1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482821 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2700969

Sv: Apropå ingenting...
MoDo Hockey 24/25

Olle
Lassi
Eltonius (Lån till HA)

Hägg - Bernhardt
Winberg - Näsen
Clurman - Rundblad
Byström - Berg

Ranta - True - Södergran
Aagard - Jasek - Olofsson
Woods - Vigneault - Melnick
Ohlsson - TJ - OP

Bänk: Niederbacher

Södergran och Ranta, två solospelare som kommer förstöra för andra om de spelar i en annan lina. True där framför kassen och stökar medans Söder och Ranta soloåker. True får en utpräglad defensiv roll i den kedjan eftersom Söder och Ranta inte kan försvara.

Aagard får jobba ettrigt framför kassen som han brukar göra, medans Jasek får lägga flippmackor till Olofsson på högra tekningscirkeln. Olofsson kommer skjuta en hel del och missa vilket Aagard kommer kunna utnyttja och plocka in ett par icakassar på retur.

Woods och Vigneault vet vi att de har ett bra samarbete och tror vi kan få ut mycket poäng från den här duon. Melnick som tredje nordamerikan i den kedjan med bra samarbete och passningskvalité.

I fjärde tycker jag LP kan få byta med Ohlsson och OP samtidigt som vi försöker spela in TJ mycket.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Har hellre Niederbacher istället för Södergraner med Rantaer och Truer.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Niederbach har så sjukt mycket större potential än Södergran. Om Nieder bara kan få in i sin skalle att sluta ge bort puckar i farliga lägen så blir han en bra spelare. Han har en helt annan offensiv uppsida än Södergran som bara sysslar med sina piruetter och soloåkningar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Kan nästan lova kval nedåt om vi ställer upp sådär.
Att kombinera en offensiv back med en defensiv funkar nästan aldrig, så Hägg med Berna är ett recept för katastrof då dessa aldrig kommer att få till ett samspel då det är 2 helt olika spelartyper. Skall man kombinera en offensiv med en defensiv så måste det finnas tillräckliga kunskaper av båda i båda riktningarna för att det skall fungera. Hägg åker aldrig över röd, så defensiv är han.

Sen att sätta Ranta med södergran där båda är ganska svaga bakåt känns otroligt riskabelt och det är stor risk att man vaskar Ranta rätt hårt, den killen är nog den i laget som har störst uppsida så med rätt träning så är han en potentiell storspelare i Shl.

Sist ska man absolut inte bänka Niederbach, han är för bra för att sitta på bänken, han kommer mest troligt gå in i 3:e kedjan med Sam och Södergran alternativt centra 4:e beroende på TJ’s utveckling
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Niederbach framför Södergran alla dagar i veckan.
Kommentera