Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1646173

Sv: Nykomling

Sven Sewage:

"För att summera... just nu debatterar vi med diverse avundsjuka MoDoiter om vem av våra föreningen som just nu driver utvecklingen i svensk hockey "

Nej du det där är ditt egna hittepå. Det är du som hävdar att SAIK driver svensk hocky framåt och jag undrar hur man kan säga det samtidigt som man inte investerar i damhockeyn. För mig är SAIK inte en förebild på iaf den punkten. Har aldrig påstått att modo är ledande och driver utveckligen av svensk hockey, däremot kan jag välja att lyfta fram att vi drar vårat strå till stacken genom att utbilda juniorer och släppa fram dessa. Men att påstå att vi är ledande har jag aldrig gjort. 


Svarskommentarer

Sv: Nykomling

Rytter:Drar man in damhockey i det hela är men ute och simmar i djup dynga.

Anledningen att AIK lade ner damlaget var att man helt enkelt inte hade ett lag. Alla ledande spelare hade redan skrivit på för andra klubbar när Riksserien spikades. Att värva ihop ett lag bara för att spela i Riksserien hade varit kortsiktigt och förrödande. Varför stod nu ingenting om detta i pressen?

Jo det var viktigare för media att misskreditera PA och styrelsen i AIK än att komma med fakta.

Efter detta lallade SK lejon runt med ett par damer för att sedan ge bort damlaget till CHC som ville prova på denna art av hockey.

CHC lyckades förmå (med stor motvilja från de flesta) de flesta damhockeyspelarna som fanns i kommunen samt Norsjö kommun att lira för klubben. Det fanns till och med mycket lovande spelare ex. i Boliden som hellre lade ner sin karriär än spelade för CHC, klubben som egentligen totalt saknar all form av vision och själ.

Sedan dess har CHC kravlat runt i div I, men varje år blivit av med 2 till 3 spelare till MoDo, Sundsvall eller Munksund eller andra riksserielag. Detta i en sport som i stort sett inte har någon återväxt förstår ju vem som helst att detta är ohållbart, och vi kommer förmodligen att se damhockeyn i Skellefteå läggas ner,,,, måhända redan nästa år pga. framförallt MoDo:s fiskande efter spelare.

Kontentan av det hela är dock, att hade dessa tjejer fått spela med tigerränder på axlarna hade dom inte valt att flytta, utan det faktum att damhockey inom kort inte kommer att existera i Skellefteå är en kombination av att ingen vill spela för CHC, och AIK vill inte ha ett damlag.