Brynäs IF

717200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1605987

Sv: JVM

2015 JVM i Montreal/Toronto. Sveriges trupp:

Målvakter:
Jonas Johansson (1995) Brynäs IF
Samuel Ward (1995) Luleå HF
Felix Sandström (1997) Brynäs IF

Kommentar,
Jonas Johansson var med som tredjemålis i år för att Grönborg räknar honom som första målis vid kommande JVM lixom man gjorde med Dansk i JVM2013. Samuel Ward är den största konkurrenten bland 95orna så dessa två känns givna om inget speciellt händer. Tredje målis lär man som tidigare välja första målisen för JVM2016 och chansen är stor att han heter Felix Sandström. Felix är förvisso underårig då men är ändå en av de största målvaktstalangerna i Svenskhockey, mycket kan dock hända dit.

Backar:
Robert Hägg (1995) Modo
Robin Norell (1995) Djurgården IF
Oliver Kylington (1997) Färjestad BK
Willhelm Westlund  (1995) Färjestad BK
Julius Bergman (1995) Frölunda HC
Rasmus Andersson (1996) Malmö Redhawks
Sebastian Aho  (1996) Skelefteå AIK

Kommentar:
Hägg har redan spelat två JVM och Norell var med i år så dessa två lär vara dom bärande backarna nästa säsong. Kylington var med i snacket redan i år och har testat på A-lags spel i Färjestad som 16 åring och gjort mål i SHL!
Willam Westlund har även han fått speltid i Färjestads A-lag och är en väldigt lovande back. Sebastian Aho har står noterad för 16 matcher i Skellefteå och är en kille det pratas en hel del om. Rasmus Andersson står noterad för 27 matcher i Allsvenskan med Malmö. Julius var med i U18VM i våras men hitills bara spelat J20 hockey i Göteborg. Eventuellt att man byter ut Julius mot David Westlund ifrån Brynäs. En stor kille men ändå bra rörelse. Skött sig bra i de framträndanden han gjort i SHL för Brynäs.

Forwards:
William Nylander-Atelius (1996) Södertälje SK
Anton Karlsson (1996) Frölunda HC
Andrée Burakovsky (1995) Eriee Otters
Jacob De La Rosé (1995) Leksand IF / Montreal Canadiens
Lucas Wallmark (1995) Luleå HF
Victor Crus Rydberg (1995) Linköping HC
Adam Brodecki (1995) Brynäs IF
Leon Bristedt (1995) Linköping HC
Jacob Forsbacka Karlsson (1996) Linköping HC
VIctor Öhman (1995) Modo
Oskar Lindblom (1996) Brynäs IF
Einar Emanuelsson (1997) Luleå HF 
August Gunnarsson (1996) Färjestad BK 


Burakovsky, Karlsson, De La Rosé och Wallmark spelade redan i år.
Nylander får väl anses som den stora stjärnan i denna trupp och är en spelare som räknas gå topp 3 i sommarens draft. LHC trion Crus-Rydberg, Bristedt och Forsbacka-Karlsson är tre talangfulla spelare som varit givna i tidigrare juniorlag och kommer säkerligen vara med i canada nästa år. Brodecki var en av Sveriges mest lovanden -95or när han kom till Brynäs hockeyGym, testat på spel i SHL och varit given i juniorlandslagen. August Gunnarsson har gjort det bra på J20 nivå och spelat en del i landslaget, beroende på utvecklingen är det en spelare som kan vara aktuell för JVM. Öhman är Kapten i Modos J20 lag och varit given i Juniorlagen och bör ses som en ledande spelare för kommande J20trupp.

Oskar Lindblom spelade J18VM som underårig och är en stor talang, dock inte haft ett lika bra år i Brynäs J20 lag som många förväntade sig. Har dock ett helt år på sig att hitta formen och kan nog få en plats nästa år. Einar Emanuelsson är nog en outsider, men det jag såg av honom under TV-Pucken lovar gott, dominerade finalen! Gjort det hyvsat bra i Luleås J20 lag trotts 3 år yngre. Kan få sitt genombrott nästa säsong!

Jag måste dock säga att jag inte följer Juniorhockeyn så mycket som jag önskar och jag har heller ingen koll på Svenskar i Nordamerika.

Vissa spelare är även önskningar från min sida.
Men detta tror jag ändå en en rimlig trupp att se 2015 i Montreal/Toronto, det som kan skilja är skador, stora formtoppar från andra, Formsvackor från ovanstående eller helt enklet att Grönborg vill ha vissa rollspelare som jag inte har med här osv.

1 år till nästa! :D
 
P.S. Tjatar lite på SVT om att dom borde fixa U18VM nu i vår! Nylander, Kylington, Sandström och Lindblom vore riktigt kul att se :) 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: JVM
HappyX3:

Samuel Ward är Asplöven spelare numera.
Kommentera

Sv: JVM
Ser att jag missat Adriam Kempe, självfallet given i truppen. Säkert någon mer jag missat! Slängde ihop denna trupp lite fort ;)
Kommentera