Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1667348

Sv: Skellefteå AIK

Kaiser:

Visst att han tar i. SAIK vann serien och bör därför vara favoriter inför ett slutspel. Men han har ju en poäng i att SAIK gått i princip rent mot lagen i botten Modo, Leksand, Brynäs och Djurgården medan det är betydligt jämnare mot lag som HV, VF, Växjö, Örebro, Linköping, Färjestad.

Blir ett intressant slutspel där det finns en favorit och bakom där är det väldigt jämnt, ifall något av lagen bakom hittar en formtopp så är dom stora utmanare om guldet.

Ska jag tippa står det mellan SAIK, VF (i och med värvningen av Lasch har dom en till dimension offensivt), Växjö (som är ett tungt och rutinerat lag som byggt för ett slutspel) och som outsider Örebro (står Julius på huvudet slår dom vilket lag som helst).


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Rytter:

Håller med. på det stora hela så kommer det bli ett ovisst slutspel jämfört med ifjol och förrfjol. Favoritstämpel ska Skellefteå givetvis ha. Även om det är på en mer marginell nivå jämfört med ifjol då det stod klart ganska tidigt att det skulle mycke mycke till för att rubba Skellefteå. Däremot har Skellefteå haft en klar fördel v att ha legat i toppen hela tiden, med att kunna köra på mycke hårdare med träningarna under landslagsuppehållen och dylikt. Även att man blev klara seriesegrare med ett par matcher kvar av grundserien. Det har gjort att man kunnat starta upp förberedelserna inför slutspelet tidigare än vad de andra lagen kan.