1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582829 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1316633

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2010-12-04
Personligen är jag satan så less på Corso. Förra säsongen skämdes jag över att vara Tikare när Corso går ut i kvällspressen och hotar HV spelare i slutspelet.

I år börjar han med att kräva att Timrå ska betala hans böter för att han står upp för laget i ett slagsmål. Nä men Corso, räcker det inte med din feta lön på
300 000 i mån? Ska du även ha betalt varje gång du slåss?

Sen glappar du käft igen och talar om för din tränare vad han ska göra.

Du är en duktig spelare, men du har fan inte alla hästar hemma.

Bort med skiten NU och in med en spelare som inte gråter ut i kvällspressen i tid och otid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2010-12-04
Tikinmyheart:
Du kanske borde ta det aftonbladet och expressen säger med en nypa salt, om dom t.ex. ställer en fråga vad laget behöver göra för att få en positiv effekt kan han svara "en idé kan kanske vara att bänka spelare som inte presterar, även mig" och rubriken lyder "Corso kräver att spelare bänkas".
Att han hotade spelare i pressen inför varje match i slutspelet ifjol var kanske lite långdraget, men det var ju mest för att få Hv att tappa fokus.
Ryktena om snöskottningen har jag inte läst någonstans, vet inte var dom kommer ifrån? Skitsamma, jag tycker iallafall att han ska vara kvar för han är riktigt bra.
Kommentera

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2010-12-04
Tikinmyheart: I sanning en prekär situation det här. Om det nu stämmer att Corso har taskig attityd och inte tillför något vid sidan av planen. Hur ställer man sig i attityd kontra produktivitet? Han är ju onekligen en riktigt duktig offensiv spelare. Det visste vi sedan ifjol. Men har han så pass taskig attityd så att det förstör för laget... Tja, då kanske han inte borde vara kvar. Eller finns det alternativa sätt att få bukt på problemet? Kan Perra lösa detta utan att skicka bort honom? Känns ju jävligt tråkigt att bli av med en offensiv spets.

Men som sagt, attityd kontra produktivitet. Frågan är vilken linje Timrå tar? Jag gissar på att Corso blir kvar och att man försöker lösa problemet internt. Om man klarar det eller inte lär väl framtiden utvisa.
Kommentera

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2010-12-04
Corso en fjolla?

Måhända är han i avsaknad av både kynne å förnuft, vilket jag i så fall kan tycka är tragiskt då han i mitt tycke är en skicklig spelar på isen. Jag luktar att det sannolikt finns en del spänningar mellan Corso och Perra, vilka förvisso stegrats under hösten. Och jag håller inte för osant att det kanske finns tendenser till två svaranden inom laget, där den ena sidan till äventyrs bara är Corso?

En hemlighet bakom en ett gott ledarskap kan vara att hålla de som hyser stark motvilja mot dig borta från de som ännu inte bestämt sig, vilket är av stor betydelse i ett lagspel som hockey. Under säsongen är det många timmar tillsammans och utan en respekt för sina lagkamrater, ledare och sig själv allra mest, är det högst sannolikt att en spelare kan skapa disharmoni och otrivsel inom laget. Möjligen var det en del i B Svensson tidigare motiv att lämna laget, bara ett antagande.

Kan dock tycka att det är lite notabelt att det skall behöva gå över styr under en match, som dessutom sänds i TV. En första reaktion är hur ledarskapet tidigare saknat verktyg att rätta in Corso i ledet, men verktygen har varit knapphändiga, finns inte möjlighet att sätta spelare på bänken då truppen av olika skäl är tunn.

Med några timmars distans till Perras utvisning av Corso, vill jag nog hävda att var rätt beslut. Ibland måste det dessvärre ske inför öppna dörrar, men det visar att Perras utsagor om att det är SM-GULD som laget siktar på står fast, och hans disciplinära åtgärd av Corso stärker oinskränkt lagets sammanhållning om mina eftertankar stämmer.

Om du vill bli en ledare, ska du få mänskor att följa efter dig, ingen vill följa efter den som inte vet vart han är på väg.
Kommentera

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2010-12-04
Tikinmyheart:
Ja visst är han en udda fågel . I fjol när första snön föll ringde han kansliet och frågade när det skulle komma någon och skotta:)

Han är väl som han alltid har varit, det man skulle vilja veta vilken på kansliet det var som ringde runt och kolllade hans referenser ! N
Kommentera