Brynäs IF

717221 inlägg · 7953 ämnen

Ny målvakt?

1608346 · » Till forumet


Sv: Ny målvakt?
Jo jag känner mig väldigt trygg med både Starky och Honken så en säsong till med dessa både är inte helt åt skogen. JJ kan få en säsong i Allsvenskan och sedan ta över andraspaden 2015/16 :)  Men varför signade man Starky bara för en säsong? Finns det någon annan plan för kommande säs. eller ville man bara känna sig för med Starbaum? hur han fungerar med Pecka och så? 

Honken, vad har han för planer för framtiden? Funderar på att jobba som målvaktscoach? En skön kille med brynäshjärta och mycket rutin, efterträdare till Pecka? 
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Davey_22: Absolut. Har t.o.m en känsla av att Starky kommer stanna hos oss.. Honken med andrespaden nästa säsong också. Johansson lånas ut sen ersätter Honken framöver. Det vore det bästa
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
HappyX3: Min spontana åsikt är att man bör jobba hårt för att få till ett kontrakt med Starkbaum. Jag tror det är fullt realistiskt. Han bör inte vara högvilt trots sina siffror.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Slängde upp denna diskussionfråga på facebook, men kan vara lika kul att diskutera här :)

Diskussionsfråga:

Hur tror ni man kommer göra med Brynäs målvaktssituation nästa situation?
Dels har A-laget ingen målvakt under kontrakt (dock är väl chansen stor att Honken får förlängt en säsong?)

Dels förväntas Jonas Johansson ta första spaden i JVM15, men då måste han få många matcher på Seniornivå. Känns väldigt vågat att signa honom som andremålis nästa säsong om han inte spelat en seniormatch ännu? Så troligen utlåning där eller?

För i J20 laget förväntas väl Felix Sandström ta förstaspaden nästa säsong, redan fått chansen i år och för att fortsätta i sin utveckling måste han få mycket speltid på J20 nivå. Men vem kommer då vara andremålis i J20 och hur hämmar det J18 laget om vi flyttar upp 2 målvakter därifrån (Felix + en till?).

Honken fungerar som en backup (en bra sån oxå) men vem kommer ta förstaspaden? Stannar Starky en säsong till? 

Vad finns det annars för alternativ på målvaktspositionen i ex. Allsvenskan?
Hanses i Almtuna? Armalis från Mora?

Diskutera gärna!

Tänk dock på att folk har olika åsikter så försök fördjupa diskussionen för roligare läsning och undvik personliga påhopp okej? 
 
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
bradberry: precis.

Lundström före Rahm?
- javisst!

Lundström före Honken?
- nej tack!

Lundström före Starkbaum?
- nej tack!

Honken eller Starkbaum som etta?
- Starkbaum! (efter lite matcher)
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
bradberry: Jag har svårt att bedöma det. Nån i Ryssland tyckte i alla fall det. Han visste nog inte vem Starkbaum var.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Jajjen:Å exakt vad skulle vi med Joakim Lundström till? Håller inte på långa vägar...
Kommentera

Sv: Ny målvakt?

Och så är Jocke Lundström ledig? Har Brynäs sån jävla otur att han fick sparken efter att Starkbaum kontrakterats eller hade man valt Starkbaum ändå?

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
70 Rodrigues: Kommer ju tyvärr inte hjälpa FBK kommer pissa ner Brynäs på lördag tyvärr!
Kommentera


Sv: Ny målvakt?

Huge: Jag tycker Honken har varit bättre, om något marginellt. Dock anser jag att Honken i grunden är en bättre målvakt än Rahm och har både högre lägsta- och högstanivå. Honkens högstanivå är landslagsklass (även om han väldigt sällan kommer upp i den nivån), det är inte Rahms. Så tycker det var ganska självklart att Rahm var den svagaste länken på målvaktssidan och därför den som också helt rätt fick sparken.

Nu får du spekulera hur mycket som helst om andra saker som har spelat in i detta men det går inte att bortse ifrån att Brynäs hade ett av SHLs sämre målvaktspar.

Kommentera

Sv: Ny målvakt?

Huge: "Rahm har inte varit så mkt sämre än Honken"

Det där är helt enkelt inte sant.

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
DavyDjoos: Sundlöv har nog tänkt så att han ger Rahm en sista chans på hösten och om det inte funkar så är det lättare att bli av med en målvakt som spelat några matcher. Nu kanske Rahm (hans lönekostnad) är ganska svår att bli av med ändå då han inte direkt imponerat. Vi får hoppas att Rahm har rätt när han säger att utländska klubbar står i kö för hans tjänster.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Rodrigo: Läs vad jag skriver och har skrivit: Rahm har inte varit så mkt sämre än Honken, det medger du ju tom själv.
Och självfallet har hans prestationer på isen spelat in, hur mkt är dock mer oklart.
Enligt Norrström, som verkar vara lite insatt, så har ju prestationen på isen INTE varit avgörande.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Huge: "låter annars osannolikt att Sundlöv upptäckt det först nu."

Ja det är osannolikt, det hade varit ett gediget tjänstefel, jag tror att Sundlöv har alla sådana uppgifter klar för sig, annars vore han verkligen den sportchef du inte vill framställa honom som - och jag är säker på att han kände till detta sedan lång tid tillbaka - alla klubbar vetat om det, agenten har garanterat vetat om det, men lagen hade redan kontrakterat de målvakter de ansåg att de behövde.

Sedan om Sundlöv hoppades på Rahm eller var för snål för att nypa Starkbaum direkt är ju en annan fråga. Det kan ju också ha blivit en annan prisbild nu då tiden har gått och ingen klubb ännu hade nappat.

Och vad gäller 3-årskontrakt med Hudacek så avvaktar jag till nästa säsong, och hoppas att Sundlöv/Alcen har lärt sig läxan om att ett starkt målvaktspar behövs, där båda inte går skadade samtidigt... Ser värvningen av Starkbaum som bra och väljer att skita i den missade Hudacek-värvningen. Även om jag förespråkar värvningar på lång sikt före korta... Vi får nu se hur väl detta utfall slår, samt hur målvaktsparrt nästa år ser ut...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Ska det verkligen vara så himla svårt att erkänna att man har haft fel?
Kommentera

Sv: Ny målvakt?

Huge: Klart jag inte tror det. Det är väl bara du som hela tiden har påstått hur fel vi har i målvaktsfrågan. När vi tydligen inte alls har haft det.

Det är befängt att du fortsätter försvara Rahm och faktiskt inte tror att det var hans målvaktsspel som gjorde att han fick sparken. Herregud, alla Brynäs-fans och icke-Brynäs-fans har varit ganska överrens i att målvakterna är en riktigt svag punkt i Brynäs lagdel. Så sluta påstå annat nu.

Sen så kanske Rahm gjorde sig omöjlig utanför isen också men hade han varit en av SHLs bästa målvakter tror jag inte man hade kickat honom såhär snabbt.

Och ja, 22 omgångar. Men Rahm stod bara 6 av dom.

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Johan Norrström: Bekräftar väl isf bara det jag hela tiden trott: det har i första hand inte handlat om det Rahm uträttat på isen.
Nu väntar vi bara på bortförklaringar från alla som påstått motsatsen...   :-)

Har du nån teori om vad dessa "omständigheter" isf består av?
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Rodrigo:

Arbetet med att ersätta Rahm började redan i början av Oktober. Kanske inte främst på grund han prestation på isen, utan på grund av andra omständigheter.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Rodrigo: Haha, ja du kan ju försöka intala dig själv att Sundlöv tog beslutet pga kraven från läktarcoacher på HS....

"tidigt" ??

Avsked efter 22 omgångar av 55 känns inte speciellt tidigt.
Nä, den enkla förklaringen är nog att man ansett att 22 omgångar var tillräckligt lång tid för att räknas som en fair chans ur Rahms synvinkel.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Peja: Hur förklarar vi isf agentens uttalande om att Sundlöv var den som förberedde ett 3-årigt avtal, om man tänkt sig en ny och bättre målvakt nästa säsong?
Kommentera

Sv: Ny målvakt?

Huge: Man kan ju inte säga att han riktigt fick chansen fullt ut heller. Men frågan är om det behövdes. Sundlöv lyssnade på oss läktarcoacher och sparkade Rahm.

Att han får sparken såhär tidigt säger ju också att inte Sundlöv heller trodde fullt ut på denna målvaktsuppsättning. Annars hade nog Rahm fått några matcher till att visa upp sig.

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Huge: Jag tror att Brynäs hellre ville signa målvakt resten av säsongen än ett 3-årskontrakt (som Hudacek kanske var ute efter?). Kanske har Brynäs förhoppningar om att värva någon ännu bättre inför nästa säsong?
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Rodrigo: Å andra sidan lätt att säga med facit i hand.
Efter allt man lagt ner på att få igång Rahm så var det väl rimligt att iaf ge honom chansen efter operationen i våras.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?

Huss: Ja alltså, man borde ju gjort sig av med Rahm under sommaren och ta in en målvakt då. Istället för att låta Rahm få någon halvchans i sex matcher och då fatta att han inte håller. För att sedan ta in en målvakt som inte har stått något på hela säsongen.

Men oavsett, helt rätt att kicka Rahm. Nu blev det lite sent bara.

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Huge: den diskussionen har jag ej givit mig in i - ville bara framföra ren välkänd fakta kontra felaktiga teorier i fallet Starkbaum...

Tycker Starkbaum är ett bra val, nu höjs lägstanivån betydligt på den känsligaste positionen och vi får möjlighet att jobba på att stärka upp försvarsspelet taktiskt med det material vi förfogar över...
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
DavyDjoos: Ok, det skingrade knappast dimridåerna när det gäller hur man resonerat i valet mellan Hudacek och Starkbaum.
Återstår väl isf att det handlat om pengar och/eller nåt annat som man inte kommit överens om i kontraktsfrågan.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Rodrigo: En stark säsong var ett halvår sedan tyvärr. Färskvara det där med form. Men visst, rinkens storlek behöver vi inte bekymra oss om.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Huge: så är det inte, de har velat att han lämnat sedan i våras, läste om det redan då det blev officiellt. Sedan at du har missat det är ju synd, men din teori är i vilket fall felaktig. Sanningen har du redan fått... Du får nöja dig med en ny artikel i ämnet, men den återger iaf sanningen ganska väl...

Korrigering: hittade en lite äldre också...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Huss: Nåväl, Greiss hade aldrig visat upp sig i SHL innan och han verkade riktigt ovan med stor rink. Starkbaum kommer ifrån en stark säsong i SHL, så det är skillnad.

Om det var han du menade med "nordamerikan" då.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ny målvakt?

Huge: Starkbaum, en kanonmålvakt med jättebra stats men matchotränad....hmmm...var det inte så vi gjorde reklam för en viss nordamerikan som i sitt elddop i Scaniarinken såg puckarna vina förbi sig i parti och minut.

Hoppas Honken är hel ett tag till...

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
DavyDjoos: Kan ju vara så att Modo velat försäkra sig mot ev bakslag hos de unga målisar man valt och därför inte velat släppa Starkbaum förrän nu, då man fått kvitto på att ungtupparna håller.
En teori så god som nån annan.... :-)
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
DavyDjoos: Ok, om det nu stämmer att Modo velat bli av med Starkbaum till varje pris sas, vilket jag inte reflekterat över eller ens visste.
Utgick ifrån att han helt plötsligt blev ledig, låter annars osannolikt att Sundlöv upptäckt det först nu.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?

Monno:Starkbaum är vad jag sett en bättre målis 

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Det som gör mig mest orolig över denna värvning är att folk på detta forum är så positiva över värvningen, det kan väl aldrig slå väl ut?? ;)
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Huge: Ja när Linus Norberg påstår något så är det ju i regel tvärtom, gammalt hockeyordspråk.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Huge: helt plötsligt? Modo har haft honom på marknaden i flera månader, velat slippa hans lönepost sedan innan säsongen, de satsade tidigt på nuvarande målvaktspar... Tror inte att Modo hade hindrat Brynäs om de velat värva honom tidigare...
Kommentera

Sv: Ny målvakt?

Huge: Det är svårt att säga. Som sagt tror jag Starkbaum är billigare än Hudacek. Det är inte det lättaste att välja mellan två så bra målvakter och jag tycker inte Sundlöv på något sätt har gjort fel genom att välja Starkbaum. Att han ens har agerat i målvaktsfrågan genom en såhär bra lösning känns himla bra faktiskt.

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Rodrigo: Om det nu inte är så enkelt som att Starkbaum bedömts vara en bättre målvakt och helt plötsligt blivit tillgänglig samtidigt som man jobbat med Hudacek.
Isf skingras ju mystikens dimmor som genom ett trollslag.
Hudacek behöver faktiskt inte vara en skickligare målvakt och passa Brynäs bättre än Starkbaum bara för att Linus Norberg tycker det..... :-)
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Linus Wickman: Bättre statistik? Rätt likvärdiga är väl min spontana känsla.
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Brynäslegenden: Amen på det.
Kult och kultur.... ;-)
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Huge: Sundlöv är kult
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Wesley: Isf kan man undra varför vi förberett ett 3-årsavtal med Hudacek om vi samtidigt inte velat binda upp oss på den tiden?
Mystiken tätnar....
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Brynäslegenden: Tror inte att nån hoppas att vi gjort FEL val.
Ja, förutom dom sedvanliga Sundlövkritikerna förstås....
:-)
Kommentera

Sv: Ny målvakt?

tjugo8: Jaha där ser man! 

Hoppas vi har gjort rätt val!

Kommentera


Sv: Ny målvakt?

70 Rodrigues: Ja du, man undrar ju hur dom resonerat när det gäller Hudacek kontra Starkbaum?

 

Jag tror inte att Brynäs vill binda upp sig på en målis i 3 år osynad. Nu ser ju marknaden god ut för att värva en bra keeper efter denna säsong. (Läs hemvändande AHL målvakter) Men skulle skulle Starky spela som en gud så skickar nog Sundlöv upp ett förlägningskontrakt under snoken på honom. Samtidigt så vill klubben spela in JJ nästa säsong?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Var kommer informationen om Hudacek ifrån?
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Rodrigo: Ja du, man undrar ju hur dom resonerat när det gäller Hudacek kontra Starkbaum?
Kommentera

Sv: Ny målvakt?
Lite jobbigt att få veta detta om Hudacek. För varje gång Starkbaum gör en dålig match kommer man nästan undermedvetet att tänka "Vi borde ha tagit Hudacek..." :(
Kommentera

1608346 · »