Bob Dylan… men jag håller med dig i stora drag. Viljans vackra namn gör ingenting för mig. Sen har det absolut blivit fin stämning i samband med den vid ett par tillfällen ändå. Känner bara inte att den är särskilt starkt kopplad till klubben på något sätt. Den… dök bara upp nån dag?

Jag hade gärna sett att ett initiativ för en ny hymn med någon sorts lokal förankring växte fram från supporterhåll.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
KB65: Jag är så old school att jag vill ha tillbaka Jerry Williams "Git it" när vi gör mål. Den måste ju ha körts i minst 15-20 år vid MoDo-mål?! Något har säkert bättre koll än mig på historia!

Har aldrig gillat Jerka´s musik överhuvudtaget, men det där var liksom "vår" måljingel.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
KB65: Jag älskar också Dylan. Däremot gillar jag inte artister som försöker lista ut vad som har gjort Dylan stor och sedan försöker apa efter det.

Personligen gillar jag när klacken och/eller laget involveras som "Nu tar vi dem", "Den gliden in" eller "Ingenting kan stoppa oss". Bengt Ivan featuring MoDo Hockey & Lumberjacks hade varit coolt.

Eller så hade man kunnat anordna en ny tävling, där det vinnande bidraget spelas in tillsammans med A-laget och Lumberjacks.

Jag kanske raljerar, men som sagt, det känns fel när hymnen är skriven av en person som började intressera sig för ishockey och följa MoDo ett par år efter SM-guldet i samband med att Peter Forsberg gjorde comeback. Hade det rört sig mer om en generisk sportdänga, som "MoDos armé!", hade jag varit okej med det, men "Viljans vackra namn" är uppenbart skriven för att väcka känslor av nostalgi.

Älskar nostalgi-låtar, men just "Viljans vackra namn" fungerar inte för mig. Här är facit på hur man gör det på "rätt" sätt:

Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
KB65: Håller med. Har inte riktigt förstått storheten i låten heller, men smaken är ju som rövva. Det är inte direkt Snart skiner Poseidon-klass på låten.

Men den har alltså inte spelats på ett tag på hemmamatcherna? Är det därför det är sånt tjat? Blir spelarna inte peppade av den tycker jag vi låter bli att spela den😁
Låst ämne