Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1661082

Sv: Skellefteå AIK

Huss:

 

rödin söker utvisningen. är fullt medveten om att han har Lindgren i ryggen. sedan ligger han kvar i närmare 5 minuter? Sen spelar han igen efter en kort stund i båset? och rejäl fulsmäll? Lindgren är i ryggen på han i flera meter och har även kontakt med Rödin. Rödin kan inte missa att han har en spelare där. Han ska i de läget vara beredd på att de kommer en knuff (för de är vad som brukar ske i situationer som denna) men istället för att göra de så gör han inget för att sätta sig själv i ett mindre riskabelt läge och inte heller gör han sig beredd för en knuff. är säkert en utvisning likafullt men Rödin söker den och gör inget för att undvika att situationen uppstår och ligger kvar i dryga 5 min och spelar i bytet strax efter.. hur hade du som motståndarsupporter reagerat då?

Så nej. Rödin förtjänar inga sympatier. Rödin åker även sen på en tackling av Sevc vid sargen. och återigen ligger han kvar men när han märker att Domarn inte går på hans döende svan så åker han å byter.

 

Sen överlag så börjar de vara svårt att inte Bua hela tiden då ett flertal matcher på hemmaplan senaste tiden haft domare som fullständig skitit i regelboken. ryggsäckshockey tillåts mot oss medan samtidigt åker man på bagateller.
Anton Lindholms tackling är väl int mycke att säga om. Axeln träffar haka/huvud. Utvisningen är korrekt..
Däremot är det för dåligt att domarnas nivå är överlag alldeles för dålig och för ojämn. Även i vissa matcher får man känslan att domarna vill jämna ut spelet och jämna till tabellen.. Hur annars förklarar man att i vår match mot HV så har vi ett kraftigt spelövertag och kraftig skottövertag (ordnarie tid) på 43-16 men lika fullt har det delats ut 5 utv till skell och 5 till Hv. Detta i en match där Hv tillåts spela nära och Över gränsen i princip hela matchen.. 

Redigerad kommentar


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

BGJ: Läs regelboken, tacklingar bakifrån är alltid straff + 10 minuter. Gäller från juniorhockeyn vid 10 års ålder och uppåt.
Rödin söker den inte, han utmanar och skyddar pucken vilket är helt naturligt. Lindgren har gott om tid att undvika tacklingen, ta den från sidan eller gå efter pucken. Lindgren är ingen buse men han var trött och tog ett felaktigt beslut.
Sevc erkände väl öppet att han slashade Rödin i den situationen eller har Norran gjort ett felaktigt citat?
Att Arvid Lindholm talar om delat ansvar i dylika situationer gör mig fly förbannad.
En dåres försvarstal.....vansinnigt respektlöst av en sådan talangfull kille.
Hoppas att Hedman, Tolle eller någon av de dårarna ger honom en blindside i huvudtrakten så får vi se hur mycket delat ansvar det är.

Sen håller jag med om att domarnivån varit skröplig minst sagt den sista tiden.
Har systemet med två domare gjort bedömningen bättre? Tveksamt...


Sv: Skellefteå AIK
BGJ: två situationer som gav två passande bestraffningar. End of discussion.