1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583209 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1413648

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2011-10-13
superfalle: Jag tycker bara att man, innan man går på Murran, borde koncentrera sig på Pikken och Pärra. Där har vi två spelare som verkligen inte bidrar med hockeygodis.

Murran ligger trots allt på delad förstaplats i den interna poängligan (om vi tänker oss att han fortsätter i samma takt hamnar han på klart respektabla 40 p). Han och Robban har bäst +/- av dom spelare som lirat alla matcher.
Murran är slutligen en bidragande orsak till att vi fick igång vårt PP (inte spelmässigt, men i a f utdelningsmässigt).

Pikken däremot har gjort färre poäng än Larsson (håller han samma takt resten av sässen hamnar han på...10 p), ligger på -4 och är stundtals bänkad. Enligt vad jag har förstått är han lagets näst högst betalde spelare (Vampola ligger i en klass för sig där).

Pärra har visserligen gjort 6 p, men har samtidigt varit inne på mest bakåt och har sämst +/- av samtliga utespelare. Bortser vi från siffrorna och tittar på hur det ser ut på isen, så...kan jag inte för mitt liv anse att han bidrar mer till laget än Murran gör.

Tycker att det koncentreras för mycket på att Murran är 'icke-EU'. Ja, det är han. Och nej: han är inte på långa vägar bästa transatlant i serien. Men: vi har andra, större problem. Jag tycker vi ska skita i nationaliteten för ett ögonblick och titta på bang-for-the-buck-faktorn. Den är inte hög för Murran, men den är jävligt mycket högre än den är för Pikken. Pärra? Knappast lägre.
Och hur är det med Haggan, egentligen? Jag misstänker - utan att ha några som helst siffror på det - att han är dyrare än vi skulle vilja tro. B-F-B-faktor där? Visserligen bara inne på ett bakåt, men...0 framåt i 5-5? När han till stor del centrat en tilltänkt offensiv formation?

Sådär kan man hålla på. Summa summarum för min del är i a f att the Murre-murr inte är vårt största problem. Jag skulle vilja se honom mer delaktig i matcherna, samtidigt bidrar han med något för detta laget så unikt som smartness. Det räcker för att hålla honom ur min 'agera Linkan!!!1'-folder, så länge andra spelare bidrar med betydligt mindre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2011-10-13
Bragd-Birger: Murleys värde bestäms inte lika mycket av Murleys prestationer som prestationerna av det potentiella nordamerikanska backförvärvet vi kan fylla hans plats med.

Murleys säsong än så länge verkar bli ungefär som den förra (lite tidigt att säga än dock). Förra säsongen började han riktigt starkt bara för att stagnera och sedan mer vara en belastning på slutet. Sjukt oangenämt problem för Timrå nu när dom mest högavlönade spelarna är de som också sviker mest (inte Vampola då).

En transatlant ska vara en väldigt tongivande spelare i laget, det är av yttersta vikt eftersom man bara får ha två. Här måste man "välja"/rekrytera noga. Det tycker jag inte att man gjort i Murley. Corso var en stark transatlant (med vissa problem), Sonnenberg var ett annat exempel på "bang for the buck". Murleys produktion bör nog ligga närmare 1p/match så länge han inte bidrar nämnvärt med andra kvalitéer på isen.

Ritchie i modo var verkligen "bang for the buck". Murley har en bra bit dit och nu menar jag ur ett helhetsperspektiv och inte bara produktion för Murleys dragskott från blå kommer inte att fortsätta trilla in som på beställning. Ser man till hur han spelar så tycker jag definitivt att han ligger på en "överproduktion" just nu, han peakar och den peaken kommer att dala. Det kallas "artistkontrakt" av en anledning, Murley presterar ofta något som motsvarar ett "statistkontrakt".

Men som sagt, det är många problem i Timrå IK just nu. Vi behöver akut defensiv förstärkning men offensiven kan man heller inte skryta med. Vi har en huvudtränare som inte ens kan förmå laget att etablera press i PP men å andra sidan har vi kanske inte heller spelarmaterialet för detta (vilket kanske är ett större problem än defensiven). Vi har en offensiv back i Robinson som ännu inte presterat ett enda poäng och då är han långt ifrån sämst av backarna i det offensiva spelet ändå.

Sen har vi "problembarnet" nr. 1 Illka Pikkarainen. Hur ska man bära sig åt för att få bort honom från klubben samtidigt som man får tillbaka lite pengar att spendera på en ersättare? Finns det någon finsk/rysk klubb i behov av offensiv som kan tänka sig en ren trade?

Pikkarainens prestationer på isen, än så länge, har varit sämre än Corsos när han var som absolut sämst. Kroppsspråket är sämre, produktionen är sämre och han spelar inte ens i närheten av den roll han ska ha i laget.
Kommentera

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2011-10-13
Bragd-Birger: Haha . Där har du många poänger . . Jag lägger mej ner ödmjukt på rygg och blottar strupen och accepterar att vara ägd
Kommentera

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2011-10-13
Bragd-Birger: Ja där har du ju en poäng förstås....
Kommentera

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2011-10-13
Bragd-Birger: När vi nu ändå är hopplöst kalla i offensiven vore det väl heller inte så dumt att spela våra två bästa poängplockare tillsammans. Pärssinen eller Pikkarainen kan sitta långt till höger på bänken tillsvidare. Men jag inbillar mig ändå att Pikkarainen enklare skulle köpa en gnuggar-roll med t ex Önerud.
Kommentera