Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1692382

Sv: Skellefteå AIK

Sven Sewage:

Ja det är inte mycket dom kan skryta med. Tror allt har att göra med hjärta och trivsel i klubben och staden.

När kontraktet,försörjningen, är säkrad finns nästan ingen i Lule som vill dra ut på lidandet. Ibland ett fåtal årgångar kanske personkemin klickat och de velat kämpa för laget,bara som en kompisgrej. 

En stor förklaring dom klamrat sig kvar är förmodligen deras nära samarbete med staten. LKAB och tidigare statliga SSAB var bara ett telefonsamtal bort.

När säsongerna började risigt fylldes truppen på. En lyx som ingen annan klubb varit i närheten av. Skandal att mina och dina pengar som kunde gått till att bygga landet istället hamnat i utländska fickor. Måste vara tryggt ha staten som håller en under armarna.

Från början var det bara en galen idé. Ett projekt som föddes av några chefer? för att underhålla de anställda. Ett exotiskt inslag,ett elithockeylag i Luleå.

Nu är det Porser de ringer till men mönstret är detsamma. Skapa ett lag med spelare utifrån som saknar lokal förankring. En främlingslegion och ett lag som är utan rötter.

Redigerad kommentar


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Farbror Barbro:'

Spinner vidare på Qatar och slutspel. Ska försöka räkna ut hur stor chans det är att de vinner ett SM-guld, och när det är troligt att en sådan sorglig händelse slår in.

Alltså, enligt statisktiken så går de vidare från kvartsfinal två gånger per årtusende. Det är inte mycket att hänga i julgranen, men två promille är ingen omöjlighet!

Tyvär tyvärr för köpelaget Qatars del så lär de stöta på stora starka vackra Skellefteå AIK ifall de nu mot alla odds kravlar sig förbi skamgränsen. Nu har vi ju 8 raka segrar mot dem, men för enkelhetens skull så kan vi säga att Qatar kanske vinner en av tio slutspelmatcher mot oss... på ren jävla tur, javisst, sådan är hockeyn. För dem att vinna fyra matcher av sju mot oss med 10% chans att vinna... ja, kan ha fått det lite fel nu men jag får det till 0.20667% chans.

Således... för att de ska gå vidare från kvartsfinal OCH besegra oss... ja det blir då två promille gånger 0.20667%... oj det blev visst 0.000004133. Eller en gång vart 241 930:e år. Nu stal de mycket oförtjänt ett SM-tecken 1996... enligt mina beräkningar tar man då guld igen år 243 926 om nu inte solen slocknar innan dess?

Jaja... det lutar mot att år 243 926 också kommer att bli ett sorgens år likt 1996. Men vad är chansen att Qatar tar guld samtidigt som man har fem ordinarie spelare från den egna kommunen? 

Jag säger inte att det är omöjligt. Mirakel sker. Lazarus kom ju tillbaka från de döda. Men nu är vi verkligen inne på rent hypotetiska frågeställningar. Jag skulle tippa att det är ungefär en på miljarden, och att det då kommer att ske år 1 000 001 996! En riktigt vidrig tanke, absolut, men ingenting som man behöver oroa sig över.

Näe, inget av detta kommer att ske enligt logiken. Om Qatar nu ska ha sitt köpta SM-guld så vore nog de bästa ifall de försökte ändra reglerna. Kanske införa så att motståndaren får en utvisning när man själv står för spelförstörande moment eller fula överfall, samt införa någon slags bonus när man dunkar pucken sarg ut?


Sv: Skellefteå AIK

Farbror Barbro:

Det är totalt jävla fel av den svenska staten att gå in och stötta en sådan ondskefull sak som Qatar. Visst blir man förbannad när Vattenfall går och köper kolkraftverk i Tyskland. Eller när det kommer fram att SAAB ska bygga vapenfabriken i Saudiarabien med hjälp av den svenska staten. Det är fel. Men att direktsponsra en förening tillhörandes den mörka sidan... NEJ! Den svenska staten borde istället aktivt skapa nya lagar och sparka ut Qatar från svensk hockey en gång för alla eftersom de inte tillför någonting förutom hjärnskadade motståndare som tvingas lägga av efter fula överfall. För allas trivsel borde vi skänka bort Qatar till Finland, och så kan statens pengar istället delas ut till de mer genuina norrbottniska hockeyföreningarna Kiruna, Boden och Piteå. Det är vad jag tycker i alla fall.