Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1667368

Sv: Skellefteå AIK

Jag menar inte att Skellefteå är ohotade, det är inte alls säkert att de vinner SM- guld. Visst jag förstår journalisterna, statistiken säger ju att ett och samma lag kommer inte att vinna serie- och SM-guld år efter år. Nått år vinner nån annan, självklart!

Och ja, Skellefteå har minussiffror mot många tippade utmanare till SM-guldet. Men jag säger samma sak som många belackare till Skellefteå säger att "seriespel och slutspel är inte samma sak". Precis, och just därför tror jag att Skellefteå kommer att lyfta sig i matchserier mot Frölunda/Växjö/Hv.

Skellefteå har inte samma lag och samma styrka som de senaste 2 åren, men det finns ett jävlar anamma och en känsla av att nu ska vi visa alla som trodde att nu var eran slut, att vi ger fn inte upp, vi vann serien fast hockeysverige trodde vi skulle hamna mitt i tabellen tidigt i höstas.

Just nu är det väl inga av topplagen som imponerar förutom Linköping? Ja Örebro gör hyfsat oxå, men dom är ändå ganska ojämna. Hv har plus på Skellefteå men jag tror inte att Hv vinner  4 av 7 matcher då matcherna går med nån dags mellanrum. Det är nån av Frölunda, Växjö och Skellefteå som kommer att stå som vinnare senare i vår tror jag.

En annan anledning till varför topplagen har bra siffror mot Skellefteå tror jag är att alla lag nästan alltid gör sina bästa matcher mot Skellefteå just därför det är Skellefteå. Ligans bästa lag. Klart man vill slå dem! Man har inget att förlora, det är bara att blåsa på, går det så går det... Typ. Topplagen är så pass bra att det har oftast funkat, men för de andra så räcker det ändå inte. Men, i ett slutspel i rak matchserie så tror jag att de flesta topplagen oxå kommer att få det svårt mot Skellefteå. Som sagt, jag säger inte att det klart att Skellefteå vinner, men om man tror att matcherna under serien visar hur svårt Skellefteå har mot de andra topplagen så gör man alldeles för enkel analys. Därav min kommentar om Wennerholm.


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Kaiser:

Helt klart. Grundserie och slutspel är 2 skilda saker. Mycket rutin finns kvar. och en del rutin har även tilllkommit i form av Sevc, Pesonen och Zacke. Men realistiskt sett så är inte årets lag på förhand lika favorit-tippat som tidigare år med all rätt. Snart börjar det Roliga och Jag tror vi får se Skellefteå avancera till final igen. Däremot kanske inte lika "enkelt" som tidigare år.