Övrig hockey

10027 inlägg · 1131 ämnen

Inlägg #672598

Sv: DIV 1 !!!

Metal Guru: Ja, de officiella fakta som finns på webben nämner enbart snabba mål i elitserien samt proffshockey och då givetvis i huvudsak NHL. Hockeyligan.se har följande fakta:

"Snabba elitseriemål

Per Eklund (Djurgården) gjorde två mål på åtta sekunder borta mot Malmö IF den 17 november 1996.

Håkan Loob (Färjestad) gjorde två mål i numerärt underläge på 10 sekunder börta mot Västra Frölunda den 5 december 1991. Ingen annan har lyckats göra två mål i numerärt underläge under ett och samma byte i elitseriehistorien.

Hans Särkijärvi (Djurgården) sköt två mål på 11 sekunder inär hans Djurgården mötte Färjestad hemma den 6 november 1975.

Benny Andersson antecknades för två mål inom loppet av 15 sekunder när hans Färjestad mötte Djurgården hemma den 30 oktober 1975.

Markus Näslund sköt två mål inom loppet av 22 sekunder i power-play i första perioden när MoDo besegrade HV71 borta med 5-4 i senaste omgången.

Snabba proffs-mål

Nels Stewart gjorde två mål på fyra sekunder när Montreal Maroons mötte Boston Bruins den 3 januari 1931.

Bill Mosienko hann med att göra tre mål på 21 sekunder när Chicago Black Hawks slog New York Rangers hemma med 7-6 den 23 mars 1952.

Anders Hedberg nätade två gånger på 48 sekunder från start i första perioden när Winnipeg Jets mötte Quebec Noriques hemma i WHA-ligan den 26 december 1977.

48-årige Gordie Howe (New England Whalers) svarade för proffshistoriens snabbaste kvitteringsmål när han gjorde 1-1 endast tre sekunder efter att Kenny Linseman gett Biringham Bulls ledningen med 1-0 efter tre minuters spel i första perioden hemma den 10 mars 1978 i WHA-ligan."

Kovlands två mål på åtta sekunder är alltså jämförbart med Pelle Eklunds båda kassar. Nu är detta på en rätt så låg nivå, och det skulle väl inte vara konstigt om det satts rekord som slår detta, ja, då det lär vara något enklare att lyckas med det på en så pass lägre nivå.