Brynäs IF

715653 inlägg · 7953 ämnen

Dan före dan

513241 · » Till forumet


Sv: Dan före dan
Bissett19: Ahlberg är medlem i club munkas sedan länge... Instämmer dock i din analys av KS. BIF & MIF har de klart bästa uppställningarna på pappret. Börjar "vika ned sig när det gäller som mest" mentaliteten frodas i laget är det dock kört. Jag är klart oroad inför denna KS och ser i dagens BIF klara likheter med LIF i fjol. Men man glömmer lätt bort att även våra huvudkonkurrenter LIF & MIF spelar under ett stort tryck. SAIK ser jag som en outsider, laget är jämnstarkt rakt över men saknar riktig spetskompetens (Dunham undantagen)!
Kommentera

Sv: Dan före dan
Bissett19: Kan Brynäs få igång ett grundspel så de klarar av att föra matcherna så skall det inte vara någon omöjlighet att behålla ES platsen.
Sen måste PP och BP bli bättre där ligger nycklarna tror jag.

En stor fördel för Brynäs och Malmö är att de har mycket bättre tredje och fjärde line
Kommentera

Sv: Dan före dan
Huge: Kanske en dysterkvist till, den där herr Ahlberg:-),tror att Brynäs tillsammans med MIF har det bästa laget om man tittar på alla fyra femmor i alla lag,MEN pallar Brynäs trycket,det är mitt stora orosmoment,gör man det då är vi ett Elitserielag 05/06 igen,men börjar man tänka för mycket då är det nog ajöss,men där blir nog Fleming viktig med sin rutin!!
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ahlberg: "Självklart är det dåliga spelet en följd av misskötseln och jag tror att vi alla hoppas att det blir bättre. Min syn på detta är att det dåliga måste lyftas fram så att det verkligen blir en förändring. Att skydda Brynäs och samtidigt skylla de usla resultaten på yttre omständigheter bidrar nog tyvärr bara till att förvärra läget."

Jag talade om den nuvarande situationen och det förestående kvalspelet. Inget annat.
Att i nuläget börja älta om vad som gjorts fel och vad som bör göras får vänta till efter KS.
Eller tror du att detta bidrar till att förbättra läget inför KS?

Det jag försökte säga var att när vi får en ny tränare med nya ideer så kommer KS att bli en nytändning, iom att motivationen har varit en stor del av problemet i de flesta av matcherna under säsongen.
Och att motivationen sannolikt kommer att vara på topp i alla 10 matcherna. Inte minst pga Flemings inträde som sagt, utan även på att nu gäller det vinna eller försvinna.
Sen anser jag att ditt snack om att bara ett lag är sämre än Brynäs, är rent nonsens....
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ahlberg: Jag som trodde att det berodde på otur..
Kommentera

Sv: Dan före dan
Huge: "På 10 matcher bör man kunna hålla ångan uppe i samtliga matcher utan några större motivationsproblem"

Fråga: När såg du Brynäs spela bra och jämnt tio matcher i rad senast?

För övrigt är väl serien lika lång för samtliga lag? Det borde alltså innebära samma nackdel för resterande lag och av dessa är det bara ett som är sämre än Brynäs.

Är det inte bara att konstatera att Brynäs har varit riktigt dåliga de senaste säsongerna, både spelet och skötseln av klubben? Självklart är det dåliga spelet en följd av misskötseln och jag tror att vi alla hoppas att det blir bättre. Min syn på detta är att det dåliga måste lyftas fram så att det verkligen blir en förändring. Att skydda Brynäs och samtidigt skylla de usla resultaten på yttre omständigheter bidrar nog tyvärr bara till att förvärra läget.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Magico:

Men vad ni håller på och spekulkerar! Leksand är bäst och kommer därför vinna ks ;) End of Story ;)
Kommentera

Sv: Dan före dan
Huge: I normala fall hade jag skrivit ett syrligt svar på ditt angrepp. men för att undvika att bli avstängd här på forumet väljer jag att inte göra det.
Kommentera

Sv: Dan före dan
GävleLasse: Brynäs blir nog varken bättre eller sämre om folk klankar ner på dem. Tror inte heller att de blir speciellt mycket bättre om man håller spelarna bakom ryggen och säger " Bra gubbar, bra kämpat!" Årets tabell (och även de senaste årens tabeller) visar ju vad de går för....
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ove Myling: "ser att flera är lite avundsjuka över din utnämningen till månadens skribent."

Att en förvirrad dysterkvist utnämner en annan obetydligt mindre förvirrad dysterkvist, ger väl inte epitetet "Månadens skribent" ngn större dignitet.
Om man säger så...
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ove Myling: Jag svek i alla fall inte. Judas!
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ove Myling: Jag förstår inte varför vi ska stödja ide´n med att vira gavlerinken med toapapper? Det är väl bättre att vira med kvitton från brynässouvernirer. Det visar ju att vi stödjer laget.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Magico: Härligt att se att du hållt bläcket torrt under din avstängning. skönt att någon med lite skärp skriver lite inlägg. ser att flera är lite avundsjuka över din utnämningen till månadens skribent.

GävleLasse: När ska vi vira runt gavlerinken med toapapper? Jag kan i helgen! När det är klart har vi ju en arena värdig elitserien. för visst var det väl så att det var den nya arenaplanen?

Man kan ju säga så här: Lika lite som mitt gnäll hjälpt brynäs iår. lika lite har ditt påhejande gjort.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Hong Kong: Problemet har ju varit ojämnheten, som varit minst sagt frapperande. Orsakerna är många och jag tror en av dom är just längden på serien. Man vet att det är 50 matcher som ligger framför en och då gäller det att kunna vinna även dom där skitmatcherna som ofta står och väger och där båda lagen kanske inte spelat ngn bländande propagandahockey direkt.
Eftersom vi enligt min mening inte har tillräckligt med spelatyper som passar för detta "brötspel", har vi heller inte räckt till i denna typ av matcher. När dessa "oförklarliga" djupdekningar återkommer regelbundet så insmyger sig en osäkerhet hos alla och det blir till sist en ond cirkel som är svår att ta sig ur.
De gånger vi vunnit denna typ av matcher har alla spelat som ett lag och jobbat för varandra. Vilket visar på hur jämn och tuff ES i verkligheten är.
Bara att titta på Malmö nu senast mot Modo.

Fördelen med KS är då att den serien ju inte är lika lång.
På 10 matcher bör man kunna hålla ångan uppe i samtliga matcher utan några större motivationsproblem.
Att alla börjar om på noll är också en sak som påverkar psyket positivt.

Visst ska vi ha respekt för AS-lagen och det kommer inte att bli ngn dans på rosor.
Men vi skall heller inte måla fan på väggen och nedvärdera oss själva.
När vi spelar som ett lag, vilket vi tyvärr gjort alltför sällan i år, då går inget lag säkert. Inte ens i ES.....
Kommentera

Sv: Dan före dan
Magico: I morgon ska jag se min elfte Brynäsmatch på plats för säsongen, tre på tv och tre "live" på försäsongen.
 
Jag vill inte på något sätt påstå att Brynäs har något dunderlag, men om dom spelar som dom kan och har gjort i sina bästa stunder så ska det inte behöva vara några problem i KS.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Lundström 6: Då är det bara att ge Lundström chansen då. Jag tror att det skulle vara nyttigt att ge Honken lite vila. Eller det beror ju på VILKEN Lundström du menar... Jag tror inte DU skulle göra vidare ifrån dig i kassen ;)
Kommentera

Sv: Dan före dan
GävleLasse: Jokela kommer inte att vara kvar till KS han flyttar hem den 15-16 mars. Han är här på artistavtal. Det blir Lundström som blir 2 målis under KS.
Nu fick alla något nytt att bita i:)
 
MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Dan före dan
Hong Kong: "Ja Magico, jag har sett några superallsvenska matcher i år. Eftersom jag inte har mer än 10 mil till Ängelholm där Rögle spelar. Och det kan jag säga att efter det jag har sett så är jag inte så väldigt orolig."

Det är ju bra att du inte är orolig. Då är frågan: Hur många matcher har du sett Brynäs spela i år? Jag har sett alla hemmamatcher och du vet vad jag tycker. Utan att ha sett Rögle spela kan jag säga att jag fruktar åtminstone Leksand och Skellefteå just med tanke på Brynäs bristande kapacitet. Ojämna eller ej, förmågan är inte så mycket att hänga upp i julgranen heller. Men vi får hoppas att de är sämre..

Malmö formkurva pekar klart uppåt från att ha varit genomusla fram till för några matcher sedan. Jag är, ska tilläggas, inte jätteimponerad av Malmö heller men jag tror att de har en trupp som är (eller åtminstone fungerar) bättre än Brynäs. De klarar sig kvar.
Kommentera

Sv: Dan före dan
64Waern: Nej lätt kommer det inte att bli. 65selander har varit inne på att starten är viktig. Detta håller jag med om. Det skall bli intressant att se hur laget agerar i morgon och på lördag då de inte har något att spela för. Jag hoppas att de sätter in Jokela i målet i morgon så vi luftar honom samtidigt att Honken får vila. Hans räddnings procent har sjunkit radikalt efter att Korhonen lånades ut. Kan det vara så att Honken behövde känna pressen och konkurrensen?

Jag har vid ett flertal tillfällen sett Brynäs spela ut topplagen i ES och hoppas givetvis att ett "normalspelande" KS-lag är som ett halvmotiverat, stjärnspäckat Timrå eller Modo. Jag VILL tro det. Jag har samtidigt sett Brynäs ställa in skridskorna och gjort enorma plattmatcher som knappt skulle hålla i allsvenskan. Det verkar som att så fort Brynäs spelat bra i en match så får de prestationsångest i nästa. Det är extra viktigt att få igång spelet då Brynäs inte har så mycket folk att kötta med som tex Malmö eller Luleå. De har kraften att tackla sönder och mala sönder en motståndare som slår ur underläge och går på ren vilja.

Det skall bli en spännande kvalserie... På gott och ont!
Kommentera

Sv: Dan före dan
Hong Kong:

Kvalserien blir ingen lätt bit för BIF för alla lag underifrån kommer ju att spela som att det gällde livet när dom möter BIF och MIF.

Man får hoppas att laget kan klara av att hålla ihop och inte bli stressade för lätt och hamna i motståndarnas speltyp.

Var och såg LIF mot Almtuna och dom var inte beredda på att det inte fanns nån tid att såsa med pucken utan det kom en hungrig Almtuna spelare som skulle kunna offra sitt liv bara för att vinna pucken.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Magico: Det var väl första och förhoppningsvis sista gången jag blir kallad professor, eftersom jag titt som tätt stöter på professorer i mitt dagliga arbete. (Ta inte illa upp Jompe).
 
Ja Magico, jag har sett några superallsvenska matcher i år. Eftersom jag inte har mer än 10 mil till Ängelholm där Rögle spelar. Och det kan jag säga att efter det jag har sett så är jag inte så väldigt orolig. Att sen vissa av lagen kan på pappret visa upp spelare som "håller klass" är inte i mina ögon något som jag blir rädd av. Vis av erfarenhet från årets elitserie så är inte stjärnstatusen på spelarna i laguppställningen som avgör matchutgången.
 
Men sen som du säger så finns det ett stort orosmoln över Brynäshimmlen. Det är laget ojämnhet under denna säsong. Är det något som kan stjälpa laget i kvalserien så är det just deras ojämnhet.
 
Sen har vi det där med Malmö. Dom har jag också beskådat ett flertalet matcher under säsongen. När är det dom har spelar riktigt bra? Jo nu när dom är klara för kvalserien och inte har den minsta press på sig. Hur bra var dom tidigare under säsongen när dom spelade under press? Och det dom kommer få under kvalserien, är just press på sig.
 
 
Kommentera

Sv: Dan före dan
Magico: Som du skriver så blir det inte lätt.
 
Vad jag har läst och fick hemskickat från Swehockey idag så lottas serien helt och hållet.
 
Mycket hänger på om vi vinner dom första matcherna, loosar vi i början så blir det nog panik både hos mig och Brynäs ;-)
 
MIF, LIF, BIF är dom som jag tror kommer att slåss om platserna till ES. Och jag tycker vi har jämnare lag än vad LIF har men dom har Ryder och Karlberg i 1:a linen som är grymma. Sedan så är tempot högre i ES än i AS och det kan hjälpa till lite till våran fördel.
 
SAIK räcker inte till och inte Nyköping heller som jag tror tar en av Playoff platserna andra laget från Playoff kan ev bli Rögle om inte något utav AS lagena lägger sig i.
 
Det är min åsikt om det hela. Just nu önskade jag att jag vaknade upp i April och KS var färdigspelat med Brynäs i ES.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Hong Kong: "Hur många matcher med Leksand, Skellefteå och Rögle har du sett live under den här säsongen. För du verkar ha järnkoll på lagen, hur dom spelar, vilken kapacitet som finns."

Jag har inte sett en enda. Hur många har du sett? Jag har aldrig påstått att jag har järnkoll på lagen, inte ens antytt något dylikt. Min 50/50-uppskattning är lika gott tips som att "Brynäs kommer att klara sig lätt" som de flesta verkar resonera. Det ligger tyvärr ingen forskning bakom det, professor Hong Kong.

Jag utvecklar mitt resonemang. Jag tror (!) att Malmö håller sig kvar tack vare bra värvningar på slutet samt att de verkar ha hittat ett spel som är bättre än det Brynäs visar. 4-0 mot just Brynäs är kanske (!) ett tydligt tecken på detta. Det är som sagt vad jag tror, min uppfattning. Jag tycker att det mycket med Brynäs som är bristfälligt, frågan är om lagen under kan ta vara på det. Jag vet absolut inte, jag har inte full koll på kapaciteten men jag vet, liksom ni, att vi kan nämna ett och annat intressant namn i dessa lag. Att tro att det ska bli lätt för ett Brynäs som haft problem hela säsongen mot lag som är heltaggade och som spelar bra (jepp, det sägs så, tro det eller ej) är korkat. Jag tror (!) att det kan bli riktigt tufft för Brynäs att hålla sig kvar.

Hur som helst anser jag att Brynäs bör ha sämre chans än Malmö. Alltså, Malmö före Brynäs och jag gissar (!) att Malmö är bättre än samtliga lag i SuperA. Är den uppskattningen fel - är t.ex. Leksand bättre än Malmö - ja, då slutar Leksand etta och Malmö tvåa. Kanske. Det är just detta som är svårt att ha någon klarhet kring. BIF eller MIF har inte spelat mot dessa lag och skillnaden mellan lagen lär visa sig först när serien börjar. Så.. allt man kan göra är att jämföra Malmö och Brynäs och jag anser, som sagt, att Malmö har bättre chans. Då återstår för mig en plats bakom och det verkar som om Leksand och Skellefteå är värsta hoten underifrån. Det lär stå mellan dem och Brynäs. Jag tror (!) att Brynäs är bättre (!) men vi får se. Jag vill kalla chansen för 50/50.

Sedan kan vi säga att "Brynäs har ett klart bättre lag och vinner kvalserien lätt" men det är i sådana fall lika ogrundat som mitt resonemang.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Magico: Hur många matcher med Leksand, Skellefteå och Rögle har du sett live under den här säsongen. För du verkar ha järnkoll på lagen, hur dom spelar, vilken kapacitet som finns.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ove Myling: Oj, man tackar! Det känns verkligen bra att vara tillbaka igen, framförallt med ett sånt varmt välkomnande. Ja, vad har hänt på en vecka? Marc-Andre satte en strut i måndags. Bra, det är viktigt att Brynäs gör mål på bortais. Jag hade 5-0 på matchen så i det avseendet var det lite synd men så ska ju inte tänka. Sen, just ja, chockade ju Brynäs med säsongens skräll när de slog Timrå i helgen! Till skillnad från de flesta andra "supportrar" på detta forum var jag givetvis där och visade mitt stöd. Kul att de lyckades vinna och dessutom göra sex mål på fyra målchanser. Det är inte varje dag det händer..

Ja, det ser bra ut inför kvalserien. Inte ens i den mest overkliga teorin kan Brynäs undvika kval, verkligheten lär ha kommit ikapp en del här på forumet sista veckan. Jag ger Brynäs hela 50/50 för fortsatt Elitseriespel. Malmö kommer att klara sig kvar utan större problem, det är jag övertygad om. Platsen bakom Malmö är närmast vidöppen. Brynäs har kanske bäst chans att kneta till sig den men den kan lika gärna gå till Leksand eller Skellefteå som jag ser det. Rögle är inte helt avhängda heller. Brynäs kommer att få svårt mot dessa lag men chansen finns. 50/50.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ove Myling:
Ja, då får man gratulera Magico som månadens skribent.
Han har tillfört föreningen mycket samt skapat god supporterkultur genom sina debattinlägg, genom hans klarsynthet..
Hädanefter nöjer jag mig med att läsa vad som står här, så kan ni utse varandra som månadens skribent för all framtid..

Jag väljer dock ej att sitta still i min soffa, så du behöver ej vara orolig.
Skall försöka bidra med det lilla jag kan.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ove Myling: Ja!!! vad bra skrivet. Ännu ett klarsynt inlägg i ännu en klockren tråd, från din sida. Jag har bestämt mig för att joina leden bland "dysterkvistarna". Nu är det bevisat. Genom att gnälla och visa sitt missnöje så kommer Brynäs snart att bli en toppklubb inom Svensk ishockey.

Nu är det ett perfekt tillfälle att visa vårat missnöje. Låt oss linda in Gavlerinken i toalettpapper, Myling, magico och munkas håller gladeligen med allt papper som kommer att gå åt. Pappret kommer givetvis vara stulet direkt ur Gavlerinken.
Kommentera

Sv: Dan före dan
Ove Myling: Jag är beredd att hålla med dig Myling! Man har kännts sig lite tudelad sista veckan här på forumet. Med Magicos manande piska och rappa tunga kommer brynäs snabbt komma på fötter igen efter senaste förlusten.
Go Magico!
Kommentera

Dan före dan
Imorgon upphävs avstängningen av den mycket populäre skribenten magico. vi hälsar naturligtvis honom hjärtligt välkommen tillbaka. många med mig har saknat hans klarsynthet, och jag tror jag talar för hela forumet när jag utnämner honom till månadens skribent här på hs.
Kommentera

513241 · »