Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1692995

Sv: Skellefteå AIK

Farbror Barbro:

att det har gått en säkring hos Bagdad Bob, det kan väl inte ha ungått någon?

Men nu pratar han i nattmösan:

Nu förklarar idioten att "Pölsan har ordinarie 2-3 spelare ur egna led" medan "Apan har en majoritet spelare ur egna led".

Pölsan är altså Brynäs.

Såhär skrev jag:

Det är lika korkat som att påstå att vi köper lika många spelare som Dubai och Qatar. Det stämmer inte. Vi har en majoritet ordinarie spelare ur egna led, de har en ordinarie 2-3 spelare ur egna led.

Dubai och Qatar är ju Växjö och Luleå, två lag som ställer upp med en 2-3 spelare ur egna led. 


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Ja Brynäs och Modos historia har väl du eller någon annan aldrig ifrågasatt.

Senaste årens tendens är dock oroväckande för Modo. Har i flera år trott de tydligt skulle slå in på AIKs väg,den rätta men det verkar ju bara bli värre nu med förbättrad ekonomi.

Dubai och Qatar är värst. Ibland känns det som man skulle göra nya serier ungefär som i motorsport där AIK snart är enda laget som platsar i "SHL".

Än en gång,värdegrunden vi har är både viktig och framgångsrecept. Varför har inte Qatar någon värdegrund? -skulle inte funka.

På tal om Brynäs brukar jag, lite långsökt ska erkännas,betrakta Nicklas Bäckström och Jacob Markström som genuina västerbottenspajkar.

Markström känner väl dom flesta till är son till Anders Markström, Sävar (även Aho). Framgångsrik målvaktsgigant i Flarken senare Hammarby(fotboll).

Nicklas Bäckström har ju sina rötter i Brände utanför Ånäset och Kålaboda. Nicklas far är ju känd hockeyspelare Anders Bäckström. Hans far hette tydligen Jonte Bäckström och var född och uppvuxen i Brände. Nicklas Bäckströms farfar var från Brände -stort!

När det gäller såna här släktskap är då jag inte  mer än människa och betraktar både Jacob Markström och Nicklas Bäckström som pajkar från Västerbotten och Skellefteå AIKs närområde.

Hoppas du känner igen byanamnen från mellanbygden och riktigt starka AIKnästen förutom Sävar då supportermässigt som man kan gissa är ordentligt gröngult om inte Ahos karriär omvänt många.

Redigerad kommentar