1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482261 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2688393

Sv: Apropå ingenting...
J F K: som nån som jobbat en hel del med rekrytering, visst det är svårt. Men både finnen och huras var grova missar som absolut hade kunnat undvikas. Ska jag spekulera tror jag det är vanligt i hockeyvärlden att man lätt går igång lite på tränare x och låter det styra i alldeles för hög utsträckning. Luras tyckte jag verkligen kändes som lite storhetsvansinne. Är det verkligen läge att hitta på en helt ny defensiv i shl när Modo låg där man låg?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
grimiss: I efterhand går det alltid att se vad man gjorde för fel. Till Huras försvar så hade han ett riktigt bra track record i europa och verkade förstå hur man skulle spela. Någonstans gick det fel gällande strikt man-man och jag tror att Huras helt enkelt lurades i princip. Sade sig vara flexibel, men i realiteten var han inte det. Björn Hellkvist hade också samma hårdnackade inställning till att det hans väg eller ingen.

Själv minns jag fortfarande när vi gjorde en storskalig rekrytering. Den med överlägset bäst cv och som verkade som klippt och skuren var urusel. Han gick vidare till en annan tjänst hos ett annat företag senare och även där insåg man att hans cv vida översteg hans kompetens. (Han hade nog varit inblandad i allt som stod i cv, men där var det tack vare andras snarare än hans förtjänst att det gått bra). Ett par av de som var mest tveksamma var också de som lyckades bäst.

Löven har väl kört Fagervall flera gånger. Han har lyckats en gång som tränare på riktigt och då hade han Kimby assisterande. Det är inte Fagervall som HC som egentligen varit problemet annars, utan att man inte hittat en assisterande som kunde täcka upp det Fagervall inte klarat av. Dvs, det rent taktiska. Jag tror att det är väldigt mycket samma sak i (tränar)rekryteringar. Det är ofta förutsättningarna som avgör om det blir bra eller dåligt. En back som Byström kanske är väldigt bra med rätt backpartner i rätt spelsystem. Ruohomaa är en lysande värvning när han kan spela sitt spel som förstacenter, men usel när han förväntas åka mycket skridskor och hamna längre ned i hierarkin.

Kort sagt tycker jag att det där med eliteprospect-scouting definitivt har sina nackdelar. Vi jämför de få siffror som finns att tillgå och kan tvärsäkert dra slutsatser känns det som.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Byström har såklart inte krävt att han ska spela i första backpar och MoDo har såklart ingen tanke på att spela honom där heller.
Kommentera