Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1689052

Sv: Skellefteå AIK
Tom:Nu var det ju inte vinsten på 20+ miljoner jag avsåg utan hur Skaik med en spelarbudget som är 7 miljoner större än Luleås betalar drygt 70 miljoner mindre i skatter och pensioner. Förklara det om du kan. Svarta pengar? sa Bill, utbetalningar till skatteparadis? sa Bull.

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK
DansbandsWolf: 

vart får du dina påstådda upgifter från? att vi skulle ha 7 mille mer i vår spelarbudget.. och 70 mille mindre i skatt? försökt läsa igenom båda redovisningarna så gott jag kunnat. men hittar varken att vår spelarbudget skulle vara så pass mycke större, och hittar inte heller att Skell skulle betala mindre i skatter och pensioner.

Sv: Skellefteå AIK
DansbandsWolf:

Har faktiskt ingen aning hur det kan vara så då jag varken är ekonom eller kan bokföring. Det enda jag ville visa var en jämförelse med savages "argument" att vi är så brutalt kommunaldopade och sticker in så enorma sign-ons jämfört med andra klubbar.

Tror dock fortfarande inte aik gör något som helst olagligt när det gäller ekonomin. Dels för att jag knappast tror de skulle riskera långvariga fängelsestraff och dels för att det är en revisionsfirma som sköter bokföringen (ernst young om jag inte minns fel. Tror det står längst ner på årsredovisningen). Sen om de sker genom utländska konton blaha blaha rör mig inte i ryggen så länge det är inom lagens ramar.

Sen att det är möjligt i teorin, absolut. Men som sagt luleåssupportrars raljerande och konspirationsteorier är knappast något som kommer att ändra min eller andras teori/fakta om pengaregnet.