1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483565 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2701961

Sv: Silly season
Peja: Ja, Andréns slutspel vid guldet var inte alls imponerande. 0,25 insläppta per match, men det var Växjö och deras makalöst defensiv skulle jag säga.

Källgren har faktiskt inte särskilt bra siffror på andra sidan. Det är lite som vår Eriksson Ek faktiskt.

Jag tror helt enkelt att det inte fanns särskilt många målvakter att välja på, vilket är ett stort problem när man går upp. De flesta bra är redan tagna och som nykomling får man en slags nykomlingsskatt på många procent för de flesta vill inte spela i ett lag som garanterat tippas i botten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: Er Eriksson Ek hade väl inte stått en enda SHL-match när ni värvade honom? Kan se vissa likheter mellan hans och Källgren ytliga stats i Nordamerika, men för mig är det märkligt att jämföra en SHL-guldmålvakt med någon som aldrig hade spelat i SHL vid tidpunkten. Den ena har bevisat att han kan vinna SM-guld, den andra har inte gjort det. Sen har fler målvakter vunnit med Växjö, men känns konstigt att SM-guldvinnande ska vara ett argument mot Källgren och inte för.

Tror du har rätt fel i målvaktsmarknaden också. Den här gången var det ganska gynnsamt att inte ha några målvakter på kontrakt, eftersom jäkligt många andra SHL-klubbar är fulla på målvaktssidan och många svenska AHL-målvakter sitter på utgående kontrakt. Vi får se vem som blir komplement till Källgren i Brynäs. personligen skulle jag vilja se Voutilainen i SHL om han är skadefri. Kanske blir det vår egen Felix Sandström.
Kommentera