Brynäs IF

715669 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2703502

Sv: A propósito de nada
Peja: Känns som vi lär få bra rullning på juniorer upp. Min känsla är att vi måste vara rätt bestämda på vilka som ska lånas till HA och vilka som ska stå på tur näst som extra upp till A-laget. Speciellt nu framåt när vi får fram vår mest lovande kull på länge så småningom. Tvilligarna, Sundqvist, Forsberg, M.fl. Hur gör vi där? Ska vi skicka ut dom i HA? Och hur tidigt ska man göra det? Ibland är jag glad att jag bara är låtsasexpert xD
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JawKee: I ett visst skede måste man bara bestämda. Beror lite på omständigheterna. Det var exempelvis smart av Färjestad att göra ett säsongslån med Clara när de hade två bra målvakter, men i Brynäs fall skulle det också kunna vara smart att låta flera unga spelare konkurrera om platserna på försäsongen och därefter ta ett beslut om vilka som ska stanna. Men om man verkligen inte tror att någon kommer att kunna spela i SHL, vilket skulle kunna vara fallet för typ Johanesson (inte egen junior, jag vet) så kan man ju lika gärna försöka få iväg denne nu.

De spelarna som man lånar ut är antingen "juniorer" som inte längre är juniorer, ofta ger det inte särskilt mycket att spela massa J20-matcher som överårig, eller juniorer som redan har "varvat spelet" i J20. Lejon har exempelvis gjort 60 poäng i J20, då är det liksom inte rimligt att han fortsätter att spela där, då ska man vidare.

För 07:erna kommer det bero mycket på hur SHL-redo de är när de blir förstaårsseniorer. Förhoppningsvis har flera redan etablerat sig i A-laget då.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Sånt där är helt individuellt och varierar från spelare till spelare. Vissa är klara med juniorhockeyn tidigare än andra och vissa kan behöva mer tid i juniorerna. Utlåning till ettan är inte heller alltid fel, exempelvis Theo Keilin som Skellefteå lånade ut till Piteå denna säsong. Dock måste man välja vilka juniorer man ska lägga extra kraft på, för man kan ju inte låna ut hela juniorlaget ;)
Kommentera