1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483179 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2703916

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Du fattar väl att det blir lite larvigt när du håller på såhär och ljuger för dig själv? Jag ska vara objektiv och säga lite om ert lagbygge. Ta det inte personligt för jag har sågat många i mitt eget lag också, vilket flera härinne kan bekräfta.

Du säger alltså att tredje poängsstarkaste back i hela Liiga bara tar plats som femteback i ert lag? Det måste betyda att hans offensiva förmågor fullständigt suddas ut av hans bristfälliga defensiva spel. Att spelare som Kinnvall, Bertilsson skulle sättas högre upp än en sån spelare?

Ni har värvat en målvakt med Olle Eriksson Ek siffror. Ni har värvat en utpräglad offensiv spelare som ska spela i världens mest defensiva hockeyliga. Ni tänker också värva Djoos som alltså inte ens mäktar med plusstatistik i NLs tredje bästa lag?

Greg Scott är för gammal och har gjort sitt. Han producerade alltså 19p på 35 matcher i HA och stannar inte Greg stannar inte Benn. Silfverberg och Lindblom klart intressanta, men båda var inga stjärnor direkt i sina lag på andra sidan atlanten. Silfverberg klart på nedgång, men Lindblom kanske har någon till växel att ge.

Kopacka och Indrasis ska gå från hawaiihockeyn där deras utpräglade offensiva spelstil frodas, till världens mest defensiva liga. Indrasis med sämst statistik i sitt lag i tyska ligan ska helt plötsligt blir en duglig SHL-spelare? Svårt att tro. Jag tror att han är slut. Kopacka kanske har lite att ge, men även han är för offensiv.

Stommen med Bertilsson, Rödin och Larsson är två år äldre och sämre. Spelade ut er ur SHL och ska nu efter ett år i HA hävda sig bättre i SHL. Det tror jag tyvärr inte.

Vad är det som rättfärdigar den här hybrisen och som ska göra att ni vinner SM-guld?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Tack för inputs. Du har dock fel i att Indrasis frodas av allsvensk hawaliihockey, han har en magnifik KHL-karriär bakom sig och kan mycket väl gynnas av SHL:s mer strukturerade spel.

Den som jag tror kommer vara mycket bättre än under senaste SHL-säsongen är Kinnvall. Han hade brutala skadeproblem 22/23 och var förmodligen inte i bra fysiskt slag under hela den säsongen. Nu är han i en helt annan form. Hockeyallsvenskans överlägset bästa back i 5mot5 om man ska tro grabbarna på hockeylabbet.

Tror du underskattar Djoos också. Du har tydligen hängt upp dig på +/- men detta är alltså förstabacken i ett schweiziskt finallag vi snackar om. Det är inte varje dag som ett SHL-lag norpar toppspelare från den ligan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden:
Kul att du förklarar på ett bra vis och inte dra fram sågen jämnt😉
Konkret och saklig och håller till ämnet och inte personliga påhopp!
Respekt! 👍🏼
Sånt här gillar jag när man förklara grundligt sina tankar. Det blir bättre förståelse för andra 😊
Kommentera