Brynäs IF

716525 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1338807

Sv: Lite snack om Brynäs och målvaktskarusellen som ni haft
Zzz: Ja jag säger inget alls om valet av just Greiss. Tror alla elitserielag som känt dom behövt en ny keeper hade plockat honom med glädje!

Han har ju som jag sagt tidigare inte alls varit dåligt.

Det jag var ute efter i mitt inlägg. Är bristen på tålamod, som kanske måste finnas i elitsatsande lag. Men jag tror ju inte Svedberg plötsligt blivit bra utan att han varit det hela tiden. Att lag ska ha lite mer tålamod och kanske vara rädd om pengarna... :-D
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lite snack om Brynäs och målvaktskarusellen som ni haft

Niklas Persson: "Det jag var ute efter i mitt inlägg. Är bristen på tålamod, som kanske måste finnas i elitsatsande lag. Men jag tror ju inte Svedberg plötsligt blivit bra utan att han varit det hela tiden. Att lag ska ha lite mer tålamod och kanske vara rädd om pengarna..."

Kloka ord, tycker jag.
Man måste dock se varje fall separat och för sig, då förutsättningarna kan se väldigt olika ut.
I vårt fall fick vi erbjudande att låna Greiss i stort sett kostnadsfritt (enligt uppgift) och att i det läget tacka nej hade nästan varit tjänstefel.
Undrar om inte de flesta lag med  på papperet samma osäkra målvaktsuppsättningar som vi hade inför säsongen, hade agerat likadant?

Att sen även jag tycker att Svedberg har varit bra hela tiden och framförallt är en målvaktstyp som känns betydligt tryggare att ha därbak jämför med ex Greiss, är en annan sak.

Kommentera

Sv: Lite snack om Brynäs och målvaktskarusellen som ni haft
Niklas Persson: Visst är tålamod en bristvara i elithockey, där har du alldeles rätt. Men jag har en känsla av att det är svårare för en målvakt som har kommit fel in i en säsong att reparera det än för en utespelare. Svedberg fick verkligen ingen bra start. Klubben var pressad eftersom varken han eller Bjurling presterade och laget blödde defensivt. Det var långtifrån enbart deras fel, men jag tycker båda var en starkt bidragande orsak. Att då som ung målvakt behålla lugnet och att arbeta metodiskt måste vara väldigt svårt.
Sen om Svedberg har blivit bra eller hela tiden varit det är ju svårt att svara på, men något stämde inte i början på säsongen hursom.

Jag vill också påminna om att han har haft en väldigt stor skopa tur under dessa tre matcher. Han har gjort några riktiga tokräddningar där han i princip varit bortspelad. Självklart går dessa in på hans konto men dom skulle lika gärna kunnat gå in. Jag hoppas bara att det håller i sig, men som jag skrev tidigare är det för tidigt att tro att Svedberg kommer att kunna hålla denna höga jämna nivå säsongen ut.
Kommentera

Sv: Lite snack om Brynäs och målvaktskarusellen som ni haft
Niklas Persson: Tror Sundlöfs tålamod redan var på bristningsgränsen när båda alternativen till ersättare till Markström stack till NHL.
Kommentera