1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484193 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2704330

Sv: Silly season
Frontschwein:
Jag har en mycket mer optimistisk syn på lagbygget. Hinken har hittills knutit till sig fyra landslagsmän och bara tappat en enda spelare som han verkligen ville behålla.

Jag tycker det blir mest rättvisande att jämföra med den trupp som avslutade säsongen, slog HV71 med 4-1, hämtade upp 0-2 mot Luleå och pressade blivande finalisterna Rögle till förlängning borta i sista omgången.

Där spelade Sam Vigneault i förstakedjan med Danny O’Regan, medan Kyle Topping centrade tredje bredvid Walli. Hur många här håller O’Regan högre än Olofsson eller Topping högre än Jasek?
Eller tror att Walli skulle ha dominerat i Mora som Måns Carlsson?
Vi har också ersatt en medioker Rubins med Winberg, som var en hårsmån från att ta plats i Finlands VM-trupp. Brickley behöver ersättas – men där är det alltså en ny förstaback vi jagar i klass med Robert Hägg.

Och allt vi vet om målvakters utveckling talar för att Lassi Lehtinen kommer vara minst lika bra vid 25 års ålder som han var vid 24.

Överlag är truppen oerhört utvecklingsbar. I hela laget har vi endast 2 killar som passerat 30-strecket.
Samtidigt har vi 12 spelare (planerade utlåningar ej inräknade) som är 25 år eller yngre och som därmed har alla förutsättningar att fortsätta utvecklas.

Till sist: Med tanke på att Modo var bankrutt när Widebro tog över, och idag har 22,1 miljoner i eget kapital, är jag väldigt glad över att han sköter ekonomin på det exakt det sätt han gör.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
*1921*: Spännande att se Winberg. Finländarna verkar kunna gå hur som helst nuförtiden. Brynäs värvade Niklas Friman för ett par år sedan, han hade vunnit både VM och OS säsongen innan men har ärligt talat snudd på oduglig i Brynäs. Ibland var han godkänd men ofta rent av svag, egentligen aldrig bra. Men man har ju också sett finländare som verkligen levererat i SHL.
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: DU kan hockey!!
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: Widebro är en stor anledning att Modo mår så pass bra! Riktig kung! Huvet på skaft och äkta Modohjärta!
Kommentera